Den der ventetid – hvorfor hæfter vi os ved den?

Blog opslag

Skrevet af RebeccaR

9 okt, 2018

Den anden dag sad jeg for mig selv i en stille stund og tænkte hvad mit næste indlæg egentlig skulle handle om og følte mig helt tom for ideer. Tanken; ”Årh den pokkers latterlige ventetid – jeg ved aldrig hvad jeg skal skrive om i pauserne” slår mig pludselig. Og der var den jo, selvfølgelig skulle jeg forsøge at forklare hvorfor det ofte er ventetiden, os i behandling hæfter os ved. Det er egentlig super simpelt – vi går i stå, vores drøm bliver igen og igen sat på pause. Hver gang vi skal holde pause mellem to behandlinger, er det sjældent frivilligt. Frivillige pauser er noget helt andet.

Når vi bliver pålagt en pause som i mit tilfælde f.eks. er hver anden måned så er bliver jeg sat på p-piller. P-piller = ingen chance for opnåelse, det ved alle. Min sunde fornuft ved godt at opnåelse af graviditet i vores tilfælde, er med micro minimal chance, men den er der! Så hver anden måned føler jeg mig snydt! Snydt for chancen for at få en baby, snydt for i det mindste at syntes jeg gør noget for det og snydt for at komme tættere på. Jamen Rebecca, du gør jo noget – Du giver din krop en pause og ro til at lade op til at prøve igen. JA det ved jeg godt men det ændrer ikke på følelserne i det.

Jeg vil bare gerne starte op igen med det samme så jeg ikke føler jeg spilder tiden. Gerne være i forsøg hele tiden. Men det vil min krop ikke. Den har brug for pause, brug for ro, brug for at lade op og brug for at komme af med de cyster den danner ved hvert forsøg. Så ja jeg bliver træt og ked af at være sat i venteposition – men ved også godt min krop har brug for det. Der er jo også det i det, at fra man bliver indstillet til behandling til man kommer i gang der går ofte mellem 3 og 12 måneder ved IVF. Dette afhænger af, hvor i landet man er bosat og hører til. Derfra er der nogle af stederne hvor området er så store at sygehusene/ klinikkerne er nødt til at afvise os 1-2 cyklusser, altså er man igen i venteposition.

Først skal vi vente på at det er vores tur til at komme igen!

Så skal vi vente på blødning.

Så skal vi vente på at vores æg er store nok!

Så skal vi vente (ved reagensglas) på at finde ud af, om vores æg har taget imod befrugtningen og udviklet sig.

SÅ skal vi igen vente på svar på om forsøget er lykkes.

Og er det ikke lykkes skal de fleste af os, i IVF-behandling liiiiiige vente en cyklus på at komme i gang igen.

Og skulle man være så pokkers uheldig at man er blevet overstimuleret, så skal man oftest vente først på blødning efter ægudtagning.

Så vente en cyklus.

Så vente på slimhinden i livmoderen vokser sig stor nok.

Så vente på om ægget klarer optøningen

Og så lige vente på at se om det lykkes.

Barnløse par HADER ventetider – og ja der generaliserede jeg lige, undskyld til jer som ikke hader dem 😉

Her bruger vi pt. ventetiden på at vælge donor – det en ret spøjs følelse. Yderligere har vi besluttet at gøre alt hvad vi kan for at min krop er oplagt og klar til et nyt forsøg så jeg har bestilt en detox juice kur hos www.slowjuice.dksom jeg skal igennem. 3 dages juice detox for at få min krop tømt for kedelige affaldsstoffer. Jeg er simpelthen så spændt på hvordan det kommer til at gå..

Ydermere startede jeg i sidste uge på en www.zentabox.dk – det mest geniale koncept. Det er vitaminpiller der er pakket i små poser så jeg ikke selv skal stå og sorterer. Prøv og hør, jeg udfyldte et længere skema om mig selv på deres hjemmeside og 4 dage senere lå der en pakke fra posten til mig. Min krop er uden tvivl under pres men jeg kunne vælge at jeg forsøgte at få et barn og så lægger den selv folinsyre og jern i poserne. Hver dag skal jeg bare tage en pose fra æsken og indtage vitaminerne – det er bare SÅ nemt når man i forvejen lever et liv med rigelige medicin mængder. Jeg har pt. taget dem siden 25/9 og jeg er ikke længere ved at dø af træthed, jeg er spændt på om det varer ved – wish us luck!

/ Rebecca

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!