Din cyklus – vigtighed af at kende den

Blog opslag

Skrevet af Kvindefysio

16 nov, 2020

Har du styr på din cyklus?

Ved du hvorfor det er så vigtigt at du har styr på din cyklus når du ønsker at få et barn?

For det første er det vigtigt at du kender din cyklus, så du ved hvornår du har ægløsning og kan have sex på det rigtige tidpunkt.

Din cyklus starter ved første dag i din menstruation og er delt op i fire faser: menstruation, follikulær, ægløsning og luteal. I nogle kredse er de også opkaldt efter årstiderne, da det beskriver godt, hvordan du som kvinde har det i de forskellige faser. F.eks. er den follikulære fase beskrevet som forår, da humøret stiger og det samme for interessen for sex og social aktivitet. Det er sidst i denne fase og under ægløsningen at du skal dyrke sex, hvis du ønsker at blive gravid. Menstruationen er beskrevet som vinter, da man ofte har lyst til at putte sig under dynen når man har sin menstruation og mærke indad.

Selvom Kvindefysio anbefaler at anvende en ægløsningstest eller daysy cyklus computer til at finde ud af hvornår du har ægløsning, kan du måske mærke det på din krop og dit sind allerede. Du kan også se på dit udflåd om det er klar til at modtage sæd. Ofte bliver udflåden mere fleksibelt og ligner æggehvider, samtidig med at du vil producere mere af det.

For det andet fortæller din menstruation en masse om forholdene i din livmoder.

Under alle fire faser bevæger din livmoder sig. Op til og under ægløsning laver den små bevægelser, for at guide sædcellerne op til den æggeleder, hvor ægget er blevet løsnet og op til og under menstruation rejser din livmoder sig og laver sammentrækninger for at tømme sig, så den igen er klar til en ny cyklus. Din fertilitet er derfor afhængig af at kunne bevæge sig frit og uden besvær, samtidig med der er god blodgennemstrømning, så affaldsstoffer kan komme væk og ny nærring kan blive tilført. Hvis du har smerter i forbindelse med din menstruation eller der ikke er flow i måden blodet kommer ud på, kan det være et tegn på at din livmoder ikke kan bevæge sig frit og ubesværet. Det kan f.eks. skyldes arvæv efter gentagne infektioner, et fald eller en operation. Hvis din cyklus er uregelmæssig eller du oplever at du bliver dårlig, når går fra den en fase til den anden kan det er være tegn på dine hormoner er i ubalance.

For at have størst chance for at opnå en graviditet, er det derfor vigtigt at din livmoder, samt dine andre reproduktive organer, har optimale arbejdsforhold, der er god blodgennemstrømning og at dine hormoner er i balance.

Hos Kvindefysio hjælpes du til at opnå disse vigtig ting og derved øge chancen for en graviditet, hvad enten det du ønsker at opnå en graviditet helt naturligt eller ønsker at anvende behandlingen som et supplement til medicinsk fertilitetsbehandling. Dette gøres gennem en naturlig og bivirkningsfri behandling som indeholder manuelle teknikker, organmassage, øvelser og evt. øreakupunktur og er tilrettelagt præcis efter dig.

Du er velkommen til at læse om den fertilitetsfremmende behandling på

www.kvindefysio.dk hvor du også kan se hvordan du bestiller en tid til behandling.

Lise Jonstrup Appelt
Skalhuse 5
9240 Nibe
Tlf: 20926016
E-mail: lise.appelt@gmail.com

Annonce

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!