Dilemma: Om endometriose og fertilitetsbehandling i Danmark

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

4 feb, 2018

Hei

Jeg er allerede blitt 35 år og aldri klart å bli gravid. Jeg er norsk så det betyr nå at min mulighet for å bli mamma med min mann er kun mulig i Danmark. Jeg har en sykdom endometriose og den er kraftig.

Mitt dilemma er hva og hvor skal jeg begynne. Er det beste å fryse egg og bli medisinfri i riktig fart eller skal vi bare hoppe i det og jeg slutte og bli syk en stund før jeg klarer. Eller vil smertene være så ille at jeg bør vurdere surrogat. Jeg har så sykt med smerter at jeg vet ikke om jeg vil klare et svangerskap.

Tiden min renner bort…. jeg er redd og føler meg alene😪 Alt jeg ønsker meg er å få et barn. En å elske og dele mitt liv med. Jeg er så sliten og lei… Når min løsning er å fjerne alt. Burde jeg da fryse ned egg og gå for surrogat ? Hjelp ..

Kom gerne med dit input herunder.

Har du et dilemma vi skal tage op – så send det til os her

Send dit dilemma her

4 Kommentarer

 1. Malle

  Hej

  Det er et rigtigt svært og trist dilemma du står i.
  Jeg kan ikke rigtig komme med nogle gode råd; udover at du skal gøre det der føles rigtigt.
  Jeg tænker også, at for dit helbred m.m. Om at gøre, så skal der en læge indover og vurdere, hvad der er bedst

  Knus og held og lykke

  Svar
 2. Sarah Duch

  Jeg lider også at svær endo- og jeg føler med dig.
  Mine råd:
  1- skynd dig i det private, det går hurtigst.
  2- få tjekket din ægreserve, via en blodprøve, så du ved hvor “lang tid du har”
  3- få fjernet alt den endo via operation, hvis du kan,inden graviditet.
  4-overvej om akupunktur er noget for dig,- det hjalp mig med udrensning, sorg og mindre smerter, men find en der kender til endo og fertilitet,- fx en Jordemoder.
  5- find et netværk som forstår dig så du ikke står med det alene. Fx ” fertilitetsbehandling – endomentriose” på Facebook.
  Det hjalp mug..
  6- du er bange, du er træt, du er modløs men bliv ved!!!! Du fortjener en baby at elske og kæmp så længe du kan så du ikke fortryder når du er 60+
  …. jeg ønsker dig alt det bedste…

  Svar
  • Jeanette

   Jeg føler meg helt alene med dette 🙁 veit ikke hvor starter jag?

   Svar
 3. Emma. S

  Hej Jeanette

  Jeg tror bestemt ikke du står alene med dette.
  Jeg ved der er rigtig mange der har endometriose og står i samme situation som dig.

  Jeg ville lave en samtale med en privat fertilitetsklinik her i Danmark, for at få svar på dine frustrationer og spørgsmål og få lagt en plan for dit forløb.

  Jeg tror det vil kunne give dig mere ro.

  Jeg ved ikke om du allerede har en Instagram profil, men det har hjulpet mig meget at kunne skrive om mit forløb derinde. Der er rigtig mange profiler der handler om barnløshed og fertilitetsbehandling. Der føler man sig knap så alene og kan skrive med andre ligesindede.

  Ønsker dig alt det bedste <3

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!