32 ægblærer?!

Blog opslag

Skrevet af Ditte Marie

3 feb, 2019

Andet IVF forsøg er igang… vores første IVF forsøg endte i, at jeg – som lægerne på klinikken kalder det – blev lidt gravid. Men det fortsatte desværre ikke. Øv!
Nå, så gjaldt ventetiden hen over julen. Laaaaaang, men faktisk også tiltrængt. Vi fik slappet af og drukket vin til julemaden og nytårsfisken. Den 03/01-2019 fik jeg igen menstruation og meldte mig til behandling (havde selvfølgelig timet p-pillerme, så det ville ske hurtigst muligt efter genåbningen efger juleferien😄). De ringede dagen efter og ville have mig ind samme dag. “Heldigvis” havde jeg en sygedag og kunne godt få samlet mig sammen til at køre derind. Alt så fint ud og jeg blev startet op på menopur samme aften.
I sidste omgang fik jeg 2 æg ud, hvoraf et af dem, blev befrugtet og var egnet til opsætning. Denne gang, ville de gerne have lidt flere ud, således der kunne være et par stykker til frys. Så jeg startede på 150ie menopur. På 5. dagen var jeg til akupunktur og på 6. dagen, var jeg til scanning på klinikken. Klinikken satte mig op til 187,5ie den dag og frem til 13. dagen. De sidste 7 dage, fik jeg også fyremadel – som hindrer ægløsning. (Sidst var det orgalutran – og til min store positive overraskelse, var det nye mærke ikke tilnærmelsesvis ligeså slemt at få. Orgalutran gjorde ondt både ved stikket og efterfølgende. Fyremadel gjorde ikke ondt ved stik og kløede blot lidt efterfølgende. Dejligt!)
Ved sidste scanning i denne omgang talte lægen 32 ægblærer. TOOGTREDIVE!!! Jeg var overvældet og straks fløj det rundt i mit hovede, at jeg havde læst om overstimulering, indlæggelser og slemme smerter. Samtidigt var jeg overlykkelig for, at der var æg nok til frys. Jeg var splittet.
Dagen efter skulle jeg tage ægløsningssprøjter. Men ikke den sædvanlige. Jeg skulle have to sprøjter, da den sædvanlige sprøjte med sikkerhed ville give mig en omgang overstimulering (se billede). To dage senere, om fredagen, på 16. dagen, skulle jeg til ægudtagning.
Igen med faste forinden og beroligende piller til morgenmad. Jeg frygter, ligesom sidst, mest nålen, der skal i hånden til det smertestillende. Fordi mine blodåre aldrig ved lege med, når de skal stikkes i. Men det gik så fint.
Fra æg nr. 1 – nr. 8 gik det fint. Ingen smerter, der ikke var til at udholde. Nu var der gået noget tid og min krop var ved at være meget træt og brugt – og det begyndte at gøre ondt. Lægen, som i øvrigt er helt fantastisk, skulle nu langt op i æggestokken med nålen og det gjorde f**** ondt. Min mand og lægen var begge fantastiske og min mand trådte til og hjalp lægen så godt, han kunne. Han pressede på min mave, for at skubbe mine æggestokke nedad og tættere til lægens nål, så den ikke skulle gennem så meget, for at nå til æggene. Det gik fint frem til æg nr. 14 ca. Ved æg nr. 16, 17 og 18 husker jeg kun smerte. Og ved æg nr. 18 måtte jeg ‘give op’ og lægen stoppede. Vi var enige om, at det var nok nu. Lægen gættede på at der kunne have været ca. 23 æg i alt, hvis vi var fortsat, men vi var fuldt ud tilfredse med de 18. Efterfølgende lå jeg på stuen og fik en sandwich og en juice. Jeg fik en varmepude, som var guld værd. Den var fantastisk. Efter lidt tid, tog vi hjem og jeg lå i sengen resten af dagen. Dagen efter læste jeg sedlerne fra klinikken, så jeg bedst muligt kunne forebygge overstimulering. Så jeg spiste banan, skyr og drak æblejuice. Jeg var oppe noget af dagen, men i sengen, det meste af dagen. Om søndagen holdt vi min mands og papfars fødselsdag, hvilket gik godt og først om aftenen fik jeg lidt ondt. Men det kunne tages med to panodiler og en ipren. Mandag, dag 19, havde jeg fri. Jeg havde ikke så ondt mere og min vægt var ikke øget særligt meget. Men jeg drak juice og spiste banan. Overstimulering kan jo opstå op til fem dage efter ægudtagningen. Dvs. onsdag – dag 21.

På 5. dagen efter ægudtagningen havde jeg lidt smerter i højre side. Men intet yderligere skete. Og på 6. dagen kom min menstruation. Velkomment!

Den fremtidige plan er, at jeg skal vente i denne cyklus og så have sat æg op derefter. Det er træls at vi skal vente, men det er jo selvfølgelig det bedste for min krop og jeg ville selvfølgelig gerne undgå en overstimulering.

Jeg har endnu ikke hørt fra klinikken – hvilket, jeg finder lidt mærkeligt – så jeg ringer til dem mandag morgen og spørger til æggene. Vi vil jo gerne vide, hvor mange, vi fik på frys.

🤞🤞

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!