Abort

Blog opslag

Skrevet af MaleneSys

10 maj, 2019

Den værste dag i mit liv. Uden sammenligning.

Jeg har den dybeste respekt for alle kvinder, der oplever en ufrivillig abort. Det her er meget mærkeligt for mig, for indtil for et par år siden havde jeg aldrig hørt aborter omtalt som enten frivillige eller ufrivillige. Helt sikkert havde jeg aldrig stiftet bekendtskab med hverken SA eller MA. Hvis du ligesom mig heller ikke aner, hvad det er, så lad mig lige forklare det kort.

SA – forkortelse for spontan abort. Det er hvor man ’taber’ fosteret. Man begynder måske at have smerter, og man begynder helt sikkert at bløde. Mange kvinder bløder under deres graviditet, og det kan være helt ufarligt. Der er mange teorier om, hvorfor en graviditet ender i en spontan abort, men der kan være individuelle grunde.

MA – forkortelse for missed abortion. Det er hvor kroppen ikke helt har forstået, at det lille foster er gået til. Kroppen klamrer sig stadig til det lille liv, der engang levede inde i maven. Så en MA er en SA der bare ikke kommer ud af sig selv.

Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg synes ret tit de her forkortelser bliver meget indforståede, og jeg indrømmer at jeg fattede ikke en krone af det hele i starten. Så jeg googlede på livet løs hvad IVF, ICSI, ÆU, OHSS, PCOS, MA, SA, GEB, BFP, BFN osv. osv. osv. var. Mit næste projekt må være at lave et indlæg med en oversættelse af alle de har forkortelser, for sådan en samlet liste kunne jeg sørme godt have brugt. Det kan være en slags fertilitets-ordbog.

Tilbage til emnet.

En SA og en MA er altså som udgangspunkt ufrivillige aborter. Det er (måske) ønskegraviditeter, der desværre ikke når at udvikle sig til en lille baby.

Ifølge Jordemoderforeningen, så estimerer man, at 20-30% af alle graviditeter ender i spontan abort. Det er saftsuseme mange! Og det er bare dem de nogenlunde kan tracke. Oveni kommer alle de graviditeter som ikke bliver opdaget, og måske bare føles som en forsinket menstruation.

Jens og jeg er en del af førnævnte statistik, for efter at have aftalt, at vi gerne ville have en baby med hinanden oplevede vi en MA i uge 8.

Jeg havde haft en implantationsblødning, så vi fandt faktisk både ud af at jeg var gravid, og at jeg snart ikke længere var gravid i samme åndedrag.

Vi blev sendt akut på hospitalet, fordi jeg havde smerter i underlivet. De viste sig at være på grund af en graviditet. Desværre en graviditet, der ikke længere var levedygtig.

Jeg springer nogle detaljer over, og det er nok mest fordi der er så mange, og jeg kan ikke rigtig sortere i, hvad der er relevant for jer og hvad der ikke er. Så stil endelig spørgsmål i kommentarerne, hvis det her giver anledning til det.

Vi fik først en medicinsk abort, men den var desværre ikke effektiv nok, så en uge senere fik jeg en kirurgisk abort, hvor de fjernede de rester af graviditeten der var tilbage.

Det var den 15. september 2017 – ubetinget den værste dag i mit liv.

Det blev startskuddet til vores forløb i fertilitetsbehandling, men det tænker jeg at jeg laver et indlæg om senere.

Kort kan jeg sige, at jeg har PCOS. Vi har været igennem fire IUI-H og vi har netop været igennem den første runde IVF med dertilhørende ÆU, dog ingen ÆO endnu – bare apropos den fertilitets-ordbog, ikke?

Pas på jer selv <3

Relateret indlæg…

1 Kommentar

  1. Mor til S

    Du er så mega sej at tale åbent om det !

    Kærlig hilsen Mor til S

    ( 1 SA, 1 SA/MA og 1 GUL)

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Behandlingstilbudkalender

No event found!