Barnløshed er også Big Business

Blog opslag

Skrevet af Babydrømme

14 feb, 2022

I dag fik jeg en mærkelig opringning. Opkaldet kom fra en græsk fertilitetsklinik, som jeg besøgte med min kæreste i 2016. Kvinden der ringer fra den græske fertilitetsklinik, spørger mig om, hvad de skal gøre med mine embryoner. Hvilke embryoner?

Jeg svarer kvinden i røret, at embryonerne umuligt kan være mine, da jeg hverken fik taget æg ud eller gik videre med ægdonation på deres klinik efter besøget. Kvinden skynder sig at sige, at hun vil kigge i journalerne igen og lægger røret på.

Min kæreste og jeg besøgte klinikken i Grækenland, da den danske klinik CFC i København havde samarbejde med dem. Svend fra CFC talte positivt om den græske klinik og overlægen Dr. Prapas. Efter utallige forgæves forsøg med egne æg, stod vi og skulle overveje ægdonation. Det var svært for mig at opgive graviditet med egne æg og gå til donation. Vi besøgte en del udenlandske klinikker, inden vi kunne tage den endelig beslutning, og research af klinikkerne var en del af overvejelsesperioden for mig, der var mest i tvivl. Vi endte med at vælge en klinik i Barcelona, klinikken med opringningen var bestemt ikke på vores top 5-liste.

Et par dage efter opkaldet, modtager jeg en mail fra samme klinik med ordlyden: A kind reminder regarding your remaining embryos since 2016. Would you please let us know what you would like to do with them?

Jeg skriver til dem, at det altså stadig ikke er vores embryoner, og jeg ringer til CFC i København og fortæller dem om episoden. Til min lettelse fortæller CFC, at de ikke længere har et samarbejde med den græske klinik.

Min oplevelse var, at klinikken var konkurrencedygtig med sine priser, havde mange kunder fra udlandet, men havde for travlt til at kunne tage vare på den skrøbelige situation, deres kunder sidder i, når de kommer til dem. Vi skal ikke glemme, at der kan være mange penge at hente hos folk, der er udfordrede på fertiliteten. Ufrivillig barnløshed er den mest udbredte sygdom blandt kvinder mellem 20 og 40 år. WHO har anerkendt den, som en kronisk sygdom. Hver 5. mand herhjemme er barnløs og hver 10. kvinde bliver ikke mor eller får det antal børn, hun ønsker sig. Barnløshed berører mange mennesker og udgør et godt kundegrundlag for privatklinikkerne. Det er potentielt Big Business for en privatklinik med vind i sejlene. Heldigvis er fertilitetsverden fyldt med dygtige mennesker – læger, sygeplejersker og koordinatorer med hjertet på rette sted.

Jeg ønsker for alle i fertilitetsbehandling, at det er den sidste slags, som I kommer til at møde på jeres vej!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Beskeden

Beskeden

Starten på en lang rejse Min fertilitet skal undersøges i Sverige. Jeg skal have taget blodprøver...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!