De 2 enkle fertilitetsråd, som ALLE kvinder bør kende!

Blog opslag

4 jun, 2022

– Kan du holde på en hemmelighed?

…Okay! Så tør jeg nemlig godt give dig lidt af min ’secret sauce’, når jeg arbejder med forbedring af fertiliteten!

Der er nemlig 2 enkle råd, som jeg ALTID giver ALLE mine klienter. Det gør jeg selvom de jo er vidt forskellige og vejen til de 2 streger er lige så forskellig som de er! – Og det er altså UANSET deres øvrige livsstil, vægt, alder, hormonelle ubalancer eller andre diagnoser!

-Er du klar?

De 2 enkle råd til forbedring af fertiliteten, som ALLE kvinder bør kende, er (*trommehvirvel*):

 • 1) Arbejd med følelserne!
 • 2) Øg dit indtag af magnesium

De to ting hænger nemlig uløseligt sammen, når du gerne vil have kroppen tilbage i balance og blive gravid så hurtigt som muligt.

Lige hurtigt før vi går videre: Hvorfor er det nu lige, det giver mening at have tankerne og følelseslivet med, når vi taler om fertiliteten?

Misforstå mig ret; kost, søvn, motion og tilskud er også vigtige faktorer for fertiliteten. Men går vi ikke i dybden med det, der trykker følelsesmæssigt, så er det lidt ligesom at hælde vand i en hullet spand. Eller som at køre med speederen og bremseren i bund på samtidigt: I bedste fald kommer du langsomt frem til målet. I værste fald, så bevæger du dig væk fra målet.

Vi ved jo godt, at det er de store eksistentielle følelser, der er i spil, når vi kæmper for at blive mødre. Uvisheden rammer og sorg, frygt og håb er vores faste følgesvende! Især når absolut ingenting går efter planen.

OG NEJ: Du skal ikke bare prøve at ’tænke mere positivt’, eller ’tænke på noget andet’. Det er sjældent, at det på sigt giver dig andet end dårlig samvittighed.

Det handler om at finde de helt lavpraktiske teknikker, der rent faktisk hjælper dig med at tage toppen af følelserne, så de ikke overtager hele dit humør og hele din dag. Livsglæde og følelsesmæssig balance er virkeligt en stor udfordring for rigtigt mange kvinder, der kæmper med fertiliteten. Det bliver lidt for langt at gå mere i dybden med det nu og her, så det emne må jeg skrive særskilt blogindlæg om.

MEN, hvad er det nu der sker i kroppen, når følelserne tager over?

Det første der sker, når du er i sorg eller frygt, er at du ’brænder’ dit magnesium hurtigere. Din krop forbruger simpelthen mere magnesium, end den ellers ville gøre.

Har du læst mine andre indlæg eller deltaget på et webinar, så har du nok opdaget, at jeg har sagt det samme om stress. Og ja, det er den samme mekanisme, vi er ude i her.

Magnesium skal vi passe på, for det er nemlig et værdifuldt mineral for kroppen. Det påvirker både dit nervesystem, din psyke, dine muskler, dine knogler, din hormonproduktion og din krops inflammationsniveau. Derudover er det vigtigt for energiproduktionen i alle dine cellers ’motor’.

Inflammationsniveauet og energiproduktionen er generelt vigtigt for din krop, da det påvirker din krops overskud til utallige funktioner. Herunder din fertilitet og kvaliteten af dine æg.

I forhold til dine hormoner er det især Follikel Stimulerende Hormon (FSH) og progesteron, der er meget afhængig af magnesium, da magnesium er ’nøglen’ til det enzymer, der aktiverer hormonerne.

Som du måske ved, så er progesteron er det hormon, der sørger for at din temperatur stiger en smule efter ægløsning og er medvirkende til at fastholde graviditeten i de første uger. FSH er det hormon, der sørger for at folliklen stimuleres til at vokse og modne ægget.

Som du nok kan se, så er magnesium über-vigtigt i fertilitets-sammenhæng!

Det kan være rigtigt svært at vide, om man reelt mangler magnesium. Det viser sig nemlig ikke i en almindelig blodprøve, før det står virkelig grelt til.

Tegn på magnesium-mangel kan være uro i kroppen, træthed, spændinger og hovedpine. et andet godt tegn er kramper i ben eller fødder om natten.

Jeg bruger som oftest en hårmineral analyse til at afdække, hvordan alle mineralerne i kroppen ligger i forhold til hinanden. Det giver et rigtig godt indblik i mangeltilstande og ubalancer. Især da det også er muligt at se status på tungmetaller, og hvordan balancen ligger imellem magnesium og andre vigtige mineraler, som f.eks. calcium.

Magnesium arbejder nemlig tæt sammen med andre vitaminer og mineraler i kroppen. Kendte synergister er bl.a. mineralet bor og vitaminet B6.

Dit behov for magnesium også være forhøjet, hvis du gennem længere tid tager ekstra D-vitamin, fosfor eller kalk, da disse er antagonister til magnesium. Flere kopper kaffe om dagen øger også dit behov for magnesium, ligesom en underliggende insulinresistens kan trække yderligere på din krops magnesium-ressourcer.

Hvis din krop bruger mere magnesium, end den får ind, f.eks. pga. en kombination af langvarig følelsesmæssigt stress og de nævnte faktorer, så plejer jeg at sige, at der er ’hul’ i din fertilitets-spand. Og det er jo ikke så godt, hvis du gerne vil være gravid hurtigst muligt!

Der er 3 måder du kan fylde spanden op igen…

Her kommer den dyre, den billige og den effektive løsning:

1) DEN DYRE LØSNING

Du kan hælde en rasende masse magnesium ned i spanden, og håbe den fylder op på et tidspunkt. Det kræver dog at du kan regne ud hvor meget der skal til, og bliver ved med at fylde de rigtige mængder på, til den dag du når dit mål.

2) DEN BILLIGE LØSNING

Du kan forsøge at lukke hullet i spanden, ved at få ro på følelseslivet og undgå så mange ’magnesium-antagonister’ som muligt. Det er bestemt den mest langsigtede løsning, men også den sværeste, da det kan være den største udfordring at få ro på følelserne midt i projekt baby. Det kan derfor være et langt sejt træk, der føles som at gå to skridt frem og ét tilbage.

3) DEN EFFEKTIVE LØSNING

Du kan forsøge at få ro på følelserne, SAMTIDIGT med at du fylder kroppen med ekstra magnesium for at imødekomme kroppens behov, til hullet i spanden er lukket.

Det gode ved den effektive løsning er, at du udnytter synergien mellem magnesiums evne til at understøtte nervesystemet og psyken, samtidigt med at du bruger andre teknikker til at tackle følelserne. Oftest giver dette et hurtigere og mere holdbart resultat, og du kan på ret kort tid opleve at få det følelsesmæssige overskud tilbage, så der igen er ro indvendigt og plads til at nyde livet!

Har du den mindste mistanke om, at magnesium også er en af dine huller i fertilitets-spanden, så er mit råd ALTID at tage ekstra magnesiumtilskud af god kvalitet. Det er virkeligt svært at få for meget, når følelserne er på konstant rutsjebanetur og bekymringerne om fremtiden har overtaget!

…Men min vigtigste pointe her er, at du ALTID kommer længst ved at få arbejdet med følelserne samtidigt! Gode værktøjer du kan bruge er f.eks. åndedrætsteknikker, afstressning og Emotional Freedom Technique (som vi også bruger aktivt i mine online forløb)

Jeg håber du får fyldt din spand med masser af magnesium, genfinder den indre ro og snart står med en positiv test i hånden!Det fortjener du SÅ meget!

Kærligst

Malene
/fertilista

PS: Kunne du tænke dig at vide, hvilke typer af magnesium jeg anbefaler – og hvor du får det i kosten? Så kan du finde det og meget mere i guiden: 5 Vigtige Kosttilskud til din Fertilitet. Du kan snuppe den HER.

Annonce

2 Kommentarer

 1. Solstrejf

  Hej Malene.
  Tak for et spændende indlæg! Jeg vil helt klart få tanket op på den konto 🙂
  Ved du hvor lang tid forinden man skal indtage ekstra magnesium, for at det gerne skulle have en positiv effekt på kroppen?
  Min mand og jeg skal starte i behandling om 5 uger.

  Svar
  • Behandler Malene Storm Poulter

   Kære Solstrejf,

   Beklager det lidt sene svar. Det er forskelligt hvor hurtigt du kan se en positiv effekt.

   De fleste kan dog mærke en effekt indenfor et par uger, hvis de tager et tilskud i god kvalitet og i høj nok dosis.

   Hvis du samtidigt er opmærksom på at reducere stress og huske selvomsorg, så hjælper du også effekten ekstra på vej.

   Du er meget velkommen til at skrive til mig på malene@fertilista.dk, hvis du har flere spørgsmål om emnet.

   Kærligst

   Malene

   http://www.fertilista.dk

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!