ÅH NEJ, til fremtiden 

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsparret

21 mar, 2021

At vide, at vi går endnu en ægudtagning i møde, det er for mig virkelig skræmmende. Den første udtagning gik jo ekstremt dårligt. Alt hvad der kunne gå galt, gik jo galt. Jeg havde ikke fået ordentlig smertedækning, jeg fik indre blødning flere timer efter og blev indlagt.. Jeg fik æg op og blev derefter max overstimuleret, blev indlagt i 14 dage og fik dræn.
Alt hvad der kunne gå galt, gik galt!! Jeg er så bange og mega nervøs. Jeg kan godt mærke, hvordan min brystkasse bliver fuldstændig presset og snoet sammen nærmest, ved tanken om, at vi skal igennem det igen. Sygeplejerskerne kender min historie og min frygt, så de har lovet mig en bedre smertedækning næste gang og vil også give mig noget beroligende.
Åh hvor jeg håber, at det kommer til at gå meget bedre.. Kan man ikke få taget æg ud i fuld narkose, tak? J Det er nu også alt det der kan ske efter ægudtagningen, som jeg også er bange for. Hetil kan jeg sige, at jeg med glæde vil vente yderligere to måneder, med at få lagt æg tilbage, bare for at være sikker på, at jeg ikke vil ende ud i en lige så slem overstimulering som sidst. Jeg er ked af, hvis I føler jeg lige nu gentager mig selv, hvis I har læst med helt fra starten.

Det her er bare lige mine tanker og min store bekymring, hvor det hele dukker op igen. Vi er jo ”heldigvis” henvist videre til enheden for gentagne aborter. Det er nederen at vi er kommet hertil, fordi intet vil lykkes, men det også rart, at vi nu kan blive undersøgt nærmere. Både M og jeg skulle have taget kromosom analyseblodprøver.. Dette gik noget nemmere for M end for mig. Det tog min læge 3 uger, plus beskeder fra fertilitetsklinikken, og flere opringninger fra mig, før jeg kunne få taget min.
Det var ikke noget, som de bare lige måtte og kunne, og der skulle låses op for en bestemt tilladelse, og så skulle der findes ud af, hvem der skulle betale for blodprøven og meget andet. En masse af deres sagsbehandling gik ud over mig og min ventetid. Jeg skulle have taget blodprøven uanset hvad, så min utålmodighed, havde svært ved at forstå, hvorfor de ikke bare kunne tage blodprøven og få styr på deres sagsbehandling bagefter?! Kromosom analyse blodprøven tager nemlig 8 uger, fra den er taget til svaret kommer. Så de 3 uger som min læge brugte på det, de gjorde ondt i min indre fertilitetskalender.
Derudover fik jeg taget 15 glas blodprøver som skulle vise hvordan min krop ellers har det, for at se om der er en forsklaring på, hvorfor det endnu ikke er lykkedes. Prøverne blev taget for immunforsvaret, blodstørkningsevnen, skjult sukkersyge, pcos, hormoner, kolesterol, proteiner i blodet, DNA, AMH og en masse andet som jeg ikke har styr på. Jeg er spændt på at høre om det hele fra en læge.

Ud fra det jeg selv kan se på sundhed.dk, er der vist ikke noget alarmerende. Mit ene kolesterol tal og min protein C ligger lige lidt over normalen, men ellers ser det i mine ikke lægelige øjne normalt ud. Det næste som vi så går her og venter på, er en kikkertundersøgelse af min livmoder, for at se om der er nogle knuder eller arvæv, som kan sidde og blokere for en voksende graviditet. Vente vente vente.. 4 måneders ventetid fra start, og der er stadig 2-3 måneder endnu. Det er godt nok noget af en prøvelse.. Læs med i kommende blogindlæg..

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!