Fysioterapeutens betydning under fertilitetsbehandling

Blog opslag

18 mar, 2021

Det overordnede formål med fertilitetsfremmende fysioterapi er selvfølgelig en positiv graviditetstest og en succesfuld graviditet. Men i dag vil jeg fortælle dig lidt om hvad fysioterapien også kan give dig under et fertilitetsforløb. 

Vi fysioterapeuter arbejder med en bio-psyko-social tilgang hvilket betyder at vi omfavner et bredt menneskesyn og vægter patientinddragelse højt. Mange par i medicinsk fertilitetsbehandling møder ofte svaret at blodprøverne ser fine ud og der skal nok komme en graviditet i den nærmeste fremtid. Det er dog ikke altid så lige til. 

Hos fysioterapeuten vil du blive stillet en lang række spørgsmål og blive grundig undersøgt. Du vil som oftest få en forklaring på nogle af de mulige årsager til dine fertilitetsudfordringer, yderligere får du løsningsforslag og håndgribelige redskaber til selv at tage styring. Disse redskaber er med til at give dig følelsen af at du kan tage dit fertilitetsforløb i dine egne hænder, få kontrol og derved en mestringsfølelse. Det vil give dig empowerment som er med til at skabe motivation, handlekraft og håb i en tid hvor det hele kan være svært og virke umuligt. 

Især under medicinsk fertilitetsbehandling kan det ofte føles som om din krop og dit underliv bliver til lægernes arbejdsplads som skal stikkes i, undersøges, overholde deadlines osv. i tide og utide som du ikke har kontrol over. Et fysioterapeutisk forløb vil bidrage til at give dig en oplevelse af øget kropsbevisthed. Du får lov til at mærke efter hvordan kroppen har det og “kommer tilbage i din egen krop”. Samtidig vil din krop også blive mere forberedt på at kunne gennemføre fertilitetsbehandling og en mulig kommende graviditet. Fysioterapi er når DU har lyst. Du planlægger selv dine tider og hvornår dine hjemmeøvelser skal laves, er noget du bestemmer!

Hvis du er én af dem som tilmelder dig et holdforløb, hvor du møder andre kvinder i lignende situation som dig selv, vil du her opleve at få et rum hvor der er plads til dig og dit velbefindende. Du kommer til at kunne spejle dig selv og udveksle erfaringer med andre hvilket måske gør dig klogere på dig selv. Og hvem ved? Måske ender nogen af disse kvinder som dine nye veninder og som en ekstra støtte? Vi mødes hver uge, gennemgår et nyt emne inden for fertiliteten og træner i fællesskab.

Udover de fordele jeg har nævnt ovenfor kan du også efter et fysioterapeutisk forløb opleve færre smerter i kroppen, normalisering af din cyklus, bedre blærefunktion og fordøjelse, smidigere arvæv, bedre kropsholdning, et mindre stressfuldt fertilitetsforløb og meget mere. 

Hos TFO Fertilitet er der både mulighed for individuelle forløb, holdtræningsforløb eller begge forløb samlet. Du kan komme til mig som et supplement til igangværende medicinsk fertilitetsbehandling eller lade fysioterapien stå alene som en forberedelse til en kommende graviditet. Gennem træning, fysioterapeutisk behandling, massage, laserterapi, rådgivning, vejledning i kost og motion, stresshåndtering og meget mere, håber jeg på at kunne hjælpe dig på vej på din fertilitetsrejse.

Louise, TFO Fertilitet

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!