Depression?

Blog opslag

Skrevet af Forældreudenbarn

3 jun, 2021

Jeg har læst om, skrevet, snakket og mødtes med kvinder og mødre der er eller har været igennem samme mølle som vi er igang med lige nu. Flere af dem har været i tvivl mere end én gang om, hvorvidt de skal blive ved med at udsætte deres kroppe, sind og forhold til både sig selv og deres partner – for at få et barn. Sit ønskebarn. Man kæmper reelt sagt RØVEN UD AF BUKSERNE  for at ende med endnu en lussing i sidste ende ..
Det er i hvertfald sådan jeg har det for tiden. Jeg ved godt alle kampe og historier ikke ender trist. Det har IG vist mig flere gange. Og gudskelov for det. For det holder da mit mod oppe engang i mellem. Specielt når alting bare er sort og fyldt med aske..

Jeg blev igennem klinikken henvist til HAB. Og efter min første samtale deroppe, fik jeg taget 20 blodprøver der skulle give svar på noget der ligner 42 værdier. Så vi ligesom igang.

Det er mega trygt og opfriskende! Den henvisning kom på det helt rigtige tidspunkt. Ellers ved jeg virkelig ikke, hvad jeg skulle gøre..
Og nu her D. 2 juni har vi en kontrol samtale på HAB, om der er noget, der springer i øjnene ud fra blodprøverne, der kunne være årsag til aborterne.

Mine 4 resterende æg (ud af de fra starten af 16 ved ÆU), er nu sendt til biopsi og forhåbentlig foreligger der svar på, hvor mange raske æg der er i uge 25.
Det betyder også, at jeg må gå sommeren over uden alkoholfrie driks, oppustet mave, hormoner og en voksende spire. Klinikken går nemlig på “sommerferie” den uge.
Men det er OKAY! Så får min krop lidt ro og mit hovede kan nå at følge med igen.

Overskriften er “Depression”.
Men jeg intet skrevet om depression eller det der ligner – har jeg?

Måske det er fordi, det er et fælles ord.. eller.. Det er måske bare overskriften for, hvad specielt vi kvinder skal passe på ikke at komme i? En depression. For de er svære at komme fra igen. Men rigtig nemt at lande i, når man har en historie om infertilitet og/-eller alt der ligger derop ad.

Jeg vil IKKE neglegere mændenes/fædrenes styrke, svaghed og rolle i det her show. For jeg er sikker på der er mange mænd der har det hamrende svært ved at stå i sådan en situation her. Men jeg ved ærlig talt ikke meget om, hvordan og hvad de præcis går igennem. Desværre. Min A holder lidt igen med at snakke om hans følelse og behov til mig. Tror jeg. Jeg tror han snakker med andre i stedet for. Og det er vel egentlig også okay. Så længe man begge to, husker at man er sammen. Sammen om at man forhåbentlig en dag går fra 2 til 3.

For at vende en lille smule tilbage til depressionen. Så er der måske alligevel en lille bagtanke..

Jeg skrev mig op til en psykolog i januar måned 2021 og først i slut april 2021 kunne jeg få min første tid.
Jeg var frisk og ovenpå i Januar. Og muligvis derfor så jeg klart og vidste hvad der var bedst for mig. For som Fertilitetscoach Signe Zahle skrev til mig.

“De bedste beslutninger tages når vi er oppe”

Og hvor er det bare så rigtigt sagt! Vi skal passe på os selv når vi har det godt. Vi skal pleje os selv når vi er oppe – og HUSKE dette når vi er nede.

Det var en rigtig vigtig påmindelse for mig D. 20 april fordi, jeg var ved at aflyse og droppe min psykolog tid. Jeg havde det jo fint? – Nej Tine, det havde du ikke. Du havde skabt dig en facade så du kunne gemme dig.

Det her er en gyde i det at være i behandling.
Jeg bøvler så samme tid, med en masse andre ting. Og det viser sig, at efter blot 3 konsultationer og 2 “hjemmeopgaver” lavet – fortæller denne ellers rare mand mig.

Tine.. alle de her ting, dine valg af ord, tilgange til forskellige ting, dit tonefald, holdninger (osv) fortæller mig altså, at du skal passe rigtig godt på dig selv. I skal passe på hinanden. For du ligger meget tæt på en depression. Men vi skal have hjulpet dig væk fra vippen”

Jeg tænkte bare, at han var da irriterende. Bare sådan uden at kende MIG… Kunne sige sådan..
Men da jeg kom hjem, og rent faktisk fik reflekteret over hvad vi havde snakket om, gav det ret god mening alligevel .. Og det ramte mig..

Så nu skal jeg have snakket en masse igennem med A, og forhåbentlig finde en god løsning for mig.
For jeg vil ikke falde af vippen!

Jeg håber lidt at mit budskab kom ud..
Pas nu må jer selv! Mand som kvinde. Mor som far. Og mærk efter både i krop og sind. Tør at vær’ egoistisk. ❤️

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Ventetiden er over

Ventetiden er over

Svaret kom to dage før juleaften. En opringning flere timer før ventet. En opringning der vil...

læs mere
Angst og frihed

Angst og frihed

Jeg står i min første graviditet siden jeg gik i fødsel 19+5. Jeg er nu 18+4 og det fylder, at jeg...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!