Forklaringen på uforklarlig barnløshed

Blog opslag

Skrevet af MyMaybeBaby

6 jun, 2017

Kære læser

Eftersom min kæreste og jeg ikke lykkes med at blive gravide på den naturlige måde, blev vi undersøgt for mulige, fysiske problematikker. Ingen prøver viste noget, og vi havnede derfor i kategorien ”uforklarlig barnløs”. I starten var jeg lettet og glad for, at der ikke var fundet nogle problemer hos hverken min kæreste eller jeg selv, men pludselig blev den lettelse erstattet af frustration. Det betød jo, at der ikke var nogen, som kunne fortælle os, hvad problemet så er.

Hvad siger eksperterne?

Med tiden er min frustration over ikke at kunne få en forklaring kun vokset, og jeg har længe søgt efter en forklaring – og nu tror jeg faktisk, jeg har fundet den. Svaret er ret uventet.

Jeg faldt en dag over en podcast af en australsk gynækolog og fertilitetsspecialist, som forklarer, hvad uforklarlig barnløshed egentlig er, og nu vil jeg så give forklaringen videre til dig, som måske selv er havnet i denne kategori.

Her kommer forklaringen

Uforklarlig barnløshed er den diagnose, som oftest bliver stillet. Diagnosen bliver givet, hvis mandens sperm er fin, kvinden har ægløsning og alt i bækkenet ellers ser normalt ud. Lægerne kan i princippet dykke ned og undersøge dybere, men de finder som oftest stadig ingen forklaring.

Den primære årsag til uforklarlig barnløshed er derfor: BAD LUCK

Hver måned har en kvinde under 35 år 15% chance for at blive gravid, hvis sæden er normal og hendes æggeledere fungerer. Set over et år giver det 90% chance for at blive gravid i løbet af 12 måneder.

15% svarer til 1 ud af 6 (for at nå de 90%), dvs. kaster du en terning 12 gange, burde du kunne slå en 6’er mindst én gang – men måske slår du ikke en eneste. Tænk tilbage – hvor mange gange har man ikke siddet om bordet til en omgang pakkeleg juleaften eller til en julefrokost og kastet terningen 20 gange uden at slå en eneste 6’er? Det har jeg sgu prøvet mange gange!

Derfor kan det altså bare være rent sort uheld, at jeg ikke er blevet gravid. Og med mindre man har taget ægløsningstest hver måned i et år, så tæller de måneder jo ikke engang som et kast. Jeg har slet ikke brugt de test, vi har bare forsøgt at have sex regelmæssigt i perioden, men hvor mange gange betyder det så, at jeg har ladet terningen ligge?

Det er statistisk bevist, at 50% af de par som er uforklarligt barnløse vil opnå graviditet indenfor 2 år.

Det betyder, at man i mange lande ikke vil hjælpe par i kategorien uforklarlig barnløse før efter 2 år.

IVF og hormonbehandling koster penge og er stressende for parret, og derfor forsøger man at undgå det hvis muligt.

So…there you go… jeg synes, det giver virkelig meget stof til eftertanke. Det giver også nyt håb om, at det måske lykkes på naturlig vis en skønne dag, når sol, måne og stjerner står helt rigtigt og ikke mindst NÅR HELDET ER MED OS <3

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!