Dilemma: Kan jeg gøre noget for at hjælpe graviditet på vej?

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

24 jun, 2018

Jeg er klar til at smide p-pillerne, kan jeg gøre noget for at hjælpe graviditet på vej??

Jeg fik konstateret PCOS som 14 årig og blev i den forbindelse sat på p-piller grundet PCOS symptomer. Jeg har sidenhen været på p-piller og har fået en “normal” cyklus og minimale symptomer.Derudover har jeg jævnlig fået undersøgt om jeg stadig havde PCOS – og det har jeg.
Nu er jeg 25 år. Min kæreste og jeg er efterhånden klar til at få børn. Nu søger jeg nogle gode erfaringer for hvordan vi springer bedst ud i den verden? Vi har hørt en masse forskelligt, men mangler at hører fra nogen med rigtige erfaringer?

Skal jeg bare stoppe på p-piller og begynde på en masse
ubeskyttet sex? – jeg kender jo ikke til min cyklus.

Skal jeg tage 3 pk p-piller i streg og derefter begynde?

Skal jeg lægge min kost om? Skal jeg tage metformin?

Skal jeg overhovedet bekymre mig?

Som sagt kender jeg jo min situation og ønsker blot råd og erfaring for hvad andre har gjort når de var klar til at smide prævention, for at hjælpe graviditeten på vej.

6 Kommentarer

 1. Hanne Mikkelsen

  Hejsa.

  Jeg gjorde som alle andre smed pillerne og begyndte at have sex med min kæreste uden beskyttelse (jeg anede ikke noget om at jeg havde PCO). – det kom der ikke rigtig noget ud af og så blev sygdommen konstateret, PCO.
  Derefter kom jeg til en gynækolog og han foreslog at jeg startede med at smide ca 10 kg til en start hvilket ændrede mit hormon tal og jeg stort set ikke var ramt længere. Derefter afbrød vi forsøget og gik fra hinanden af forskellige årsager.
  Jeg fandt en ny kæreste blev doven igen og jeg kom til at tage rigeligt med kg på igen, cyklussen ændrede sig igen og jeg vidste at mit PCO var vendt tilbage. Jeg var på p-pille i et år med min nye kæreste men derefter holdt jeg op med dem og vi blev enige om at blev jeg gravid så var det fint men chancerne vidste vi begge var små.
  Da vi så efter 3 år sammen blev enige om at nu var det nu kontakte jeg min gynækolog igen og jeg downloadede Henrik Duer’s PCO kostplan og trænede en hel del. Jeg tabte mig 8 kg da jeg kom til gynækologen og igen havde jeg kunne spise og træne mig fra PCO symptomerne men mine Æg modnes stadig ikke af sig selv.
  Vi kom herefter i fetilitets behandling i Horsens og jeg skulle tabe mig yderligere 7 kg (pga. BMI) før vi kunne få behandling hos dem. Det klarede jeg også og efter to inseminisationer og kun meget lidt hormoner til æg modning er jeg nu gravid med tvillinger.

  Så ja kost og træning kan ændre dit hormon tal til det bedre. Hvis du ikke er blevet foreslået det med metforminen af gynækolog så synes jeg du skal lade hver. Opgiv aldrig håbet om at det lykkes- Men hver forberedt på at det kan blive en kamp.
  Pøj pøj med det!!

  Hilsen Hanne

  Svar
  • Stine

   Mange tak for svar! Held og lykke med tvillingerne 🙂

   Svar
 2. MSK

  Hvis jeg var i dine sko, ville jeg prøve at “glemme” diagnosen med PCO og begynde at forsøge naturligt med troen på at det selvfølgelig lykkedes. Jeg kender flere, som ikke troede de kunne blive naturligt gravid, men som alligevel forsøgte og efter noget tid lykkedes.

  Lad være med af være fanatisk med kosten, men hvis du ved du trænger til at leve en sundere livsstil, så tag de gode valg lidt oftere eller gå en tur med kæresten. Nogen gange er det de små ting, der gør forskellen.

  Personligt fik jeg til zoneterapi som forberedelse til fertilitetsbehandling og jeg synes det gjorde en kæmpe forskel for mig og min krop. Ville ønske jeg var begyndt på det allerede inden opstart på fertilitetsbehandling da vi måske så alligevel kunne have lykkedes selv.

  Men det bedste råd: TRO PÅ DET! Alt er godt og udvikler sig til noget godt. Man skal tro på det for at lykkedes.

  Svar
  • Stine

   Der ramte du virkelig plet – og mange tak for det! Jeg mangler troen på at det jo naturligvis stadig kan lykkes uden hjælp (og jeg ved det jo egentlig heller ikke endnu..) Men mår man efterhånden kender/har hørt om/læst om hvordan andre med PCO har haft brug for hjælp, kommer man til at tro det gælder alle…
   Tak for opsangen 🙂

   Svar
 3. Pernille

  Bogen ‘spis dig gravid’ fandt jeg meget effektiv og nem at følge. Jeg synes det gav mig energi, at føle at jeg selv gjorde noget aktivt for at hjælpe en graviditet på vej. Tiden går hurtigt, og man kan hurtigt blive ramt af magtesløshed, hvis der går for lang tid.

  Svar
  • Stine

   Jeg har både bogen “spis dig gravid” og “spis dig i balance” – de har alt hvad man skal bruge, men jeg synes til tider det kan være svart at finde rygraden frem, til at overholde anbefalingerne. Men jeg må prøve.
   Tak for svar 🙂

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!