Ej men hvad fanden er det der sker!!!!

Blog opslag

2 jul, 2019

En ærlig, og rå fortælling, om det at være i behandling, og stå med den negative test igen og igen igen… 

Hvad er der galt med mig?.. Hvorfor vil min krop ikke lade mig blive gravid? Hvad har jeg gjort for at fortjene det her? Jeg må virkelig have været et forfærdeligt menneske i mit tidligere liv. Fuck hvor jeg hader det her.. Jeg er sur på min krop lige nu. Er der nogen, der vil bytte? 

3 IVF negativt! WHAT! Min kæreste og jeg står måbende og kigger på testen, som ligger der, og håner os med den ene streg… Vi vender og drejer testen op mod lyset, for der må være sket en fejl. Der må være fejl på testen, for denne gang skulle det være. Det havde vi jo aftalt. En lille fin fryse blasto, skulle sætte sig fast, men det gjorde den bare ikke. HVORFOR… Jeg bryder sammen.. Jeg ved ikke, hvor meget mere jeg kan klare.. 

Når håbet svinder ind! 

Ikke nok med alle de komplekse følelser, som følger med livet i fertilietsbehandling, så kan jeg mærke at håbet svinder ind, for hvert forsøg, der ender negativt.. Da vi startede i fertilitetsbehandling i maj 18, var jeg mega fortrøstningsfuld, vi skulle bare have lidt hjælp. Første IUI negativ. Op på hesten igen.. 2 ligeså, 3 IUI negativ- what the f***! Imens jeg så alle andre blive gravide ved bare at kigge på hinanden, eller få lidt hjælp, havde vi allerede brugt det første halve år i behandling og uden gevinst.. 

IVF- er vejen frem for mange- bare ikke os! 

Da vi valgte at gå videre i IVF behandling, vendte håbet tilbage, og trods min angst for nåle, så tog jeg det med. Hver aften og morgen havde vi stikke ritual. Min kæreste stak mig, mens jeg koncentrerede mig om ikke at hyperventilere. ÆU gjorde ondt som en i helvede, men jeg bed det i mig for jeg vidste, at det var det, der skulle til for, at vi kunne blive en familie. 6 æg blev taget ud, men kun 1 sølle æg kunne lægges tilbage efter 2 dage! Jeg husker skuffelsen, men samtidig sagde lægerne, at der kun skulle et æg, til en graviditet. Fortrøstningsfuld fik jeg lagt det op på 2 dagen, og rugede det bedste, som jeg havde lært. Efter de 14 dages ventetid var afgørelsens time kommet- NEGATIV. Min verden braste sammen igen. 

2 æg må give dobbelt chance… 

Nå, op på hesten igen. Lægen ændrede i min medicin og dosis, og anden gang gik det da også lidt bedre. 7 æg ud, 2 æg op på 2 dagen og et på frys. Jeg havde det som om jeg fløj på en lyserød sky: intet kunne slå mig ud, heller ikke Crinone som er en klam “tissekonegel” som indføres vaginalt og gør, at jeg ikke må have sex med min elskede. Crinone er et progesteron tilskud, som hjælper kvinden til at holde på det befrugtede æg. Derudover så giver Crinone mig alle de samme symptomer, som da jeg var gravid, så jeg bliver virkelig forvirret, men også håbefuld. Så crinonen tog jeg også med.  

Nå, men 2 små æg blev sat op, og vi tænkte, at 2 æg må betyde dobbelt chance, men faktisk var chancen for 1 æg 29% og 2 æg 41%. 

Igen rugede jeg det bedste, som jeg havde lært, og i takt med symptomerne var jeg ikke i tvivl- JEG VAR GRAVID. Glad hoppede jeg op på briksen hos sygeplejersken og lod hende tage en blodprøve. Min kæreste var på arbejde  off-shore, så blodprøve svaret skulle jeg læse mens vi skypede. Jeg tastede mine informationer ind på sundhed.dk. Vi sad begge helt stille, da svaret kunne læses på skærmen. NEGATIV. Jeg følte det som om, at mit hjerte blev revet i 1000 stykker og der var bare ikke noget jeg kunne gøre.. 

3 gang må da være lykkens gang?

For første gang nogensinde i mit liv, havde vi fået et æg på frys og dette skulle sættes op i en ustimuleret cyklus.. Ægget klarede optøningen og jeg var nu igen rugemor- til det fineste lille 5 dages blastocyst. Alt føltes anerledes og det ikke at mærke symptomerne så voldsomt tog jeg som et positivt tegn, for de andre gange har den været negativ eller endt i MA… Men også denne gang havde testen kun en streg. Endnu engang var testen negativ ! Hvad fanden er det der sker?… Vi er blevet spontant gravide 2 gange, men ikke engang 3 IUI og nu 3 IVF kan hjælpe mig/os med at få det, som jeg/vi ønsker os allermest.. for hver gang vi har skiftet behandlingsform, dosis mm har jeg haft håb og ja hatten på. Men ærlig talt, så ved jeg ikke, hvor meget længere jeg kan holde det ud. Ikke IUI, ikke 1 æg, ikke 2 æg, ikke en lille fin fryse blastocyst resulterer i en positiv gravditetstest. Hvad skal der efterhånden så til? Næste gang skal vi prøve lang behandling, hvor jeg bliver nedreguleret i håb om flere æg, men jeg ved helt ærligt ikke hvad jeg skal tro.. 

Hvis du har lyst til at følge med i mine hverdagstanker om fertilitetsbehandling på godt og ondt- mest ondt, så find mig på Instagram på @bliverjegnogensindenogensmor

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!