Alternativ Fertilitetsbehandling 

Blog opslag

Skrevet af Charlotte Pedersen

29 nov, 2017

Der er delte meninger om alternativ behandling, det vil sige sådan noget som zoneterapi, akupunktur, kranio sakral osv og det gælder ift mange problematikker.

Jeg skriver selvfølgelig dette indlæg i forbindelse med fertiliteten. Nogle tror på det, andre ikke. Jeg gav ikke en dyt for det for nogle år siden, men jeg blev jo ikke heller ikke gravid og når jeg endelig gjorde, tabte jeg graviditeten. Efter nogle år prøvede jeg akupunktur nede ved en kineser, jeg fik kun en behandling og kom ikke igen, jeg følte bare ikke det var det rigtige at gøre på daværende tidspunkt. Jeg er ikke i tvivl om at han vidste hvad han gjorde, men jeg følte mig ikke klar. Et par måneder senere afprøvede jeg zoneterapi. Jeg fik en god aftale med min behandler og var der en gang om ugen, jeg følte mig tilpas hos hende og kunne mærkede jeg slappede af. Hun havde selv opnået 2 graviditeter igennem ivf så hun vidste præcis hvor vigtigt det her var for mig. Jeg gik hos hende mens vi holdte sommerferie fra fertilitetsklinikken.

Da vi startede op i behandling følte jeg mig psykisk og fysisk klar til endnu et ivf forsøg, vi skulle igang med vores første fryseforsøg og jeg blev faktisk gravid, men jeg tabte graviditeten kort tid efter.

Jeg fik ikke flere behandlinger derefter, hverken zoneterapi eller akupunktur, for jeg blev naturligt gravid med nellie 3.5 måned senere.

https://fertilitetsliv.dk/mor-fars-vaerste-mareridt/

https://fertilitetsliv.dk/naar-foedsel-ikke-har-lykkelig-slutning/

I ved jo hvordan den graviditet endte så det springer vi lige over i det her indlæg, efter flere måneders sygemelding og pause fra behandling. Startede vi op igen, mine hormoner rasede derudaf, bla fra graviditeten men også det nyligt opstartede forsøg, jeg følte mig utilpas i min krop og den var slet ikke i balance.

Det forsøg mislykkedes jo også og vi stod nu officielt overfor vores sidste forsøg i det offentlige, et lille skrøbeligt fryseæg som havde lagt i fryseren i over et år.

Jeg besluttede mig for at gå all in på balance i kroppen, både psykisk og fysisk, for jeg havde også fået konstateret stress nu og det harmonerer altså overhovedet ikke med fertilitetsforsøg og da slet ikke det sidste af slagsen!

Jeg blev anbefalet klinik Frigg i Frederikshavn, vi startede en behandling op der var en kombination af zoneterapi og akupunktur, dvs hun satte nåle i min mave, ører og oven på hovedet, disse fik lov at sidde mens hun arbejdede med mine fødder. Jeg fik også nogle permanente nåle i ørerne som jeg gik med hele tiden, Det var noget af en opgave jeg satte Trine på, jeg kom både med stress, ufrivillig barnløshed og hormonelle ubalancer men Trine tog kampen op og hold op en forskel det gjorde, allerede fra første behandling mærkede jeg bare en ro i min krop, jeg fik i forbindelse med mit fryseforsøg 2 behandlinger hos Trine FØR ægoplægning og 1 behandling lige efter. Og som nogen af jer nok har spottet, så blev jeg gravid! Jeg er gravid i 8 uge nu og føler virkelig at Trine har en finger med i spillet, hun gav min krop ro til at arbejde og gøre det den nu skulle.

Jeg kan kun rose akupunktur og zoneterapi, men jeg tror virkelig at det handler om at finde en der har erfaring med lige præcis dine problematikker.

Jeg vil helt klart benytte alternativ behandling igen hvis jeg får graviditetsgener i løbet af min graviditet, eller hvis Gud forbyde det, denne graviditet ikke lykkes. Jeg er heldigvis meget priviligeret i mine graviditeter så jeg får næsten aldrig nogle symptomer i stil med kvalme, svimmelhed osv, men lad os nu se:-)

Udover zoneterapi og Akupunktur så gik jeg altid med en Månesten (som skulle være fertilitetsfremmende) på mig, samt vi har en kæmpe Himalaya sten stående i stuen som renser luften og skaber positiv energi. Ja jeg gik nok lidt over gevind men jeg er altså gravid nu, så jeg vælger at tro på at alt det her har gjort udfaldet❤️

Så selvom alt sådan noget alternativ behandling og det åndelige og alt sådan noget lyder for godt til at være sandt, så prøv lige at giv det en chance alligevel.

1 Kommentar

 1. Karoline Dam

  Kære Charlotte, 

  Jeg arbejder netop nu på en featureartikel om barnløshed – både den frivillige og ufrivillige. Jeg vil gerne finde en kvinde, der aktivt har fravalgt børn og en kvinde, som ufrivilligt lever uden børn, for derefter at føre de to sammen til en samtale om beslutninger, fertilitet og det at leve uden.

  Mit ønske er altså at samle ønsket til og fravalget af børn i et interview om styrke, gå-på-mod og livsværdier.

  Kunne du have lyst til at mødes med mig og en frivillig barnløs kvinde og fortælle din historie og høre hendes? 🙂

  Du må meget gerne vende tilbage til mig uanset og endelig også, hvis du har nogle spørgsmål.

  Kærlig hilsen,
  Karoline Dam, journaliststuderende Syddansk Universitet
  22 87 18 39
  karolineldam@gmail.com

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Ventetiden er over

Ventetiden er over

Svaret kom to dage før juleaften. En opringning flere timer før ventet. En opringning der vil...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!