“Der findes et andet liv”

Blog opslag

1 sep, 2019

Gynækologen siger det, som om det er det mest naturlige i verden. Altså et andet liv end det med børn.

20 minutter forinden har jeg hørt hende tale med en patient  i venteværelset om “hendes ældste derhjemme”.

Så hvad ved hun egentlig om det? når jeg at tænke, mens jeg ligger på briksen og modvilligt nikker til hendes velmenende kommentar. Hun aner ikke, hvad det vil sige at leve uden børn, når hun selv har to…

Jeg har netop fået overstået en såkaldt hysteroskopi. En undersøgelse af livmoderens indre.

For vores læge kan ikke forstå, at jeg efter 12 forsøg endnu ikke er gravid. “Det burde du være”, som han formulerer det.

Men det er jeg altså ikke…så som et sidste desperat forsøg inden vores sidste IVF forsøg, skal vi nu vente endnu en måned på grund af hysteroskopien.

Hvorfor er denne undersøgelse så ikke lavet tidligere, vil den kloge læser spørge? Det undrer vi os også over…for hvad hvis vævsprøverne fra livmoderen nu viser inflammation? Har vi så spildt kræfter og tid?

For er der inflammation er der en grund til, at de befrugtede æg ikke sætter sig fast… 

Et eller andet sted håber vi de finder noget, for så er jeg ikke længere uforklarlig barnløs. Men vi skal nu vente 14 dage på svaret, og så måske kan vi så komme i gang med vores sidste forsøg.

Jeg ved da godt, at der findes et andet liv uden børn. Men jeg er så langt derfra at acceptere det. Jeg ved da godt, at jeg slider mig selv og mit parforhold ved at blive ved og ved. Men jeg vil have gjort alt. ALT – før jeg giver op.

Og så jeg skal selv sige det. Andre skal ikke sige det for mig.

4 Kommentarer

 1. Anne

  Da jeg var i din situation nægtede jeg, at tænke tanken at jeg skulle have et liv uden børn. Jeg var parat til at bruge en rugemor fra Ukraine og havde undersøgt alt om dette. Heldigvis lykkedes det os uden. Du lyder som om, du får et barn på den ene eller måde. Der er mange veje til drømmen.
  Knus

  Svar
  • Kærlighedogvidenskab

   Kære Anne

   Tak for din besked. Ja, det lyder lidt, som om vi har det på samme måde. Hvordan lykkedes det jer og hvor mange forsøg var I igennem?

   Svar
   • Anne

    Vores problem var, at jeg godt kunne blive gravid men aborterede 4 gange omkring uge 8 hver gang. Efter en større udredning viste det sig, at jeg har for tykt blod, så hver gang jeg var gravid dannede mit blod blodpropper. Med daglige injektioner gennemførte jeg min seneste graviditet og fik en lille dreng.

    Svar
    • Kærlighedogvidenskab

     Dejligt det lykkedes for jer.

     Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!