Fertilitetsfys og mulig endometriose

Blog opslag

Skrevet af MisseK

23 nov, 2019

Efter vores femte mislykkedes forsøg, har det hele været rigtig svært. Kort tid efter blev jeg sygemeldt fra mit job, med det de kalder en belastningskade. Min krop og mit sind har været på seriøst overarbejde med alle de behandlinger.  Derudover er jeg blevet afskediget på mit arbejde, hvilket betyder jeg skal ud og finde en ny arbejdsgiver der gider ansætte mig trods fertilitetsbehandling.

Vi holder pause fra behandling lige nu. Det gør vi både fordi jeg skal helt ovenpå inden vi går i gang med et nyt forsøg. Men også fordi jeg ellers skal være på hormoner henover julen, og det vil være synd for alle.

For at forbedre vores graviditetchancer har vi valgt at opsøge en fertilitetsfysioterapeut. Jeg har været hos hende én gang og det var helt fantastisk. Jeg følte at jeg blev taget meget seriøst og der blev lyttet til hele min historie. Jeg fik en chance for at fortælle hvordan jeg egentllig har det, hvilket ikke er noget de går op i på fertilitetsklinikkerne. Så det var rigtig rart.

Fysioterapeuten sagde jeg var et klassisk eksempel på en kvinde der var infertil. Grunden hertil er at jeg to gange er opereret i underlivet (kejsersnit og fjernet en æggeleder). Dette giver en masse arvæv og det har et æg ikke lyst til at leve i. Derudover mener hun at jeg har endometriose, noget jeg for nyligt også selv har tænkt. Dette er på baggrund af voldsomme menstruationssmerter, problemer med tarmene og hyppig tissetrang.

Heldigvis mener hun sagtens at hun kan hjælpe mig. Hendes plan er at jeg skal have laserbehandlet de gamle ar. Derudover skal jeg dagligt massere mine ar og jeg har også fået nogle forskellige øvelser jeg skal lave.

Jeg kan mærke at efter jeg er startet hos hende, har jeg fået fornyet håb. Jeg havde fuldstændig mistet troen på at få et barn mere, men jeg kan mærke at jeg har fået lidt tro og håb tilbage og det er rigtig rart.

Mit fokus lige nu er at få det bedre og komme ovenpå. Jeg øver mig dagligt i at sende kærlighed ud i verden, og ikke være sur på den. Det gør ikke noget godt for mig. Derudover går jeg lange ture, lægger puslespil og passer på mig selv. Jeg afventer tid hos en psykolog samt en lægesamtale på klinikken.

Til alle jer andre der også er i fertilitetsbehandling, vil jeg bare sende jer en kæmpe High-Five. I er mega seje.

/Misse

2 Kommentarer

 1. Mette

  Og du får en kæmpe HF tilbage ♥️

  Svar
  • Anne-Sofie

   Hej MisseK.
   Jeg vil blot dele med dig, at jeg her knap 2 år efter at have fået fjernet min ene æggeleder pga en graviditet udenfor livmoderen og et kejsersnit tilbage i 2015 er blevet gravid ved 3 ivf forsøg! Det var den lange behandling som gav bonus.

   Jeg har brugt rigtig meget det at gå hos en Body SDS terapeut, som fik løsnet op i mine ar i maven og som lyttede til mine frustrationer. Så jeg synes det er en rigtig god prioritet, at du starter hos en fertilitetsfys.

   Jeg krydser alt hvad jeg har for dig

   Kh. Anne-Sofie

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

PROJEKT BABY 2

PROJEKT BABY 2

Det vigtigste for os er, at det ikke må gå ud over Aja. Aja skal ikke kunne mærke, at vi har valgt...

læs mere
Er du 1 ud af 10?

Er du 1 ud af 10?

Vidste du at 1 ud af 10 kvinder lider af endometriose? At det er en utrolig svær diagnose at...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!