Dilemma: Hjælp Lene med hendes arbejdssituation

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

31 dec, 2017

Hej med jer

Jeg har virkelig brug for jeres hjælp.

Min mand og jeg er startet i behandling – ivf. Indtil nu har jeg holdt det hemmeligt på mit arbejde. Har haft mulighed for flex, “tandlægebesøg”, enkelte sygedage ifm. æg-jonglering osv.

Nu er min arbejdssituation ændret og ikke nær så fleksibel.

Jeg er bekymret for min leders reaktion. Hvordan kan jeg bedst komme ud med det, eller måske omkring det?

Håber i vil hjælpe mig med mit dilemma.

Mange hilsner

Lene

Giv meget gerne dit input i kommentarfeltet nedenfor.

Hjælp også Stinne med hendes 2 dilemmaer her

Ønsker du – dit dilemma på Fertilitetsliv.dk – læs mere her

26 Kommentarer

 1. Natasia

  Jeg sagde det bare som det var. Det er jo en ærlig sag, og min leder forstår fuldt ud.

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Kære Natasia.
   Mange tak for dit input til dagens dilemma.
   Godt nytår til dig
   De bedste hilsner
   Søs
   Fertilitetsliv.dk

   Svar
 2. Tulle

  Uhh jeg følger lige med, jeg står i samme situation <3

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Kære Tulle
   Vi håber du er blevet klogere efter dagens dilemma.
   Godt nytår til dig
   De bedste hilsner
   Søs
   Fertilitetsliv.dk

   Svar
 3. May Borup Axelgaard

  Mit råd vil være at bede din leder om en snak, og så bare sige det som det er. Når man snakker om det, bliver man nogen gange overrasket over, hvor mange der enten er eller kender nogen der er i behandling, så de fleste viser forståelse og nysgerrighed.
  Da vi gik i IUI behandling, var der kun en på mit arbejde der vidste det – jeg var butikschef, og kunne derfor planlægge min arbejdstid selv. Det kunne måske have reddet mit job, hvis jeg havde fortalt min leder det. Man er nemlig særlig beskyttet i forhold til opsigelse på lige fod med en der er gravid, når man er i fertilitetsbehandling. Jeg blev opsagt lige da vi havde afsluttet IUI, fordi jeg gik ned med stress – hvis jeg havde fortalt om det, kunne de ikke opsige mig.
  Derudover vil der være mulighed for at få lavet en §56, hvor kommunen vil betale din løn når du er sygemeldt i forbindelse med behandling – på den måde skal du ikke arbejde ekstra og din arbejdsgivers omkostninger bliver dækket.

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Kære May
   Mange tak for dit input til dagens dilemma.
   Dejligt at se i blog managere også sidder klar til at hjælpe og bidrager til dagens dilemma.
   Godt nytår til dig
   De bedste hilsner
   Søs
   Fertilitetsliv.dk

   Svar
 4. Leah Rundblad

  Hej Lene

  Dine bekymringer er fuldt forståelige.
  Da jeg skulle starte i behandling sidste år, stod jeg samtidig overfor at skulle starte på et helt nyt job. Jeg forestillede mig både, at de ville fortryde min ansættelse og alt muligt andet.

  Jeg tog en snak med min leder kort før min første dag og det er det bedste jeg nogensinde har gjort. Jeg blev mødt med fuld forståelse og fik fuld frihed til at gå til mine behandlinger. Jeg delte det også hurtigt med mine nye kollegaer, hvor jeg også mødte fuld forståelse. Det var så dejligt at have friheden til at passe fertilitetsbehandlingen uden dårlig samvittighed. I det game har man trods alt nok at bekymre sig om.

  Hvis jeg var i dit sted, ville jeg hurtigst muligt få det delt med min leder. Jeg ville blive svært chokeret, hvis du ikke mødte fuld forståelse og empati. Måske har din leder selv oplevet noget lignende på egen krop eller kender nogen, der har. Om ikke andet, kan de fleste godt forstå, at det ikke er nemt at kæmpe for et barn på den måde.

  Held og lykke med det hele.

  Mvh Leah 🙂

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Kære Leah
   Mange tak for dit input til dagens dilemma.
   Dejligt at se i tidligere blog managere også sidder klar til at hjælpe og bidrager til dagens dilemma.
   Godt nytår til dig
   De bedste hilsner
   Søs
   Fertilitetsliv.dk

   Svar
 5. Camilla

  Jeg er enig.. Fortæl det som det er og du er meget bedre sikret selv.. Jeg har fra starten været ærlig omkring det og min leder har altid været sød og forstående og som der bliver skrevet ovenfor får arbejdspladsen dækket fraværet via paragraf 56, og dermed genere det ikke arbejdspladsen på samme måde som hvis du pludselig har mange fraværsdage.. Og du kan som skrevet ikke blive fyret pga fravær☺️ Har på intet tidspunkt hørt om en ledelse der ikke har taget netop denne information pænt! Det er et hårdt forløb og det gør det ikke nemmere at skulle lyve om hvorfor man er væk engang imellem☺️

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Kære Camilla
   Mange tak for dit input til dagens dilemma.
   Godt nytår til dig
   De bedste hilsner
   Søs
   Fertilitetsliv.dk

   Svar
 6. Marie

  Det der med paragraf 56 er ikke så ligetil som I får det til at lyde. Da vi var i behandling før vores søn fik man det nærmest pr. automatik, så jeg blev meget overrasket over at få afslag denne gang. Har indklaget den og den har været helt omkring Ankestyrelsen som desværre har truffet en en principafgørelse (ikke kun lige ud fra min sag) som ikke falder ud til os i behandlings fordel.

  Er ked af at komme med sådan et negativt indspark, men blev selv slået ret meget ud af afslaget da jeg synes det stiller os meget dårligt overfor en arbejdsgiver – man føler sig meget besværlig med al det fravær i forvejen.

  Har prøvet både at holde det hemmeligt og at være åben omkring det (forskellige arbejdspladser) og selvom jeg synes det er grænseoverskridende at involvere sin arbejdsgiver i noget SÅ privat, foretrækker jeg stadig at være åben. Det er for hårdt at skulle jonglere hemmeligheder oveni behandling.

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Kære Marie
   Mange tak for dit input til dagens dilemma.
   Godt nytår til dig
   De bedste hilsner
   Søs
   Fertilitetsliv.dk

   Svar
 7. Line

  Få sagt det som det er til din leder. Du er bedre beskyttet, når de ved det.

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Kære Line
   Mange tak for dit input til dagens dilemma.
   Godt nytår til dig
   De bedste hilsner
   Søs
   Fertilitetsliv.dk

   Svar
 8. Lene

  Kære alle

  Tusinde tak for jeres inputs.

  Jeg er ret overbevist om, at jeg tager fat i min leder i det nye år. Men hvor er det dog grænseoverskridende.

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Kære Lene
   Hvor er det dejligt at se, at der er så mange som tager del i dit dilemma.
   Vi håber du har fået nogle svar du kan bruge videre frem.
   Mon ikke der kommer nogle flere svar i morgen også – så hold øje med siden.
   Rigtig godt nytår til dig
   De bedste hilsner
   Søs
   Fertilitetsliv.dk

   Svar
 9. Ane

  Kære Lene. Jeg har stået i præcis det samme. Gik igennem et halvt år med IUI uden at fortælle det på mit arbejde. Da jeg skulle starte på IVF skulle jeg til at køre 80km hver vej for at komme dertil og jeg vidste at det ikke ville gå. Mit job er ikke fleksibelt! Jeg valgte at gå til min leder og fortælle hende det og at jeg ville søge en paragraf 56! Hun var meget forstående – og det er rart at hun ved det, for efter 2. Fryseforsøg i 1.IVF knækkede jeg ret meget – og der var det bare så vigtigt, at hun vidste det! Så jeg kan kun anbefale det herfra…

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Kære Ane
   Mange tak for dit input til dagens dilemma.
   Godt nytår til dig
   De bedste hilsner
   Søs
   Fertilitetsliv.dk

   Svar
 10. Hanne Mikkelsen

  Kære Lene

  Da både min kæreste og jeg arbejder samme sted sagde vi det som det var til vores ledelse. Min erfaring er den samme som de andre – stor forståelse og dyb respekt og medfølelse for den vilde rutsje tur det kan være.

  Vi har generelt valgt at være åbne med vores problemer med fertilitetsforløb og forsøg og sagt at folk til hver en tid må spørge om alt. Det giver mange glade reaktioner og der er ikke så stor berøringsangst – man får dermed highfives når det går godt og kram når det går dårligt.
  Det er styrkende for både min kæreste og jeg gennem alt dette!!

  Held og lykke med det hele – og godt nytår!

  Mvh. Hanne

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Kære Hanne
   Mange tak for dit input til dette dilemma.
   Godt nytår til dig
   De bedste hilsner
   Søs
   Fertilitetsliv.dk

   Svar
 11. Malle2

  Kæreste Lene

  Jeg vil også lige komme med mit input til dit dilemma.
  Jeg stod selv i dit dilemma for nogle år tilbage. Hvad ville fordele være ved, at sige det og hvad ville ulemperne være?

  Jeg besluttede mig tilsidst for at være åben omkring min fertilitetsbehandling til mine arbejdsgivere og det har jeg ikke fortrudt på noget tidspunkt.

  Det har givet mig så meget ro og meget mere ro til at fokusere både på min fertilitetsbehandling, men også bedre at kunne fokusere på mit arbejde.

  Da vi startede i IVF behandling søgte jeg om en paragraf 56, det gav mig virkelig meget ro. Så det vil jeg helt klart anbefale, at du prøver om du ikke også kan få godkendt

  Alt mulig held og lykke til dig.

  Malle

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Kære Malle2
   Mange tak for dit input til dette dilemma.
   Godt nytår til dig
   De bedste hilsner
   Søs
   Fertilitetsliv.dk

   Svar
 12. MVJ

  I mit foregående job, holdt jeg det hemmeligt. Netop som du skriver “tandlæge”, “læge”, arbejde hjemmedage, etc. Jeg blev fyret.
  Vi havde egentligt sat sving i fagforening og advokat, og alle mente at der var en god sag.
  Men jeg sprang fra i sidste øjeblik. Magtede ikke at blive hevet igennem hele møllen, og samtidig prøve atblive gravid. Og så er jeg i en snæver branche hvor alle kender alle. Jeg ville ikke være “hende der sagsøgte”.

  Jeg fik job igen med det samme
  Og meldte ærligt ud fra dag et. Jeg blev mødt af en forståelse som jeg aldrig havde troet mulig. 1-2-3 så var der paragraf 56 og al den opbakning jeg kunne ønske mig. Sågar tilbød de at stille en psykolog til rådighed, så jeg kunne snakke vores fertilitetsbehandling igennem.
  For dem var det en investering i en medarbejder.
  Så mit råd er, meld ærligt ud.

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   MVJ
   Mange tak for dit input til dette dilemma.
   Det lyder som en helt fantastisk arbejdsplads.
   Godt nytår til dig
   De bedste hilsner
   Søs
   Fertilitetsliv.dk

   Svar
 13. Lene

  Opfølgning:

  Kære alle
  Tak for jeres fine beretninger og kommentarer til mit dilemma.

  Nu er trolden ude af æsken! Jeg har sagt det til min leder og heldigvis, blev frygten gjort til skamme! Hun var glad for min ærlighed og jeg kan mærke, at hele forløbet nu er mere roligt, ikke at skulle skjule de fremtidige behandlinger som førhen. Vi søger sammen en paragraf 56 og håber på, der er held med den.
  Endnu en gang tak- nu skal der bare tålmodighed og tryllestøv til

  God vind til alle!

  Mange hilsener
  Lene

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Kære Lene

   Tusind tak for din opfølgning på dit dilemma.

   Hvor er det dejligt det har kunne hjælpe dig og du nu har taget skridtet.

   Fantastisk med så positiv respons fra din arbejdsgiver, håber du får tilkendt en paragraf 56.

   Alt mulig held og lykke til dig/jer.

   De bedste hilsner
   Søs
   Fertilitetsliv.dk

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!