Første IVF forsøg- Er et æg godt nok?

Blog opslag

15 mar, 2019

Da det var vores første IVF forsøg, anede jeg ikke hvad jeg kunne forvente, og jeg blev da også overrasket, skuffet og ked af det et par gange.

Svaret

Da vi allerede var blevet afvist en gang havde vi også en forventning til at det ville ske igen (jeps vi er blevet lidt skeptiske i det her forløb) og nogle gange er det godt og hjælper mig til at passe på mig selv og andre gange har det den stik modsatte effekt.

Nå men dagen kom hvor jeg skulle have svar, og da beskeden tjekkede ind var det derfor med ret meget skepsis. “Du er ikke blevet accepteret bla bla bla” tænkte jeg. Derfor var det til min helt store overraskelse og glæde da jeg fik en helt anden besked. “Du skal møde til scanning i morgen” – var alt jeg nåede at læse, før næste spørgsmål trængte sig på. Jeg havde nemlig forstået på sygeplejersken der holdt IVF samtalen med os, at jeg skulle starte på medicin med det samme. Jeg forsøgte derfor at ringe til klinikken, men der blev ved med at være optaget! Typisk. Da jeg endelig var nummer 1 var der to minutter til lukketid. Den ringede ud og gik videre på svarer- “du har ringet uden for vores Åbningstid”! ej, men nu stopper det!!! Jeg ringede til min kæreste for at beklage min nød, men han bad mig om at slå koldt vand i blodet og tænke at der var styr på det hele. Og han havde jo ret (det har han ofte)- Det vigtigste var, at vi nu var tættere på end vi nogensinde før havde været. Et skridt nærmere vores drøm om en baby. Det var næsten ikke til at fatte!!

Scanningen

Scanningen dagen efter gik fint, og jeg startede op på Rekovelle. 4 dage senere kom jeg igen til scanning.. MEN der var kun 1 æg, der var stort nok til at kunne tage ud til ÆU. Hun viste på scanningen, at der var en 5-6 stykker som var mellem 11-16 mm. Derfor ville hun lade mig fortsætte på Rekovelle og så skulle jeg scannes ugen efter igen. Derudover skulle jeg starte på Fyremadel, for at hindre min ægløsning.

 Jeg havde virkelig frygtet det, da jeg havde hørt den ikke var en af de sjove (som om nogen nåle er det), men da jeg var blevet stukket sad jeg med en lidt mærkelig fornemmelse… var det det? Men nej! Så kom det. Bistikket som sygeplejersken havde forklaret. som giften der spreder sig i kroppen. Av! Hvad man dog ikke gør for en baby!!!

Du skal ikke forvente at få noget på frys

”Alt ser fint ud, jeg tror der er 8-10 æg klar, hvis du er heldig”. Jeg var lammet. På en måde var det jo virkelig dejligt og gå fra 1 æg til måske 8 æg, men på den anden side var det ikke i nærheden af det som jeg var blevet stillet i udsigt. L Sygeplejersken havde den gang vi var i IUI-H sagt, at vi med min æg reserve skulle regne med 18-20 æg, og vi skulle regne med at få noget på frys, men på skærmen NU var der max 8-10 stykker, hvis overhovedet så mange. Da jeg spurgte ind til fryse mulighederne blev jeg igen ramt. ”I skal ikke forvente at få noget på frys, faktisk er det kun 25% af alle i IVF der får æg på frys, så det må du hellere slå ud af dit hoved for ikke at blive for skuffet”. Jeg var forvirret. Jeg havde jo læst om alle kvinder, der havde fået mange på frys, og sygeplejersken havde jo sagt det samme. Og hvorfor sagde hun det som om det ikke betød noget? Hvorfor skal folk sige noget der giver håb? Jeg ved det er velmenende mennesker, men hold nu op! Og ikke mindst, når jeg ved det- hvorfor lytter jeg så? Jeg forsøgte at ryste skuffelsen af mig, og tænke at der i det mindste var æggeblærer som var vokset.
.
Dagene gik og stikkene blev flere og flere! Det blev igen tid til endnu en scanning – og heldigvis her var alt som det skulle være- jeg havde dannet nogle fine æg, 8 stk. Og sidste etape af hormonerne blev skudt i gang. Om aftenen kl. 23 skulle jeg tage Ovitrelle, heldigvis kender jeg den fra mine tidligere IUI-H forsøg, så der tænkte jeg bare ”bring it on”.

Æg udtagningen (ÆO)

2 dage senere skulle jeg have taget æg ud. Jeg var så nervøs at jeg rystede som et espeløv. Jeg var MEGET ude af min comfortzone. Heldigvis så den søde sygeplejerske elev dette og spurgte ind. Om det var det, at jeg vidste, at jeg snart skulle have lagt drop, om det var uvisheden eller hele situationen som var totalt ude af mine hænder, der gjorde, at jeg begyndte at græde ved jeg ikke, men det gjorde jeg. Vi blev enige om, at det nok var bedst, at jeg fik noget beroligende inden at de skulle ligge mit drop. Jeg fik 25 mg. Halcion- et benzodiazepinspræparat, der har en meget hurtigt effekt på nervesystemet. Og roligere det blev jeg, men jeg vil ikke sige, at jeg var tændt på ideen om, at de skulle ligge et drop på mig. Men det blev gjort.

Kort tid efter blev det min tur, og jeg fik lagt morfin i droppet. Det virkede hurtigt. Jeg blev ført over til stuen og de gjorde klar til indgrebet. Jeg havde virkelig frygtet at de skulle bedøve mig i mit underliv, men det mærkede jeg næsten ikke. Tilgengæld kunne jeg mærke scanneren, som jeg generelt ikke er gode venner med, og det hjalp ikke at den nu også var blevet udstyret med nål mm. Jeg følte at den fyldte hele mit underliv, og jeg fik mere morfin. Hele indgrebet forløb over 10 min, jeg husker ikke meget af det. 6 fine æg blev det til. Lægen var tilfreds- så det var jeg også. Jeg kom tilbage til stuen for at sunde mig. Min mand leverede en fin sædprøve på 54 mio. renset, så alt i alt en god dag og trods skuffelserne undervejs en god oplevelse.  Nu var det bare at vente de næste par dage i spænding.

Opkaldet

Fredag, dagen som jeg havde ventet på siden æg udtagningen om onsdagen.. Kl. blev. 8- ring nu bare… 8.15 ringede hun, hun lød ikke glad, og en masse tanker fløj igennem mit hoved. Til min store overraskelse fortalte hun at de gerne ville se os til ÆO senere på dagen. Mit hjerte sprang et slag over- Der var gevinst. Nu kredsede tankerne om hvor mange og om der alligevel var kommet noget på frys. Nu kunne tiden ikke gå hurtigt nok.

Der er kun 1

Inde på stuen bliver jeg mødt af damen i lugen (hende der har passede på mine æg). Desværre havde hun ikke godt nyt. ”3 æg delte sig ud af de 6, der er det vi lægger tilbage i dag, men det ene er gået til og det 2 andet havde 2 sædceller, så det har vi sorteret fra for det ville aldrig kunne udvikle sig til et sund og rask barn” Jeg kunne slet ikke koncentrere mig om ÆO, mit hoved kredsede om de 2 andre. Jeg skulle bare have det overstået. Jeg burde være glad og fokusere på det ene æg- et firecellet meget fint æg… Men jeg brød sammen… Hvorfor var der kun 3 der var blevet befrugtet, når min mands sæd var god og æggene var gode, hvorfor var det andet æg gået til, 2 sædceller- var det mit æg, der var retarderet og havde taget i mod 2 sædceller eller var Kims sædcelle der havde lavet snigeren. Jeg skrev inde på fertilitetsliv.dk som efter hånden er blevet min livline, og endnu engang delte de deres mange erfaringer på godt og ondt, og jeg faldt til ro.

Nu er der gået 4 dage, og jeg skal have lavet bare have de sidste 10 til at gå… Wish me luck… Måske de får ret- måske der kun skal det ENE æg til <3

5 Kommentarer

 1. Sara Jensen

  Held og lykke, håber så meget for jer, at den sidder der i første hug!!! Jeg står og skal have taget æg ud lørdag, første forsøg. Jeg er glad for at læse din historie❤️

  Svar
  • Jannie Lund

   Jeg fik taget 4 æg ud og der var kun et der overlevede! Det satte sig fast og Alfred bliver 11 mdr i næste uge
   Tro på det Alt for at det lykkes for jer

   Svar
 2. Karin

  Held og lykke…. jeg fik kun taget et æg ud, da jeg var til æu, da jeg nåede at få ægløsningen inden æu. Og jeg endte med at blive gravid på det, så opgiv ikke;)

  Svar
 3. Lene

  Først og fremmest hvor jeg glad for at du kan bruge min historie. Desværre lykkedes det ikke første gang- men denne oplevelse har gjort at jeg ikke er nær så bange næste gang ❤️ (Det var slet ikke så slemt) Jeg krydser fingre for at du får taget nogle fine æg ud og ikke mindst at det bliver befrugtet, og bliver til et mirakel❤️

  Svar
 4. Lene

  Jeg elsker gode historier- det giver mig så meget håb. Selvom det ikke lykkedes for os ved første forsøg – så giver vi ikke op. Tak fordi i deler jeres gode historier ❤️

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!