Er din indre ro blevet væk?

Blog opslag

1 jul, 2022

Hvad vil det egentlig sige, det der med at finde din indre ro?

På en måde siger det sig selv- indre ro– altså noget der allerede befinder sig indeni dig.

Hvis du har en travl hverdag , eller har en hverdag, du ikke trives i, kan du nemt få en fornemmelse af, at den indre ro er blevet væk. Alt det der fylder i dig, kan gøre det svært at se og mærke roen. Alt det der støjer, forstyrrer vores ro. Eller egentlig er det din reaktion på det, der støjer, der forstyrrer…….

Men det gode er, at fordi den befinder sig indeni dig, kan du finde den igen. Du får den nemlig ikke forærende udefra- men indefra.

For at forstå din egen ro, er du nødt til at forstå din egen uro.

Uro viser sig på mange måder, men er altid forbundet med kropslige signaler. Det kan være hjertebanken, trykken for brystet, høj puls, spændte muskler, smerter, anspændthed og nervøsitet.

Hos mange er det for mange bekymringer, der sætter gang i for mange tanker. Det sætter gang i stresshormonerne, som tilsidst sætter sig i kroppen. Alt det der støjer er signaler fra kroppen. Den vil meget gerne fortælle dig, at noget ikke er, som det skal være!

Når du har mistet forbindelsen til din ro, er det ofte fordi du har mistet forbindelsen til din krop. Måske kan du ikke mærke dig selv længere, fordi tankerne i dit hoved fylder så meget, at kroppen føles afkoblet.

For at forstå din uro, må du kigge lidt på den. Gå på opdagelse i den. Mit ærinde her er, at gøre dig klogere på din uro, så du kan bringe dig selv tilbage til ro.

Prøv at kigge på dine tanker. Hvad er det, der giver dig kropsligt ubehag? Har du for mange forventninger, for høje ambitioner eller for mange forceringer? Prøv at rydde lidt op i dem! Er der noget du kan give slip på? Noget du kan sige pyt til? Kan du sætte farten lidt ned? Eller er der noget, der skal kigges nærmere på?

Et skridt ad gangen. Vær nærværende og tag en ting ad gangen. Gør ikke en hel masse samtidigt. Det er vigtigt, at du får kroppen med- altså mærker efter, hvad en bestemt tanke gør ved dig.

For at mærke din krop igen, må du genfinde “jordforbindelsen”. Det kan være små pauser med meditation eller åndedrætsøvelser. En gåtur i et fredfyldt område kan også være med til at grounde dig. Gør noget, der er godt for dig.

Livet går op og ned og vi kan ikke være i konstant ro. Ro handler om at være tilfreds og at være i balance og det er derfor meget individuelt, hvad ro er, og hvordan den genfindes.

Personligt finder jeg ro med meditation. Det kan også være en god kop kaffe ved vandet. Det gavner mig i høj grad også at fokusere på glæde og taknemmelighed. At mærke efter- hvad har JEG egentlig lyst til- giver mig en dyb indre tilfredsstillelse/ro. At sætte grænser har jeg arbejdet meget med og den kærlighed til mig selv, som det er at passe på sig selv, giver dyb ro.

Som uddannet neuroaffektiv psykoterapeut arbejder jeg meget med kroppen og nervesystemet. Ikke alle evner at regulere sig selv og finde ro. Det kan der være mange årsager til og derfor er jeg her for at hjælpe dig.

Ring gerne for en uforpligtende samtale, så finder vi i fællesskab ud af, hvad jeg kan gøre for dig.

Som altid skrevet med hjertet.

Psykoterapeut og Sygeplejerske

Betina

Reklame

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Jeg skammede mig

Jeg skammede mig

Skam er en følelse, alle mennesker er født med, men den dukker op i forskellige grader alt efter...

læs mere
Solomor?

Solomor?

Inspirationen til dette indlæg kommer denne gang fra samtaler med veninder, som overvejer at blive...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!