Dilemma: Barnløshed og Paragraf 56, har i fået den tilkendt?

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

1 apr, 2018

Hej til jer alle

Jeg står i den situation at jeg skal til at søge en paragraf 56.

Men hvordan gør man egentlig? Hvordan søger man den?

Kan den bruges både til scanninger, æg udtagning og æg oplægning?

Må man bruge den hvis man skal til akupunktur?

Har du fået den tilkendt og var det svært at få?

Håber du/i kan hjælpe mig med mine mange spørgsmål.

Mange hilsner

Freja

25 Kommentarer

 1. Annika

  Hej Freja.

  Jeg har fået tildelt en. Den gælder som udgangspunkt i 2 år. Jeg har brugt min til scanninger m.m. men du skal være fraværende minimum 4 timer før de vil refundere. Ofte har jeg valgt at blive hjemme efter scanninger mm fordi jeg ikke altid er sikker på mit humør.
  Den var ikke svær at få jeg kontaktede min kommune også sendte de nogle papirer som jeg skulle udfylde også skulle min arbejdsskiver udfylde det også. Derefter blev den godkendt. De 2 år kører fra den bliver godkendt.
  Jeg er blevet oplyst at der er lavet nye regler som gør at kommunerne eller noget højere oppe muligvis ikke anerkender barnløshed som en kronisk sygdom mere. Det er noget med at de ikke ser det som kronisk når du planlægger at få et barn. Totalt idiotisk!
  Jeg har brugt min til mange ting og har bare sagt at det skal registreres som en paragraf 56 – behøvede ingen forklaring. Din arbejdsgiver kan trække en vikar ind i dit sted. For mig har den været guld værd!
  Uanset hvad så prøv at søge den- det er bedre at have prøvet end ikke at gøre noget
  God vind herfra

  Kærlig hilsen Annika

  Svar
  • Freja

   Hej Annika

   Tusind tak for dit svar.

   Dejligt at du har fået den tilkendt, det må være en befrielse at have den at læne sig op af.

   Åhhhh jeg håber bare sådan jeg kan få den, for jeg synes virkelig også jeg følelsesmæssigt er påvirket af at være ufrivillig barnløs. Så jeg er sikker på jeg også ville have behov for at blive hjemme og pleje mig selv nogle dage.

   Hvilken kommune har du?

   God dag
   Freja

   Svar
   • Annika

    Hej igen
    Jeg startede ud i Fredensborg kommune men er nu i Halsnæs og min aftale flytte de med. Jeg forventer selv at søge igen hvis det ikke lykkes inden for min paragraf 56 tidsramme.

    Svar
    • Freja

     Okay, tak for svar, held og lykke til dig <3

     Svar
 2. Maria

  Hej Freja
  Man kan desværre ikke længere få tilkendt en paragraf 56 på grund af fertilitetsbehandling, det er noget rigtig møg!

  Svar
  • Freja

   Hej Maria

   Øv det lyder ikke godt, ved du om det gælder alle kommuner?
   Hvilken kommune bor du i?

   Mange hilsner
   Freja

   Svar
 3. Anonym

  Både jeg og min kæreste har fået den og det har vi været rigtig glade for. Så føler man sig ikke så “skyldig” når man igen er nødt til at svigte arbejdspladsen og nogle gange endda med kort varsel.
  Vi fik den i november sidste år, så ved ikke hvornår det skulle være lavet om at man ikke kan ?
  Dog har jeg også hørt at der er forskel på fra kommune til kommune om den er svær og få. Særligt for manden kan den være svær og få, heldigvis gik den let igennem for os begge.

  Svar
  • Freja

   Hejsa

   Ej hvor fedt i begge har fået den tilkendt.

   Fejler din kæreste noget siden han har kunne få den tilkendt?
   Hvilken kommune bor du i?

   Mange hilsner
   Freja

   Svar
   • Anonym

    Det er i Herning kommune.
    Altså han har haft kræft og behandlingen har medført lav sædkvalitet. Men i ansøgningen har vi kun sendt indkaldelsen til forundersøgelse fra klinikken. Jeg fik den godkendt 1 time efter den var sendt og min kæreste fik den godkendt dagen efter.

    Jeg udfyldte den sammen med min leder inde på borger.dk og han lavede fet han kunne selv inden han sendte den videre til chefen, da det var en tidspresset periode på hans arbejde. Men den tager max 10 minutter at udfylde 🙂

    Svar
    • Freja

     Tak for svar 🙂
     Hold da op de var hurtige til at give jer dem <3
     Jeg vil prøve at søge, så må vi se..

     Held og lykke til jer!

     Svar
 4. Carina

  Jeg søgte en i efteråret, og fik afslag. Har i forvejen en pga endometriose, som der ikke har været problemer med at søge. I det afslag jeg fik, stod der, at den ikke kunne bevilliges da behandlingen ikke var aftalt på ansættelsestidspunktet. De er virkelig emsig med at udstede dem i nogle kommuner. Du finder blanketten på borger.dk hvor du kan udskrive og udfylde din den, derefter skal arbejdsgiver udfylde og indsende til din kommune. Så vil de formentlig bede om en lægeerklæring som du skal op tii din egen læge og have (min kommune ville ikke lave sådan at det var min læge på hospitalet der skulle udfylde), og derefter træffer de en afgørelse.

  Svar
  • Freja

   Hej Carina

   Tak for dit svar.

   Må du ikke bruge din paragraf 56 du har for endometriose til din fertilitetsbehandling?
   Eller hvorfor søgte du en mere?
   Hvilken kommune bor du i?

   Vil prøve at søge, så må jeg jo få afslag hvis det er..

   God dag
   Freja

   Svar
 5. Annemette

  Hejsa Freja.

  Jeg bor i kommunen Fredericia, og har fået godkendt min paragraf 56 i forbindelse med fertilitetbehnadling, det gik uden problemer. Den blev godkendt i november og er for mit vedkommende gældende 1år.
  Jwg har brugt den de dage jeg har skulle til scanning, de dage hvor jeg har været trist pga humøret, æg ud og 14 efter ægoplægning. De har aldrig spurgt hvorfor eller bedt om forklaring på dagene. Min arbejdsgiver er indforstået med det og ved hvad jeg går igennem. Held og lykke til dig.

  Svar
  • Freja

   Hej Annemette

   Tak for dit svar.

   Det lyder altså til at den næsten er uundværlig, jeg håber virkelig jeg kan få den..
   Dejligt med en forstående arbejdsgiver..
   Alt mulig held og lykke til dig også <3

   Mange hilsner
   Freja

   Svar
 6. Emilie

  Hej Freja

  Jeg har også en paragraf 56, spm er gældende 1 år. Søgte den igennem min leder som selvfølgelig synes det var en god ide at få den, og fik tilsendt papirer fra kommunen. Mine kollegaer har også opfordret mig til at få den.
  Har dog hørt via min TR, at reglerne er lavet om, og fertilitetsbehandling desværre ikke indgår under paragraffen længere. Sådan noget møg! Jeg er rigtig glad for at have den, men min udløber desværre her til august – vi er også ufrivillig barnløse.
  Håber du får den igennem, og held og lykke med projektet.

  Svar
  • Freja

   Hej Emilie.

   Tak for dit svar.

   Åhhh du er heldig at have din, men træls den udløber til august.
   Jeg vil prøve at søge den, så må jeg jo få afslag.
   Ærgerligt hvis de ikke giver den til ufrivilligt barnløse mere, det resultere sikkert flere sygemeldinger osv. Ikke særlig smart!

   Alt mulig held og lykke til dig
   Mange hilsner
   Freja

   Svar
 7. Mette

  Jeg har haft paragraf 56-løsningen gennem alle mine forløb, og det har efter min mening været fuldstændig uundværligt! Vi ved jo aldrig, hvilken besked vi får på klinikken, så derfor har det ofte været rart med en hjemmedag. Jeg har ingen problemer haft med min arbejdsgiver. Det svarer jo til al anden slags sygdom.
  Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvorvidt man kan få aftalen tildelt på baggrund af fertilitetsbehandling, og din egen læge skal lave en erklæring til dig (selvom de jo ikke er fertilitetsbehandlere). Du får ansøgningsskema via din HR-afdeling eller ved henvendelse til kommunen, og når kommunen behandler ansøgningen, beder de om lægeerklæring direkte til din læge. Det er også forskelligt, hvor længe aftalen gælder.
  Jeg kan kun anbefale dig at søge, og jeg håber virkelig, du får det, for friheden til at holde lidt fri og passe på dig selv er vigtig.

  Svar
  • Freja

   Hej Mette

   Tak for dit svar

   Jeg vil helt sikkert søge den, jeg tror det vil give mig så meget ro til at kunne fokusere på min behandling og ikke mindst mit arbejde når jeg så er der.

   Jeg håber virkelig jeg kan være heldig og få den..

   Heldigt du har fået den tilkendt, tak fordi du skriver hvordan og hvorledes jeg kan gøre det..

   Mange hilsner
   Freja

   Svar
   • Mette

    Held og lykke med det hele

    Svar
    • Freja

     Mange tak og pøj pøj til dig og mange tak for svarene! <3

     Svar
 8. Vibeke

  Hej Freja
  Du skal google blanket DP211 og udfylde den sammen med din arbejdsgiver. Aflever den til din kommune.
  Du skal være opmærksom på, at der er kommet ny pricipafgørelse i december 2017, som gør at det er blevet svære at få en pgr. 56 aftale godkendt pba. fertilitetsbehandling – desværre.
  Da afgørelsen er så ny er der stadig kommuner, som ikke har “opdaget” den endnu, men mange kommuner har læst den og ændret praksis for pgr. 56 aftalerne.
  Jeg håber at det hele lykkes for dig 🙂

  Svar
  • Freja

   Hej Vibeke

   Mange tak for dit svar!

   Jeg vil prøve at søge og så bare håbe de ikke har opdaget det endnu, haha.
   Synes virkelig det er en skandale hvis vi ufrivilligt barnløse ikke fremover kan få den tilkendt.
   Det er jo sindsygt hårdt at gå sådan et forløb igennem og være barnløs.

   Mange hilsner
   Freja

   Svar
   • Vibeke

    Ja! Det håber jeg også for dig. Jeg har også selv har pgr. 56 to gange – ved ikke hvad jeg skulle ha gjort uden den.

    Hvis du har nogen spørgsmål til lovgivningen eller andet, så spørg endelig. Held og lykke, mvh Vibeke

    Svar
 9. Tine

  Bør man ikke lave en indsigelse mod alle disse afslag? El rettere den principafgørelse?

  Jeg har selv fået afslag i dag.
  Jeg synes det er så trist – og bliver vred i forhold til det pres man i forvejen er under i forbindelse med fertilitetsbehandling.

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!