ExSeed Hjemme Sædtest

Blog opslag

Skrevet af Exseed Health

19 sep, 2019

Reklame

Omkring 15 procent af alle par vil i deres fertile liv opleve ufrivillig barnløshed – infertilitet. Normalt opnås graviditet i løbet af den første måned hos 25 procent af de par, der har regelmæssigt samliv. Efter tre måneder har 50 procent opnået graviditet, efter 6 måneder 70 procent og efter 12 måneder har 80 procent opnået en graviditet hvis begge partnere er fertile – altså at manden har optimal sædkvalitet og kvinden har normal ægløsning og menstruation.

Men hvordan finder man ud af om en mand har optimal sædkvalitet? Hvor mange gode svømmere er der egentlig i sædprøven?

Man kan ikke se på en sædprøve om den er optimal og man kan heller ikke regne med, at man har adskillige millioner af bevægelige sædceller i en prøve selvom man som mand kan levere en stor portion eller lever sundt.  Sæd skal ANALYSERES!

En sædanalyse er altafgørende grundlæggende og afgørende for, om en mand kan gøre en kvinde gravid. Det er vigtigt at finde ud af hvor mange sædceller man producerer og hvor mange af dem er dygtige svømmere, som rent faktisk kan klare hele turen til et æg og befrugte dette.

ExSeed Sædtesten nem, præcis og privat

ExSeed er en hjemmesædtest. ExSeed består af en enhed, der gør det muligt at analysere sæd, når du er forbundet med din smartphone via ExSeed App.

ExSeed Health giver dig klare resultater helt privat i eget hjem – der er ikke behov for at sende en sædprøve afsted eller udsætte dig selv for at lave en sædprøve i en klinik.

Hvad bruges ExSeed til?

ExSeed er en smartphone-baseret hjemmetest og giver en kvantitativ vurdering af:

 • Sædvolumen (ml)
 • Sædcellekoncentration (million / ml)
 • Sædcellemotilitet (%)
 • Samlede motile sædceller (Million)

ExSeed testen giver en mand mulighed for at få et præcist tal på sin sædkvalitet og hermed sin fertilitetsevne.

Hvad består ExSeed produktet af?

Ved køb af ExSeed produktet får man følgende:

 • 1 ExSeed Analyse apparat
 • 5 opsamlingsbægere med låg
 • 5 objektglas
 • 5 wipes
 • 1 instruktionsmanual (ikke vist på billedet)

Testen er nem at udføre og som det ses ovenfor har man remedier i pakken til 5 tests således, at man kan teste igen og følge sin sædscore over tid. Dette er vigtigt, da sædkvalitet kan svinge. Herudover har du mulighed for at teste flere gange hvis du vælger at forbedre din sædkvalitet via sundere livsstil.

Udover ExSeed pakken skal du blot bruge din mobiltelefon med ExSeed appen (gratis fra appstore og google play).

Hvordan udfører man en test?

Brugeren henter appen og følger vejledningen heri for at tage en test. Brugeren bliver guidet trin for trin vha. billeder, tekst og små videoklip. Se hvor nemt det er her.

 1. En sædprøve opsamles i ExSeed opsamlingsbæger.
 2. Sædprøven skal stå i 15 minutter ved normal stuetemperatur.
 3. En del af prøven overføres til prøve objektglasset med pipetten som er inkorporeret i låget på koppen. Resterende væske fjernes med en vådserviet, og objektglasset indsættes i ExSeed-analyseenheden.
 4. Frontkameraet på smartphone placeres over analyseenheden. En video af prøven optages via ExSeed App og sendes til analyse.
 5. Sædkvalitet resultat vises efter ca. 1-3 minutter (afhængig af mobil model og internetforbindelsen.
 6. Billedanalysen består i at identificere 1) antallet og sædceller og 2) antallet af bevægelige sædceller, der er til stede i prøven.

Med FERTLIV koden får du 20% rabat på ExSeed produktet her. Du skal blot indtaste “FERTLIV” ind når du køber apparatet som en almindelig rabatkode.

Hvor præcis er testen?

I en klinisk undersøgelse hvor man sammenlignede ExSeed hjemme-test sædkvalitet resultater med certificeret laboratorie udstyr, opnåede ExSeed en korrekt klassificering af ”Total Motile Sædceller” TMSC i over 95 % af tilfældene.

Det vil sige at du med en 95% nøjagtighed får lige så præcise resultater som hvis du testede i en fertilitetsklinik.

Hvad hvis sædkvaliteten er lav?

Man behøver ikke at gå i panik over, hvis man ikke har supersæd. Som nævnt i en af vores blogartikler kan du læse at omkring 40% af danske mænd har lav sædkvalitet.

Det vigtigste her er, at finde ud af hvad der er årsag til den lave sædkvalitet og hvad man kan gøre for at forbedre sædkvaliteten. Det er også værd at huske at sædkvalitet kan svinge og at flere livsstilsfaktorer kan påvirke sædkvaliteten.

I ExSeed appen kan man desuden få en skræddersyet livsstilsprogram der guider til tiltag som videnskabeligt bevist hjælper til bedre sædkvalitet.

For fuldstændig udredning eller i tilfælde af ufrivillig barnløshed bør man kontakte egen læge med henblik på grundig udredning.

Spørg os!

Husk at der er altid mulighed for at skrive eller ringe til os hvis du vil vide mere om produktet eller generelt om mandlig fertilitet.

Download vores gratis app og se hvad du har mulighed for ved ExSeed.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!