Dilemma: Skal vi få lagt et dårligt æg tilbage

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

28 jan, 2018

Jeg er 28 og min kæreste 29, vi har været igennem 3 IUI uden held.

I slutningen af året fik vi taget 15 æg ud mhb IVF. De blev alle befrugtet. Planen var så, at de skulle dyrkes til blastocyster på 5 dage. Men den dag jeg skulle til ÆO ringede de, at ingen af æggene havde nået blastocyst stadiet på de 5 dage, og derfor blev forsøget aflyst. De ville dog prøve at lade dem ‘vokse’ en dag mere.

På dag 6 havde 1 nået blastocyststadiet og blev frosset (da man åbenbart ikke kan ligge op på 6.dag)

Mit dilemma: Skal jeg forsøge at få sat det ‘dårlige’ frosne æg op eller starte på ny ægudtag og håbe på der bliver ‘bedre’ æg?

Ulempen ved at få nye æg er at der min. Går 2 mdr før jeg så kan prøve at få sat op. Og trænger til bare at håbe på jeg er gravid. Men jeg ved ikke om jeg vil opleve ligende udfald igen. Er der nogle der har oplevet ligende? Har erfaringer med forsinket deling af æg?

Kh Anonym læser

Kom meget gerne med jeres input herunder <3

4 Kommentarer

 1. Mette

  Hejsa

  Jeg har ikke selv oplevet ligende..

  Men jeg tænker da umildbart at det er et “gratis” forsøg som man ikke kan lade forsvinde.
  Det kunne jo være at det var jeres lille kærlighedsbarn.

  Jeg ville helt klart få det lagt op, hvis det så ikke bliver til jeres lille blob så er jeg sikker på lægerne kigger på jeres historik og har en ny god plan klar til jer <3

  Alt mulig held og lykke
  Mette

  Svar
 2. Maja Dahl Knudsen

  Jeg har prøvet noget lignende, men der blev der ikke stillet spørgsmålstegn ved om det dårlige æg skulle sættes op eller ej, hverken fra klinikken eller os. Selvfølgelig skulle det op. Det skulle da have chancen. Det blev desværre, som forventet, ikke til noget og bliver jeg spurgt igen om et ‘dårligt’ æg skal op, vil jeg nok sige nej, fordi jeg ved at jeg kan lave rigtige gode æg.

  Svar
 3. Anne Mette

  Har de sagt, at det æg du kan sat op nu er dårligt? For det sker ofte, at der dyrkes videre til 6. dag, og det har iflg lægerne på Riget intet at sige ift kvaliteten af ægget. Nogen æg er bare lidt langsommere uden grund. Jeg ruger lige nu på en fryseblastocyst, som først var klar på 6. dagen. De sagde til ÆO, at det var af bedste kvalitet.
  Pøj pøj!

  Svar
 4. Kate

  Jeg har aldrig hørt, at man ikke kan få æg lagt tilbage på 6. dagen? Det har jeg prøvet et par gange. En gang er jeg også blevet gravid på et 6. dags æg, men det var desværre en bio.
  Jeg ville klart give ægget en chance. Sandsynligheden for graviditet skulle være mindre, men der er stadig en chance, og det er bedre en slet ingen.

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!