Dilemma: Hvor længe har I været i fertilitetsbehandling?

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

6 maj, 2018

Hejsa

Mit dilemma er:

Vi har været i fertilitetsbehandling i 3 år nu og intet er indtil videre sket..

Jeg vil gerne høre jeres erfaringer.

Hvor længe har I været i fertilitetsbehandling? Og hvor længe gik der hvis I altså er blevet gravide?

Jeg synes det er et ret hårdt forløb og jeg magter næsten ikke mere.

Hvordan har i det og hvordan tackler i det?

God solskinsdag til jer

Mange hilsner

Mie

6 Kommentarer

 1. Line

  Hej Mie
  Vi har været i fertilitetsbehandling i snart et år. I alt har vi prøvet at få et barn i 2,5 år.

  På den tid har vi snart været igennem 3 friske ICSI behandlinger. I skrivende stund venter vi på blodprøve i 3. forsøg.

  Hos os er det sædkvaliteten, den er gal med, men vi har endnu ikke haft heldet med os.
  I alle 3 forsøg har befrugtningsprocessen ikke været helt i top. Færre æg end forventet bliver befrugtet og deler sig korrekt, og lægerne kan ikke finde ud af om det er æggene eller sædkvaliteten, der er skyld i det. Vi har endnu ikke haft æg, der har været fryseegnet på trods af, at jeg nu i alt har fået taget 27 æg ud.

  Jeg har undervejs skiftet hormoner og blevet sat op i dosis. Min respons på hormonerne er undervejs forbedret, men måske er den stadig ikke helt optimal, idet vi hver gang kun ender ud med et fint æg til oplægning og intet, der udvikler sig videre til frys.

  Jeg kan sagtens forstå hvordan du har det. Jeg kan mærke, at magtesløsheden også presser sig på hos mig. Jeg er frustreret over, at jeg ikke ved, hvad vi kan gøre for at forbedre vores chancer. Vi er meget unge, lever sundt og får masser motion.
  Der er drejet på alle tænkelige knapper.

  Men vi hænger i, og det samme skal du også gøre. Det skal nok blive vores tur. Jeg håber at din ventetid snart er overstået.

  De bedste tanker herfra!

  Svar
  • Mie

   Hej Line

   Tak for din besked og de søde ord.

   Åhh håber sådan for jer, at 3 gang bliver lykkens gang for jer.

   Det er lige præcis magtesløsheden og uvisheden der er den hårdeste, vil det nogensinde lykkes for os, hvad kan vi gøre anderledes er præcis nogle af de spørgsmål jeg stiller mig selv.

   Men som du skriver hænger vi i, jeg håber så inderligt at det snart vil lykkes for os.

   Svar
 2. Heidi

  Vi startede i 2007 i fertilitetsbehandling og jeg fødte vores søn i 2016. Inden da havde vi prøvet selv i ca. 1 1/2 år. Vi har dog holdt længere pauser ind imellem men vores søn kom i 15. forsøg.
  Det er kun dig/Jer der kan mærke hvornår nok er nok. Men vi har virkelig brugt pauserne til at samle ny energi og dem vil vi ikke have været foruden. Jeg har bare aldrig kunne se os opgive for vores alder skulle sætte en stopper vi det. Vi er nu 35 og 36 og vi drømmer om at kunne give vores søn en søskende på et tidspunkt. Men vi har besluttet at sker det ikke i de 3 forsøg vi vil købe så stopper vi. Hele vores liv har drejet sig om at blive forældre, men nu vil vi nyde vores lille mirakel/mirakler.

  Svar
 3. “Frida”

  Hej Mie,

  Vi blev henvist til fertilitetsbehandling i foråret 2014, efter selv at ha’ prøvet et års tid, uden én eneste positiv test…. Så vi har været igang i ca 5 år…
  Og efter en hel del ufrivillige aborter, massere af forsøg, også aflyste forsøg, kikkertundersøgelse af livmoder og hvad ved jeg, uden at finde en reel forklaring på vores barnløshed, er jeg lige nu ca halvvejs i min første blivende graviditet.

  Vi prøvede, hvad jeg vil tro, alt hvad der kunne prøves, og endte efter selv at ha’ betalt for yderligere 3 alm forsøg, med ægdonation i det private. Og det har åbenbart været det der skulle til for os.
  Jeg fik massere af æg ud hver gang, stort set alle blev befrugtet og alt så fint ud, lige indtil ca 5. dagen, hvor udviklingen gik i stå. Vi endte derfor stort set hver gang med kun ét eneste 6.dags blastocyst.

  Det har været SÅ hårdt at nå hertil, og jeg har været ved at smide håndklædet i ringen MANGE gange, men kunne ikke få mig til det, så længe lægerne sagde det nok skulle lykkes. Men var det ikke lykkes denne gang, var vi nok stoppet. Både fordi vi bare ikke kunne mere, men også fordi, hvis ikke det ville lykkes med donor, hvad ville så hjælpe.

  Personligt har jeg haft det svært. Et stressende job og de gentagne aborter slog mig total ud og jeg har gået langstidssygemeldt. Selv her under graviditeten, har jeg svært ved at tillade mig selv at tro på, at det nok skal gå denne gang.

  Jeg har haft rigtig god gavn af, at gå til psykolog og fortryder faktisk jeg ikke startede meget før.. Det er egentligt det, der har hjulpet mig bedst til at takle de sorger og frustrationer der er i forbindelse med en langvarig fertilitetsbehandling.

  Bliv ved med at tro på det, søg evt hjælp hos en psykolog – en dag skal det nok lykkes…

  Svar
  • MN007

   Hej Mie, jeg kan anbefale at prøve en god body SDS. Det er lidt halvdyrt, men jeg føler virkelig jeg får mere energi, bliver gladere og mere positiv. (Har prøvet i 2 år)
   Kh Mette

   Svar
 4. Stine

  Hej.

  For os tog det 6 hårde år inden det i 2016 lykkedes os at få to dejlige drengne.

  For os fandt vil aldrig ud af hvorfor vi ikke kunne blive gravide, kampen var hård og jeg har den dag idag stadig følelser i klemme efter så lang en kamp.

  Det er ekstremt hårdt evig og altid at gå i uvisheden om om kampen nogensinde vindes.
  At tale åbent om det var rigtig vigtigt for os, og gav en enormt lettelse i den hårde tid.

  Krydser fingre for det lykkes for dig/jer snarest.

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!