Det vigtige opkald.

Blog opslag

Skrevet af Blastocysten

21 aug, 2021

5 uger skulle der gå før jeg modtog opkaldet om, at Stork klinik havde et donor match til os. Jeg havde tidligere den dag, drukket kaffe med en veninde. Vi havde netop snakket om, hvordan jeg mon ville reagere når de ringede.
Det fandt jeg ud af. Jeg begyndte simpelthen at græde af glæde, mens jeg prøvede at føre en samtale med donorteamet.

M var ikke hjemme da jeg modtog opkaldet, så jeg ringede til ham, straks efter samtalen med donorteamet var forbi. Han svarede ikke, så jeg sendte en sms om at han skulle ringe, det var vigtigt. Jeg tror jeg ventede 30 sekunder fra jeg havde sendt sms’en til jeg ringede igen, han ringede jo ikke tilbage. Efter et par forgæves opkald, lige efter hinanden, fik jeg kontakt. Uheldigvis troede M, at der var sket mig noget fordi jeg ringede så meget. Jeg skyndte mig, at fortælle ham de gode nyheder og han blev som jeg rigtig glad. Det var jo starten, på vores nye kapitel.

Vi fejrede den aften nyheden, med alkohol fri bobler og en masse glædeståre.

Vi havde dagen efter, en fælles telefon samtale med donorteamet. Vi fik forklaret, hvordan det hele skulle forløbe. Donor var gået i gang med stimulering, og de regnede med ægudtagning ugen efter. Med lidt hurtig hovedregning, kunne jeg regne ud, at det ville passe nogenlunde med min cyklus. Jeg spurgte derfor om der var mulighed for, at jeg startede op og blev fulgt når min menstruation kom. Den var donorteamet med på, og aftalen blev at jeg skulle tilmelde mig. Hvis det så ikke passede, stoppede vi bare igen og ventede til næste cyklus.

Covid-19 havde også noget at skulle have sagt. Når donor havde fået taget æg ud, skulle de i 14 dages covid-19 karantæne inden de ville blive frigivet til os.

Vi var spændte på, hvor mange æg donor vil få taget ud, og jeg havde svært ved ikke at kunne følge med i folliklernes udvikling. Men jeg øvede mig og prøvede bare at leve i nuet, så godt jeg nu kunne.

Det blev dagen for ægudtagning, og jeg tjekkede mail cirka hver 5. minut. Vi ville modtage en mail om, hvor mange æg der var blevet taget ud og hvor mange der var blevet befrugtet. Tiden gik, den sneglede sig afsted, og så kom den. 16 æg var blevet taget ud, og alle 16 var blevet befrugtet: Du kan selv regne ud, hvor glade vi var for den melding. De 16 æg blev dyrket og det endte med 5 flotte blastocyster i fryseren, det resultat var vi meget tilfredse med.

Det var første gang i hele vores behandlingshistorik, at jeg fik lov til, at prøve med naturlig cyklus. Det var en smule nervepirrende. Kunne min krop selv klare det ?, ville jeg opbygge en god slimhinde ?, og ville ægløsning komme omkring CD 14 som den plejede ??? Ja, spørgsmål var der nok af.

Jeg blev scannet på CD 2, hvor alt var fint. Derefter var vi til kontrol scanning på CD 11 og heldigvis for det. Jeg havde en follikel på 20 mm og en slimhinde på 7,6mm. Så jeg var mere end klar til at få ægløsningssprøjte og ægoplægning ugen efter.

Ægoplægning gik fint og vi fik et fint udprint, hvor vi kunne se hvor fint den lille ægbasse lå i livmoderen. Jeg kunne efterfølgende holde mit test monster i skak frem til 3+3, hvor jeg stod med en svag positiv test. Jeg testede herefter dagligt og den blev mere og mere tydelig. Dagen for blodprøve, stod jeg med en flot positiv urintest så håbet var højt. Desværre var hcg kun på 88 og håbet forsvandt. Jeg blev samtidig bange. Bange for om jeg igen skulle gå i flere uger med stigende hcg, inden det igen ville falde. Sådan endte det heldigvis ikke, blodprøven 2 dage senere viste et hcg på 42, så det var allerede ved at gå i sig selv igen.

Jeg blev ringet op af vores kontakt læge fra klinikken og vi aftalte, at vi bare kørte på igen når jeg fik min menstruation. Lige dette lettede mig meget, da jeg troede, at jeg skulle springe en cyklus over.

Jeg er blevet lidt skeptisk over for urintest, for de viser jo fint positiv ved et temmelig lavt hcg og det giver virkelig en falsk forhåbning. Jeg prøver at sige til mig mig selv, at jeg ikke skal teste i næste forsøg, men jeg tror simpelthen ikke at jeg kan lade være.

Det var lidt om vores opstart med donoræg. Har du spørgsmål omkring noget med donoræg eller andet er du mere end velkommen til at skrive og så vil jeg gøre mit bedste for at svare.

Hej for nu.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!