Det er blevet så moderne at have PCO og være ufrivillig barnløs

Blog opslag

Skrevet af Leah Rundblad

25 sep, 2017

Faktisk havde jeg et andet indlæg klar til jer i denne uge, men jeg har noget på hjerte, som ikke kan vente. Mest fordi jeg ikke selv kan forstå det og ej heller helt kan finde ud af, hvad jeg mener om det.

Det er nu et år siden jeg fik konstateret PCO og i samme omgang startede op i fertilitetsbehandling. På samme tid, mere eller mindre, skrev jeg mit første skriv om det på Instagram. Jeg har altså været åben og ærlig lige fra start af, hvilket jeg ikke har fortrudt. Tværtimod. Jeg har fået meget ros for min ærlighed, men har også ind i mellem skulle lægge ører til det modsatte. Og sådan er det. Ikke alle kan være lige begejstret for det jeg gør, skriver, siger og mener, men det behøver de sådan set heller ikke. Det er folks helt egen sag.

Med på moden

Over det seneste års tid har jeg flere gange hørt folk ytre sig om, at det er blevet ret så moderne at have PCO og være ufrivillig barnløs. UNDSKYLD MIG. Skal vi lige tage den igen? Ja det tror jeg nok vi skal. Det er blevet moderne at have PCO og være ufrivillig barnløs. For første gang i sådan ca. hele mit liv , er jeg faktisk kommet med på moden. Hvad siger I så venner? Ingen tvivl om, at jeg synes ovenstående bemærkning er noget pjat. Den er også enormt ufølsom og dømmende overfor dem, der har PCO og dem der har svært ved at få børn. Uanset om de taler højt om det eller kæmper i stilhed. En kommentar som denne er ganske enkelt ikke i orden.

Det er for opmærksomhedens skyld

Er det jeg hører, når folk taler om den moderne PCO og ufrivllige barnløshed. Hmm. Jeg kunne nu godt undvære at blogge om det, hvis det så betød at jeg ikke kæmpede med PCO og kæmpede for at få et barn. Bytte-bytte-købmand? Ja tak. Men sådan er virkeligheden nu altså bare ikke for mig. Jeg har ikke valgt at tale højt om mine problemer, fordi jeg ønsker at få opmærksomhed. Jeg har valgt at tale højt om det, fordi jeg synes emnet skal have opmørksomhed. Emnet har brug for opmærksomhed. Ellers ved en nyramt PCO-pige eller en, der møder fertilitetsverdenen for første gang ikke, hvilket ben hun skal stå på. Tro mig, jeg kan sagtens huske følelsen her et år efter. Desuden, for lige at slå en anden yderst vigtig ting på plads, så kan man jo altså ikke selv vælge at få PCO eller være ufrivillig barnløs. Jeg har ikke købt eller spist mig til at være ramt af det. Jeg har faktisk ikke gjort noget for det. Det er ligesom bare kommet og jeg må få det bedste ud af situationen. Man er altså på ingen måde herre over om man får PCO eller ej, eller om man bliver ramt af ufrivillig barnløshed eller ej. Man kan derfor ikke selv vælge, at ”komme med på moden”. Bare hvis nogen skulle være i tvivl om det.

Der er kommet flere til

Siden jeg valgte at stå frem for et år siden, er jeg blevet bekendt med flere kvinder, der er i samme situation som jeg selv er. Kvinder der har PCO og/eller mærker den ufrivillige barnløshed på egen krop. Stærke og inspirerende kvinder. Denne side, som du sidder og læser på nu, er også kommet til siden hen. Jeg synes det er fantastisk! Jeg håber inderligt, at jeg selv og andre har været med til at inspirere andre til at bryde tabuet og sætte ord på. Det finder jeg aldrig ud af, men jeg håber det. Og så længe det giver mening vil jeg tale højt om både PCO og barnløshed så de, der har brug for det, kan få noget ud af det, som de kan tage med i deres egen kamp. Så kan man kalde mig moderne eller ej, det bliver ikke anderledes. Og til de, der har udtalt sig med sætningen: ”Det er blevet moderne at have PCO og være ufrivillig barnløs”, I læser sikkert ikke med her, men jeg vil alligevel gerne bede jer om at knytte sylten og holde netop denne mening for jer selv. Den er forkert, ufølsom og den er unødvendig.

Dette er mit Fertilitetsliv

Tak fordi du læste med

Leah Rundblad

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

PCOS strategi session

PCOS strategi session

Du gør alt hvad der står i din magt for at hjælpe din krop til mindskede symptomer. Til at hjælpe...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!