FSH hormon, Puregon

Blog opslag

Skrevet af Sasja S. Andreasen

29 jul, 2017

Jeg har nu sprøjtet mig 3 aftener med det æg-modnende hormon FSH Puregon med en dosis på 50 IE (enheder doseres på enheder, når det er flydende). Der er meget at holde styr på fx. ampulen, hvor medicinen er i, som man sætter i ampul holderen og derefter en nål på. Medicinen skal opbevares ved en temperatur på under 25 grader, så det er en god idé, at have den i køleskabet, så skal den bare tages ud ca. 5 min. før den skal bruges.

Indsprøjtning

Jeg var lidt nevøs, da jeg skulle tage indsprøjtningen første gang og gjorde det sammen med min kæreste, Henrik. Vi læste pjecens sammen trin for trin og gjorde hvad der stod. Kunne ikke rigtig huske hvordan sygeplejersken gjorde. Men nu efter de tre gange, kan jeg gøre det hurtigt og behøver ikke at læse vejledningen. Jeg tror alle kan ellers kan man få sin kæreste til at gøre det.

Jeg kunne have fået bivirkninger, såsom kvalme og hovedpine, men det har jeg heldigvis ikke. Sygeplejersken sagde også, at jeg nok ikke ville få det, pga. den lille dosis. Grunden til at jeg tager medicinen via indsprøjtninger er, at det på den måde er nemmere at dosere, hvis jeg nu skal have en mindre dosering fra på torsdag eller gå op. Skræmmende er det, at de ikke rigtig ved hvad medicinen vil gøre ved mig😮

Skolen

Jeg tænker at jeg lige må opdatere jer i forhold til min praktik/skole. Jeg skrev at jeg skulle skrive opgave og til eksamen og jeg fik skrevet en god opgave og eksamen gik også rigtig godt. Var ret nevøs inden, for hvis jeg nu skulle på medicin der og ville få det rigtig dårligt. Men jeg kom jo ikke på medicin, så det var rigtig godt. Jeg fortalte til min underviser, at jeg er i behandling og han kendte godt til det, og gav mig en mail på en anden underviser, der havde været igennem det sammen, som jeg kunne skrive til, hvis jeg havde nogle spørgsmål. Det fik jeg ikke lige brug for, da jeg er kommet i kontakt med rigtig mange gennem denne blog, som jeg er rigtig taknemmelig for😘

Bekymringer

Nu er jeg så startet på et nyt modul, der går frem til den 30/6 og så er der sommerferie indtil den 7/8. Jeg er i en rigtig god gruppe og på torsdag, hvor jeg skal scannes skal vi, som skrevet i det tidligere indlæg fremlægge. Det er heldigvis ikke en vigtig fremlæggelse, men et arbejde hen imod mod den endelige modulopgave og fremlæggelse. Vi kan bruge den til at få inspiration fra de andre grupper til vores opgave, der skal afleveres på mandag.

Nu er min bekymring så, om jeg skal insemineres den dag vi skal have modulfremlægning og det er derfor jeg skriver alt dette. Jeg har mange tanker om at misse skolen, som jeg ikke plejer at skulke fra. Jeg skal nemlig dukke op til denne modulfremlæggelse. Til sidste modulfremlæggelse var jeg syg, men jeg skulle alligevel møde op. Min gruppe er sikker på at dette er en hel anden sag. Så jeg håber virkelig at det er sådan. Jeg kan snakke med dem på onsdag!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Årsdag

Årsdag

Den 01.06.2021, har vi været kærester i 3 år. Jeg forbinder dagen med glæde for det meste, men det...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!