Forstår du dine bekymringer?

Blog opslag

29 jan, 2021

Bekymringer er en stor del af at kæmpe for at blive forælder. Det er måske i virkeligheden den eneste vished der er, når det viser sig at blive en familie, ikke er en selvfølge. Bekymringerne for om det nogensinde vil lykkedes, hvad der mon er galt og hvordan parforholdet skal klare vejen igennem det, kan være nogle af de bekymrende tanker som dukker op. Jeg har selv været der og ved hvor meget det kan fylde. I lang tid forsøgte jeg at skubbe bekymringerne væk. Det gjorde simpelthen for ondt, når de viste deres ansigt. Jeg ønskede ikke at kigge for meget ind i dem, fordi det føltes som en smerte der var uhåndterbar. Hvad skulle jeg stille op med dem, når ingen kunne forsikre mig om at der ikke var grund til at have bekymringerne? Måske kan du genkende nogle af mine tanker og måske er det også noget af det du kæmper allermest med.

Når jeg ikke turde give plads til mine bekymringer og smerten forbundet med det, så var det også fordi jeg ikke turde kigge ind i dem og forholde mig til dem. Jeg turde ikke se på hvad de ville fortælle mig. I stedet holdte jeg dem ud i strakt arm og oplevede mere og mere at miste mig selv – miste bevidstheden om hvordan jeg kunne passe på mig selv. På et tidspunkt var det ikke længere muligt for mig at køre den strategi. Jeg kunne mærke hvor usundt det var og jeg begyndte derfor at kigge ind i bekymringerne og de svære tanker. Det gik op for mig, at alle mine bekymringer jo naturligvis var tilstede af en grund og når jeg turde se ind bag bekymringerne, blev jeg klogere på hvorfor de var der og ikke mindst hvordan jeg kunne håndtere dem. Når jeg spørger om du forstår dine bekymringer, er det netop for at skabe en bevidsthed i dig om, hvorfor dine bekymringer er der. Hvad vil de fortælle dig? Hvad er de et udtryk for? Hvordan kan du hjælpe dig selv til at bekymringerne enten accepteres eller kan blive mindre?  Når vi tør kigge ind i bekymringerne vil det ofte gøre os klogere på hvorfor de er der og hvordan vi kan bruge dem til at passe på os selv. Måske handler dine bekymringer for næste forsøg om, at du i virkeligheden ikke er klar til endnu en omgang med hormoner og ægudtagning. Måske er bekymringen for at dig og din partner ikke klarer det sammen, forårsaget af at I ikke har talt omkring hvordan i hver især har det med forløbet. Måske er bekymringen for hvad andre mon tænker et udtryk for, at du endnu ikke selv er landet i det forløb du står over for. Bekymringerne vil altid fortælle os noget og når vi bliver klar over hvad de er udtryk for, kan vi lettere agere ud fra det og finde en vej, hvor omsorg for os selv, bevidsthed om egne behov og ro i sindet bliver de bærende elementer. Når bekymringerne overvælder dig, så prøv at stil dig selv spørgsmålet: Har jeg forstået mine bekymringer? Giv dem plads og fold dem ud for dig selv. Vær nysgerrig på hvad de vil fortælle dig.

At skabe fokus på bekymringernes betydning, kan være en del af et forløb hos mig. Så har du mod på at kigge mere ind i det i et professionelt rum, hvor alle tanker og følelser er tilladte. Hvor vi sammen kan være nysgerrig på deres betydning, så husk jeg altid er klar til at tale med dig og støtte dig på din vej igennem barnløsheden.

Læs mere på:
www.malenechristine.dk og www.klinikunderværk.dk

De bedste tanker til dig
Malene Christine, Din fertilitetscoach.

Annonce

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!