Anmeldelse af bogen FRUGTBAR, af Thilde Vesterby

Blog opslag

10 jun, 2019

Reklame

Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg ikke bare giver bogen topkarakter fordi det er reklame, men fordi den fortjener det. Hold nu k*** jeg er på røven… Ja undskyld mit franske, men det er længe siden, at jeg har læst en bog fra start til slut. Jeg plejer at bladre og læse det, der har min interesse, men den her fangede mig.

Bogen henvender sig ikke alene til kvinder, inkl. mig selv, som kæmper med ufrivillig barnløshed, men til et bredere publikum, hvor også pårørende er indtænkt.

Bogen er skrevet i et let forståeligt sprog, den er relater bar og man føler, at Thilde holder én i hånden hele vejen igennem. Bogen indeholder fortællinger, fakta, yoga stillinger, mindfulness øvelser og meget og meget mere.

Til hverdag skriver og blogger jeg om det at være ufrivilligbarnløs på snart tredje år. Så da Søs fra Fertilitesliv.dk spurgte, om jeg ville anmelde denne bog, sagde jeg ja af to årsager; 1 fordi det er svært, men vigtigt at finde noget godt og brugbart dansk materiale om det at være ufrivillig barnløs og i fertilitetsbehandling, og 2; fordi jeg allerede havde stiftet bekendtskab med Thilde.

I forbindelse med min første abort havde jeg svært ved at finde ro. Jeg havde svært ved at have tillid og tiltro til, at jeg ville blive gravid igen. I den forbindelse faldt jeg over et online kursus med Thilde, som hed ”Find ro på vej mod din gravidtet”. Thilde hjalp mig den gang med at blive bedre til at være i nuet og accepterer det jeg ikke kan ændre. Det er det bedste jeg nogen sinde har gjort for mig selv, så nu reklamerer jeg også lidt for det. I 14 dage tager Thilde dig med på guidede meditationer og mindfulness øvelser. Jeg er ikke blevet gravid, men forløbet har givet mig en indre ro og håb for fremtiden. Det skal nok blive min tur. Forløbet kan man, ligesom bogen, finde på hendes hjemmeside: https://www.thildevesterby.com/findro

Jeg må indrømme, da jeg pakkede bogen, at jeg tænkte ”S*** hvad har jeg sagt ja til. 306 sider, hvordan skal jeg komme igennem den”, men så så jeg til min store lettelse, at den ikke var skrevet med helt små bogstaver og den var fyldt med billeder. ”You can do this”, tænkte jeg for mig selv, og satte mig til rette i min lænestol med en kop kaffe og min nye store bog. Alle mine tanker og fordomme om ”bare endnu en fertilitetsbog”, blev hurtigt gjort til skamme.

For allerede kort efter indledningen løb tårerne ned af mine kinder, og det har de gjort on-off hele bogen igennem. Thilde skriver i et genkendeligt sprog, og igennem bogen tager hun os igennem hendes egen og andre kvinders historie om ufrivillig barnløshed, de skamfulde tanker, jalousien, sårbarheden, sorgen mm.

I bogen føler jeg mig mødt, genkendt, set, hørt og rummet, også de steder, hvor jeg har svært ved at rumme mig selv. Den kvinde hun skriver til/om er MIG, og jeg er sikker på at mange andre vil have det på præcis samme måde, når de læser den.

Thilde bryder i bogen tabuet om alle de grimme følelser og tanker, som man kan have, når man er ufrivillig barnløs og i fertilitetsbehandling. Det er så befriende og se dem nedfældet for jeg genkendte hver og en. Det er som om de bliver mere ok at have, når en forfatter har nedskrevet dem.

Jeg tror, at grunden til, at Thilde rammer plet med denne bog er, fordi hun selv har været igennem det. Hun skriver ikke bare fordi, at hun synes det er et interessant emne, og har lavet en masse research, men fordi hun ved, hvad hun skriver om. Man kan flere gange mærke hendes smerte, tanker og fortvivlelse når hun beskriver sit eget forløb inden hun fik deres søn. Thilde tager igennem bogen fat i mange store emner så som accept, sorg, håb og det at turde være ærlig i sine relationer. Hun skriver ud fra sine egen og klienters oplevelser og kobler det fint med nutidig forskning. Bogen er godt gennemarbejdet.

Derudover er der guidede yoga øvelser, som er tilpasset kvindens cyklus. For mig, en som aldrig har dyrket nogen former for yoga var det hårdt, grænseoverskridende, men også enormt spændende. Igen er hver eneste stilling godt beskrevet og skåret ud i pap, så selv jeg/en nybegynder kan forstå det.

Jeg kan godt lide det, at Thilde ligger op til, at når man har læst bogen en gang, så kan man efterfølgende bruge den som et opslagsværk, og læse om lige den stilling eller emne som optager én på det pågældende tidspunkt.

En anden ting jeg godt kan lide ved bogen er, at den ikke kun henvender sig til os kvinder, der kæmper med ufrivillig barnløshed, den henvender sig også til partneren såvel som vores pårørende. Når man er i fertilitetsbehandling, kan det være svært for den, der er i det, men bestemt også for de mennesker som er omkring os. Hvad skal de sige og hvad skal de bestemt ikke sige- her har Thilde lavet en fin guide, et helt afsnit som man kan vise sine pårørende.

Skulle jeg sige noget jeg manglede, så var det at alle de virkelige gode meditationer var samlet på en lydfil/CD, så man kunne lade sig guide. Thilde har en beroligende og tillidsvækkende stemme, så det ville have været prikken over i’et, efter min mening.

Tak fordi i læste med😊 – @bliverjegnogensindenogensmor

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Fertilitetsrejsen

Fertilitetsrejsen

01.02.22 gik jeg i luften med min hjemmeside “fertilitetsrejsen- når storken strejker”. og åbnede...

læs mere
Uvisheden

Uvisheden

Det værste i hele det her fertilitets show er uvisheden & ventetiden. Uvisheden om - bliver...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!