Første forløb med IUI-H

Blog opslag

Skrevet af Familieudenbaby

4 sep, 2020

Jeg har nu været næsten hele forløbet igennem, det eneste jeg mangler er at vente 14 dage på at teste for graviditet.
Men jeg har besluttet at skrive dette blog-indlæg, til dem som måske ikke har været igennem deres første IUI-H og ikke helt ved hvad det kan indeholde. Så her er det uden filter:

Inden min menstruation fik jeg en lille demo i at stikke mig selv (hvilet slet ikke er svært.)
D. 13. august fik jeg min første menstruation og skulle derfor tilmelde mig til behandling. Det får man anvisning om ved første samtale på klinikken. (Jeg har fundet ud af at man gør det på forskellige måder, alt efter hvilken klinik det er.)

Herefter fik jeg min første scannings dato. Dog skulle jeg starte op med at stikke mig selv med hormonet Gonal-F. Jeg skulle starte på 3. dagen i min cyklus og stikke mig t.o.m dag 9 (7 dage.) Men første ringede jeg til mit apotek, da det nemlig ikke altid er at de mindre byer har det hjemme. Herefter hentede jeg det på apoteket (priserne er meget forskellige.) Min sprøjtepind skulle direkte i køleskabet og være der i til det skulle smides ud.
D. 15. august stikker jeg mig selv første gang kl 20.00 (hvilket er det samme tidspunkt hver dag.)

På min instagram skriver jeg følgende: ’’Dag 1 på hormoner. Første gang. Jeg fik den bedste start, da min kusine var på besøg og hjalp mig. Hun har erfaring i at stikke folk i militæret. Hun var der til at snakke om de ting jeg mærkede i kroppen. Smagen i munden kom først og så trykken under tungen. En lidt let trykken for panden også… Men nu er det 1 time siden og jeg har det mærkeligt i kroppen og vil gå i seng.’’

D. 17. august er 3 dagen på hormoner og jeg har det virkelig træls. Nogen mærker det og andre gør ikke. Jeg var helt ved siden af mig selv. Kvalme og træt.

D. 22. august er jeg til første scanning. Alt ser super godt ud og chancen for tvillinger er til stede.

D. 24. august scannes jeg igen og det hele ser super ud. Så jeg skal stikke mig selv med en ægløsning (minder rigtig meget om hormon stikke pinden.) Og jeg får tiden for afleveringen af sæd og insemineringen.

D. 25. august kl 22.00 stikker jeg mig med ægløsningen. Der er intet at mærke eller føle.

D. 27. august kl. 07.45 aflevere jeg min mands sædprøve og kl. 11.45 bliver jeg insemineret. Det tog max 10 min!

Da jeg kommer hjem skifter jeg til det grimmeste og dejligste afslappende tøj og går på toilettet. Her finder jeg ud af at jeg bløder lidt og panikker lidt. Jeg finder ud af at det kan man godt. Hvis man begynder at bløde meget eller får feber, skal man kontakte lægen. Efter nogen timer får jeg smerter i underlivet og finder ud af at man godt kan få menstruations lign smerter.
Og nu.. Ja nu venter jeg bare på at det bliver d. 10. september..

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!