At være den med “problemet”..

Blog opslag

Skrevet af Barnlighed

4 sep, 2018

Som min overskrift denne gang lyder, så er det mig med “problemet” til nødvendigheden af at skulle være i fertilitetsbehandling… Det er aldrig sjovt at være “problemet”, og det har til tider fyldt en hel del i mit hoved!

Vi fandt ud af, at årsagen til vores manglende graviditet skyldes, at jeg har PCO. Dette fandt vi ud af, da vi blev henvist til en privatklinik i Århus, hvor vi skulle have foretaget vores IUI behandlinger.

Jeg husker det tydeligt – det var faktisk til den anden konsultation, som jeg sad alene til, hvor lægen og sygeplejersken fortæller mig, at jeg har PCO. Jeg ved på dette tidspunkt stort set intet om PCO, men får at vide, at mange kvinder lider af det, og nu skal jeg bare igang med IUI, og så skal jeg nok bliver gravid.. (det bliver dog ikke helt så nemt, som det bliver sagt…)

Jeg er desværre sådan en type, som googler ALT…! Noget min kæreste syntes jeg virkelig burde droppe, da jeg oftest får det rigtig skidt ved at gøre det! Google hjælper mig dog hurtigt med at blive klogere på PCO – jeg syntes bare ikke rigtig, at jeg passer ind i PCO-beskrivelsen. Til næste konsultation på klinikken forsøger jeg derfor at få dem til at forklare mere omkring PCO, men de mener ikke, at det er noget vi lige nu skal behandle efter! De fortæller mig dog alligevel, at man kan behandle med metformin, men da jeg er lille og tynd, så vil de helst ikke dette, da metformin kan give kvalme! Jeg starter derfor op i IUI….

De finder dog hurtigt ud af, at min PCO får betydning for, hvor svært det bliver for os at blive gravide! Min PCO viser sig ved en overproduktion af æg, som har virkelig svært ved at modnes – dette ender to gange i overstimulering, da de pga min PCO ikke kan styre medicineringen af hormoner. Jeg henvises derfor uden videre til IVF..

Da vi går igang med IVF, og efter de første to negative forsøg, så vælger jeg at tage handling selv.. Dette betyder, at min kæreste og jeg omlægger vores kost til PCO-venlig og derudover forsøger jeg mig med Fructus femina (babyklister) og akupunktur.. Det er dog den PCO-venlige kost, som jeg håber virkelig vil være livsændrende for os, da jeg har googlet mig til, at dette har hjulpet så mange andre!

Omlægningen til PCO-venlig kost er ikke noget stor omlægning for os, da vi spiser en del efter principperne i forvejen – finder jeg ud af! Der er dog noget omkring pasta, ris og brød, som vi lige skal finde ud af.. Min googling fortalte mig, at jeg tydeligt burde kunne mærke en ændring i min energi, og også at jeg vil få min cyklus tilbage (som jeg på dette tidspunkt ikke havde haft).. Jeg må dog indrømme, at jeg ikke ved om det her PCO-venlige kost gør en forskel (efter at have prøvet det nogle måneder), men samtidig så skal jeg være sikker på, at jeg har prøvet at gøre ALT selv for, at det lykkedes..

Jeg er de sidste 1,5 år blevet en hel del klogere på PCO – og de mange forskellige måder og grader man kan fejle dette på.. En ting er dog helt sikkert – det er ikke for sjov.. Mest af alt fordi, at det er mig, der fejler “problemet”… Det er hårdt at vide, og hårdt at acceptere, at man ikke kan gøre for det.. Man er ikke sin sygdom, man har ikke fået den af nogen grund… Jeg var på et tidspunkt helt ude i at tænke karma – har jeg gjort noget, siden det skal ramme mig, siden det skal gøre vores liv til et levende helvede lige nu…?

Til alle jer med PCO – med det ene eller andet symptom og i den ene eller anden grad.. Jeg har googlet og googlet – og det kan jeg ikke anbefale..! I al min googling, er jeg dog alligevel stødt på en hel del solstrålehistorier – og det er dem, som man skal holde ved – og kun dem…! Jeg er ikke selv god til det – men min kæreste tvinger mig til at øve mig i det..

Om det er dig eller din kæreste, som er “problemet”, så kæmp videre.. Lad være med at blive “problemet”, for du kan ikke gøre for det, du kan intet gøre ved det, og du er langt mere end det… 💗

1 Kommentar

  1. Nynne

    Om det er dig eller din kæreste, som er “problemet”, så kæmp videre.. Lad være med at blive “problemet”, for du kan ikke gøre for det, du kan intet gøre ved det, og du er langt mere end det…

    Ovenstående er SÅ rigtigt!!!

    Virkelig et godt skriv. Tak for at du deler (:

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

PCOS strategi session

PCOS strategi session

Du gør alt hvad der står i din magt for at hjælpe din krop til mindskede symptomer. Til at hjælpe...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!