30-0 til æggene

Blog opslag

Skrevet af RebeccaR

25 maj, 2018

Hvis mine score resultater var en fodbold kamp, så var jeg for længst sat af holdet – jeg sir det bare! For lige nu står det 30-0 og det ikke til min fordel – tværtimod.
I mit sidste indlæg kunne i læse med om ventetiden, frustrationen om ikke at vide hvorvidt jeg måtte afvises eller ej osv. Det endte faktisk positivt og med at lægen på Hillerød var blevet enig med sig selv om at jeg skulle have ny “overskrift” i mit journal: MÅ IKKE AFVISES!” Puha, det var lettende, i hvert fald at vide vi ikke måtte afvises ved mens. Der var yderligere lagt ny plan med ny og mindre mindre dosis medicin. Mens kom, dog var den meget mærkelig- varede 12 timer og så var det ligesom overstået. På CD (cyklus dag) 2 startede jeg op med Menopur 150 enheder om dagen. På CD 7 startede jeg op på det ægløsningshæmmende og på CD 10 blev jeg skannet. Skynder mig allerede nu og sige SKOD KROP!! 2 æg på venstre side og 10-12 på højre. Igen laver jeg for mange og jeg får besked på at tage hjem og forberede mig på totalfrys (altså uden oplægning) da min slimhinde heller ikke er samarbejdsvilling og er denne ikke tyk nok så vil det svare til at tage mit æg og smide det i skraldespanden hvis de lægger det retur. De var heller ikke helt store nok så lige et par dages menopur, ægløsningshæmmende og en skanning mere inden vi er klar til ægudtagning. På CD 12 blir jeg skannet igen og vi har stadig for mange æg og en elendig slimhinde. Lægen siger igen vi skal lave totalfrys. Jeg prøver ihærdigt at forklare jeg har svært ved tanken om frys når nu fakta er at der er taget 19 æg ud af mig, to er lagt retur og INGEN af de sidste er gået i frys. Som professionel læge skal han selvfølgelig for alt i verden passe på mig og nej jeg har virkelig heller ikke lyst til endnu en overstimulering igen men min statistik fortæller mig bare lidt noget andet 😢 Han er optimistisk – sygeplejersken derimod lufter tanken om der jo er mulighed for der ikke er æg i alle ægblærerne eller i nogen overhoved – tak den tanke havde strejfet mig men behøver vi tale om det? Nuvel jeg kan bedst li når vi kalder en skovl for en skovl og en spade for en spade meeeeen.
Efter 19 sprøjter på 12 dage, med dertilhørende blå mærker får jeg på CD 15 taget 11 æg ud – Wow ud af 12 blærer der var store nok var der æg i 11 af dem – noget forbedring var der trods alt. Slimhinden var stadig én stor gang skod, suk. Alligevel fik vi besked på at komme igen 2 dage senere, trods lægen lige havde skrevet i journalen at man skulle overveje total frys – forvirret? Øhhh Joooo det må man sige vi var.
To dage efter ægudtagning ringede jeg pænt ind til laboranten 9.45 som man skal og få tiden til oplægning. Hvis ikke jeg havde været så fastholdende på at komme til at tale med en læge kunne jeg være kørt en time den ene vej og en time den anden vej for absolut ingenting. Heldigvis stod jeg fast ved mit krav om at tale med en læge og hun var så sød, havde inden hun ringede op lige kigget ned over min journal og set at der 3 gange var skrevet om den elendige slimhinde og selvfølgelig skulle vi ikke lægge tilbage på en dårlig slimhinde. Hun fortalte så at der var 6 æg der havde taget imod befrugtningen og dem ville de videredyrke med henblik på frysning. De 5 af dem så tilmed fine ud, ej den aller bedste kvalitet men langt fra i bunden, de lå på den gamle 13 skala til 8-9 taller, altså fine middel æg. Jeg følte mig egentlig fortrøstningsfuld nu måtte det da vende og gå lidt den rigtige vej. Forude ventede nu 5 dage med svar på æg til nedfrysning.
Dem fik vi så svar på i dag søndag – mors dag – det måtte være nu der var lidt positivt i vente…
Vræle kunne jeg godt have sat mig til men faktisk tror jeg ikke helt det endnu er gået op for mig at der endnu engang ikke var et eneste æg der gik i fryseren. Altså er der pr. dd. taget sammenlagt 30 æg ud af mig, 12 har taget imod befrugtningen, 2 er lagt retur med henholdsvis et negativt svar og en biokemisk graviditet og 10 har ikke delt sig videre til frysning. Om jeg er modløs nu? JA. Om jeg har lyst til at give op? JA. Og her render jeg så rundt med møg ondt i brysterne, halsbrand og oppustethed efter ægløsningssprøjten der er fuld af graviditetshormon. Jeg er træt, træt af at det ikke vil lykkes, ked af at min krop er snot åndsvag og ked af at lægerne ikke ville høre da jeg sagde det jo ville ende sådan her men mest af alt gør det møg hamrende ondt at alle de velmenende ord om at det nok skal lykkes bare næsten er ulidelige. Oftest kommer de desværre ud på en måde så man sidder tilbage med følelsen af at omverdenen ikke VIL forstå hvor hårdt det reelt er, men den får i næste gang, det har jeg nemlig lovet Mikkel at skrive lidt om ❤️
Husk endelig at du er velkommen til at Følge mig på Instagram Og på Facebook: Rebecca Louise Rachlau der kommer lidt oftere små opdateringer end her 😉 Og skulle du sidde derude med en ide til et emne du gerne vil høre mere om så kom endelig på banen så vi sammen kan sætte nye emner i spil 😉
/En lettere opgivende og ret ked – Rebecca

4 Kommentarer

 1. Kate

  Det lyder som min historie. Jeg danner mange æg, men de udviklede sig ikke ordentligt i laboratoriet. Fertilitetsklinikken foreslog derfor, at jeg (i det sidste forsøg, inden vi skulle begynde at snakke donoræg) fik ÆO på 1. dag, altså dagen efter ÆU. I dag er min søn 12 uger.
  Om det er den tidlige ÆO der har gjort forskellen ved jeg ikke, men mavefornemmelsen siger, at det er.

  Svar
  • RebeccaR

   Tusind tak for din respons, den mulighed vil jeg klart prøve at tale med dem om

   Svar
 2. Fjunte

  Har du kun haft forsøg, hvor du har fået Menopur? Min krop reagerede ikke optimalt på Menopur. Det eneste, der duede var Puregon. Med Menopur var mine æg, som du beskriver, hvorimod de blev fine og modtagelige med Puregon. Blot en lille tanke fra mig, om at et præperatskifte måske er vejen frem? Pøj pøj

  Svar
  • RebeccaR

   Nej det her var mit 18’ende forsøg med hormon behandling. Jeg responderer enormt skidt på puregon men kommer nu tilbage på Gonal-F. Puregon er forsøgt i 10 forsøg, mine æg er længe om at danne sig og ja det er ingen succes. Men tusind tak for forslaget ☺️

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!