1 overstimulering og 2 blastocyster rigere 

Blog opslag

Skrevet af Mathias og Jeanne

1 nov, 2018

Pyhaaa… Hvor skal jeg starte?
 
Sidst i hørte fra mig, var jeg netop lige startet op på menopur 150ie om dagen. Jeg var bekymret for bivirkninger. Men ved i hvad? Jeg fik slet ingen, det var næsten som et mirakel… Eller i hvert fald gjorde akupunkturen en del.
Vi var over til første scanning d. 2/10, hvor vi blev glade! Efter kun 6 dage med menopur, havde jeg en 5-6 æg, der fulgtes godt ad. D. 6/10 var vi der så igen. Der var ikke sket en dyt. INTET!
Jeg blev sat op i enheder, 225ie, for at sætte lidt skub i tingene.
Næste scanning så noget bedre ud, men hold op det gik langsomt, og dagene sneglede sig bare afsted….
Ægudtagning skete den 16. Oktober, og hold lige fast, VI FIK 12 ÆG UD, af 11 ægblærer, hvor nogle var cyster, og andre var der 2 æg i. Vi var ELLEVILDE!
Om søndagen kom beskeden om 2 blasto’er til frys! YES!
Ingen ægoplægning til os
 
Da jeg var i høj risiko for overstimulering, valgte vi i samråd med lægerne, ikke at få lagt æg tilbage i denne cyklus. Og det skulle vise sig at være klogt…. Jeg var sengeliggende efter ÆU, da jeg havde det rigtig skidt. Om fredagen prøvede jeg at tage på arbejde (man er jo stædig som selvstændig) men det resulterede bare i forværring af min tilstand.
Min vægt kunne svinge med 3 kg. fra morgen til aften.
Jeg havde god kontakt med OUH, som bad mig komme over til en scanning om lørdagen d. 20/10 (vægt 83,9), og rigtig nok havde jeg fri væske omkring livmoder, og mine æggestokke var meget forstørret.
Men jeg blev sendt hjem, og skulle bare fortsætte med, at drikke rigelige mængder væske og spise proteinrigt.
Søndag morgen står jeg op og har en vægt på 82,5 kg. FEDT tænker jeg, nu går det nedad. Mandag 83,9 kg. igen, og tirsdag 85,7 kg. 😵
Jeg ringede til Odense, og de ville have mig undersøgt, kunne heldigvis nøjes med at køre til Åbenrå, da vi kommer helt nede fra Als.
Æggestokke på størrelse med 2 store modne mangoer
 
Scanningen i Åbenrå, viste selvfølgelig MEGET mere væske end om lørdagen, og mine æggestokke var nu dobbelt så store som normalt. Jeg havde åndenød, og af god grund, jeg havde nemlig fået væske på lungerne.
Mine blodprøver viste dehydrering, og på trods af 4 liters væske indtag om dagen, var det ikke nok. Det sev ud i min bughule.
Jeg havde så meget kvalme, at jeg intet kunne spise, jeg kunne mildest talt ikke være i mig selv.
Jeg blev indlagt, fik smerte- og kvalmestillende, og fik drop med væske til “motoren”, så jeg kunne få gang i det hele igen.
Jeg valgte selv at komme hjem om aftenen, da jeg bare har det bedst derhjemme, så kom hjem med åben indlæggelse og tid til nye blodprøver.
Onsdag morgen: 85,7 kg.
Torsdag morgen: – 400 g.
Fredag morgen: – 600 g.
Lørdag morgen: – 2,7 kg!
Søndag morgen: + 300 g.
Mandag morgen: – 1 kg.
Jeg er nu ovre det værste, mangler stadig et par kg. Men starter op igen på arbejde, og så må tiden gå til næste år, hvor vi får lagt en flot blastocyst tilbage ❤️
Tak fordi i læste med,
Kh. Jeanne

2 Kommentarer

 1. L

  Puha, sikke en omgang Jeg var selv det samme igennem for 3 år siden, havde dog ikke væske i lungerne men blodpropper i lungerne. Jeg var sygemeldt i 8 mdr Men var en af de heldige som fik et barn ud af strabadserer da jeg først blev rigtig syg efter ægoplægning. Jeg hepper på jer og håber det snart lykkes

  Svar
  • Jeanne

   Tak for dit svar ❤️ og dejligt at høre at du har fået noget godt ud af det, det skulle vi jo gerne alle sammen opnå. Der var også tale om jeg skulle have fragmin (blodfortyndende) men jeg undgik det da det hjalp at få væske i drop. Men puha, sikke en omgang for dig at skulle det igennem også. Kh. Jeanne

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!