At vælge den rigtige klinik

Blog opslag

Skrevet af FieCamilla

7 aug, 2019

Du skal tabe dig 15 kg. og så kan vi gå i gang med fertilitetsbehandlingen, men bare rolig jeg hjælper dig hele vejen. Du starter med metformin og så bliver du naturligt gravid lige med det samme”

Det var den besked jeg fik for 2 år siden, da vi første gang kom ind på fertilitetsklinikken. Én ting var at man skulle tabe sig, det kan jeg jo i princippet godt forstå pga. komplikationer under graviditeten, en anden ting er at han næsten ”lovede” mig at jeg ville blive naturligt gravid med det samme.

Når jeg tænker tilbage kan jeg jo godt se, at han umuligt kan vide at jeg bliver naturligt gravid efter opstart på metformin. Han scannede mig ikke engang dengang og han havde desuden aldrig tid til os, men han havde vundet min tillid fra dag 1, da han var den første læge der havde taget mig seriøst i 10 år. Han var min redning… troede jeg. Det viste sig at hele mit forløb bare blev værre og jeg er SÅ ked af at jeg valgte ham frem for der hvor jeg er nu.

I to år prøvede jeg forskelligt medicin og jeg spiste sundt. Der var perioder hvor det var svært og jeg ikke spiste så sundt som jeg burde og det resulterede jo i at jeg tog det hele på igen. Da han præsenterede mig for mysimba, som skulle nedsætte min appetit, var jeg lykkelig. Han fortalte intet om bivirkninger og tjekkede ikke op på min fortid med depression (selvom der står noget andet i journalen). Man kan sige at det jo er mit eget ansvar at tjekke op på bivirkninger osv. men når man er så sårbar i sådan et forløb i forvejen så lægger man al sin tillid hos lægen.. eller det gjorde jeg i hvert fald. Mysimba resulterede så i at jeg pludselig fik angst. Angst?! Som om barnløshed ikke var nok.

Jeg husker tydelig en episode i Berlin på McDonalds, hvor vi lige havde bestilt mad. Jeg havde bestilt en box med nuggets og nogle andre ting. Jeg når at tage 1 eller 2 nuggets og så bryder jeg sammen. Vi bliver nødt til at tage alt maden og pakke sammen og gå tilbage til hotellet. Jeg smider senere maden ud, fordi jeg havde mistet appetitten. Det her ligner ikke mig. Jeg har ALDRIG haft det sådan før og det var en forfærdelig oplevelse. Jeg blev nødt til at snakke med min kæreste om hvor skidt jeg egentlig havde det. Jeg kunne ikke føle den samme glæde mere. Når vi snakkede om at skulle have børn, følte jeg ingen glæde omkring det mere. Jeg kunne jo godt huske at jeg havde haft glæden og at jeg gerne ville have børn, men lige der kunne jeg ingen glæde føle og det var forfærdeligt. Hvordan kan noget medicin gå ind og påvirke din hjerne på den måde?

Vi har på dette tidspunkt lige besluttet at skifte klinik. Jeg ringer til dem i Berlin og aftaler en tid i juni 2019. Den læge vi kommer ind hos er bare rigtig sød og han tager sig tid til os. Jeg har været vant til, at efter 5 min. var besøget færdig og vores tidligere læge havde ikke mere tid til os. Hos den nye læge gik der altså 30-45 min. før vi var ude igen. Da han til sidst spurgte os om vi havde nogle spørgsmål var svaret nej, for han var SÅ grundig.

Det der skete til samtalen var at jeg fik af vide, at ved næste menstruation skulle mine æggeledere tjekkes for passage og næste menstruation igen skulle jeg insemineres. Han fortalte mig at det jo ville være fint hvis jeg tabte mig yderligere (mangler stadig 6-7 kg for at være på den vægt den anden klinik ville godtage), men han behøvede ikke at træde mere i det for det vidste jeg nok allerede og det synes jeg var dejligt at vi ikke skulle bruge flere timer på at træde rundt i.

Da vi gik fra klinikken var vi glade, men samtidig lidt nervøse. Nu skulle vi jo snart til at være forældre! Ja, det er det vi har drømt om i flere år, men det kom pludselig ret tæt på. Det kender I sikkert at når man er ved at være tæt på kan man godt blive lidt nervøs om man kan klare det og om alting går som det skal.

Nu står vi så her hvor jeg venter på min menstruation. Den er stadig ikke kommet, så jeg skal ind til klinikken på torsdag og scannes for at se om de kan sætte min menstruation i gang.

Jeg har nu fundet ud af hvor vigtigt det er at finde den rigtige klinik. En klinik hvor man føler sig tryg og får den vejledning man har brug for. Det gør bare en kæmpe forskel! Hvor ville jeg ønske at vi havde været tilknyttet denne klinik fra starten, men det kan jeg ikke lave om på nu. Vi vælger at se fremad og glæder os til behandlingen.

God dag til jer <3

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

PCOS strategi session

PCOS strategi session

Du gør alt hvad der står i din magt for at hjælpe din krop til mindskede symptomer. Til at hjælpe...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!