12. forsøg 

Blog opslag

8 jul, 2019

For mig er det blevet hverdag at stikke mig selv, være oppustet, have hovedpine og være mentalt udmattet. Jeg gør det bare. Det er på ulykkeligvis blevet en fast del af mit liv.

Ved dette 12 forsøg skal jeg tage pillerne tamoxifen i kombination med Gonal F samt indsprøjte et klik HCG hver anden dag. Dette skulle forbedre ægkvaliteten. Om det virker i praksis, må tiden vise. HCG’en kommer i form af en dråbe fra ægløsningssprøjten.

Vi har fået lovning på at få lagt to æg tilbage denne gang. Hvis der altså er to firecellede æg at lægge tilbage på dag to.

Når man som jeg har fået foretaget et keglesnit pga celleforandringer, er der meget blandede holdninger blandt lægerne om, hvorvidt to æg er en god ide. Nogle læger mener, det øger risikoen for for tidlig fødsel. Andre siger, det ikke har betydning. Kun een gang tidligere har vi fået lov til at få to æg lagt tilbage.

Jeg håber det bedste, jeg har lært på, at der overhovedet er noget at lægge tilbage.

Men tilliden til videnskaben er også ved at svinde ind.

Vi er aldrig nået til fryseren, og det gør vi heller ikke denne gang.

Vi har dette forsøg tilbage og endnu et. Så er det slut med at forsøge med egne æg.

Det er både en lettelse og en næsten ubeskrivelig sorg. Lettelse fordi jeg ikke har kræfter til flere ægudtagninger, skuffelser og smerte, der flår i mit inderste. En sorg, fordi jeg ligesom alle jer andre ønsker at blive mor til mit eget biologiske barn.

På sociale medier lader miraklerne til at ske hver eneste dag verden rundt for kvinder i fertilitetsbehandling. Den klub ville jeg gerne være en del af. Men det føles også fjernt at være hende, der ‘poster’ opslag med scanningsbilleder, sutter eller søde små sko. Sikke en taknemmelighed, der må skylle ind over dem.

Mandag ligger jeg mig på briksen endnu engang. Med alt hvad den kan trække af håb og hep fra os selv dem, der ved, hvad vi går igennem.

4 Kommentarer

 1. Rebecca

  Kære du. Når man når op i disse mængder forsøg så svinder håbet helt naturligt ❤️ Har selv lige kørt forsøg nr. 13 uden resultat Jeg har tabt håbet og lader dem omkring mig have det for mig. Jeg kan håbe for alle andre end mig selv så jeg håber for dig ❤️

  Svar
 2. Anita

  Mange, mange tanker til dig. Pas på dig selv ❤️ Jeg tager hatten af for dig, at du/I har gennemgået 11 forsøg og igang med det 12. Vi stoppede ved 7. IVF forsøg. For hårdt for kroppen, for psyken og kunne ikke længere kende mig selv og mine reaktioner overfor andre. Vi håber stadig på et mirakel. Jeg krydser ALT, hvad jeg kan for et lille mirakel tilsmiler jer ❤️

  Svar
  • Kærlighedogvidenskab

   Kære Anita
   Tak for din besked. Det lyder også helt vildt at sige, man har været igennem så mange forsøg… jeg forstår godt, du/I stoppede. Det er svært at forestille sig, hvad IVF er, før man har været igennem det på egen krop og syv er også mange! Jeg håber for dig/jer og på at mirakler kan ske

   Svar
 3. Kærlighedogvidenskab

  Kære Rebecca

  Tak for at tage dig tiden til at læse mit indlæg og for dit håb i min retning. Det er rart at have nogen omkring sig, som trods alt stadig håber og kan bære håbet for os. Alt det bedste til dig.

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!