Fysioterapi og fertilitet

Blog opslag

16 jun, 2019

Reklame

Vi er fysioterapeuter – specialiserede i fertilitet, og vi vil rigtig gerne viderebringe en masse af alt dét, vi ved, til jer. Vi glæder os til at lære jer om fertiliteten i et kropsligt perspektiv.

Vi bør helt overordnet set alle vide noget mere om fertilitet, både mænd og kvinder. Fertilitet er ikke noget, som vi bliver lært så meget om, og det er heller ikke noget, vi snakker så meget med andre om. For mange er det en privat sag, og derfor kan fertilitetsudfordringer være tabubelagte.

Den manglende viden vil vi gerne være med til at lave om på. Vi har derfor indført et nyt trimester, nemlig 0. trimester, som er det graviditetsforberedende trimester. Det dækker over hele perioden fra I tager beslutningen om at begynde at arbejde på en graviditet, til testen er positiv. Der er nemlig rigtig mange ting, som man selv kan gøre, for at forberede sin krop og forbedre sit udgangspunkt. Vi anbefaler alle at forberede sig på en graviditet, uanset om man forsøger naturligt, planlægger at starte op eller er i medicinsk fertilitetsbehandling. Undervurdér ikke den præstation, som du forventer af din krop. En graviditet er en stor belastning og en kompleks, men fuldstændig fantastisk proces. Forbered dig. Både på at blive og være gravid.

Når en graviditet ikke umiddelbart vil lykkes, som det desværre er tilfældet for hos 15-20% af alle danske par, så vil næste skridt for mange være at gå til lægen. Her er behandlingstilbuddet i langt de fleste tilfælde forbundet med kunstige hormoner, og ansvaret for processen overtages derfor af lægerne. Helt forståeligt så kan man som patient godt føle sig lidt sat ud på et sidespor i eget forløb.

Vi mener, at man i langt de fleste tilfælde bør starte mindre indgribende og med indsatser, som man selv bærer et større ansvar i. Man bør styrke fertiliteten og kroppen sundt og naturligt, før ansvaret lægges i hænderne på lægerne. Vi tror ikke på, at medicinsk fertilitetsbehandling er den rette vej for alle.

Et godt sted at starte, når vi skal udforske fertiliteten, er i underlivet. Det er hjem for livmoderen, som er hjem for en graviditet.

Der bliver generelt ikke lyttet meget til underlivet eller livmoderen i den måde, som de fleste af os lever vores liv på. Det er desværre blevet helt normalt at have menstruationssmerter, vi skjuler cyklusforstyrrelser med hormonel prævention, og vi stresser rundt og glemmer, hvordan man trækker vejret dybt. Mange har stillesiddende arbejde, kører langt til og fra job og afslutter dagen siddende i sofaen. Det betyder, at man har et underliv, der bliver komprimeret mange timer i løbet af en dag.

Livmoderen kræver gode pladsforhold, mulighed for bevægelse, et godt blodkredsløb og god nerveforsyning – og naturligvis et balanceret hormonsystem, som guider dens arbejde. Hvis den er besværet i sin funktion, så vil det afspejle sig i ens blødning, cyklusmønsteret og komme til udtryk som menstruationssmerter.

Hører du til den store gruppe af danske kvinder, som oplever menstruationssmerter, så er vores opfordring til dig, at du skal gøre noget ved det – særligt hvis du gerne vil optimere din fertilitet. Smerterne har ofte en årsag, og de kan i mange tilfælde afhjælpes eller reduceres.

Som fysioterapeuter kan vi hjælpe dig med at se sammenhænge, forstå din krop og din cyklus og sætte målbare delmål frem mod en graviditet. Det kan eks. være at nedsætte dine menstruationssmerter eller lændesmerter, eller gøre din blødning mere frisk og rød. Fertilitet kan virke diffust for mange, fordi det kan være svært at måle på. Graviditetstesten kan ikke gradbøjes, den er enten positiv eller negativ. Men afviger din cyklus og menstruation fra normalen, så er der bestemt målbare forhold at forbedre med henblik på at fremme din fertilitet.

Vores fornemmeste opgave er, at støtte dig lige præcis der, hvor du er i processen, og i den retning, du gerne vil. Vi arbejder for at give dig overblik, tryghed og håndterbarhed i dit fertilitetsforløb med konkrete handlemuligheder, som vi aftaler i fællesskab.

Hos os i BjørengKlinik står et fertilitetsforløb ofte på flere ben, og et forløb sammensættes altid, så det passer til dig og jer.

Vi anvender sunde og naturlige behandlingsformer som

  • Fysioterapeutisk behandling og massage
  • Laserterapi
  • Akupunktur
  • FertilitetsProgrammet – et holdforløb til kvinder
  • ”Styrk din Fertilitet” – workshop for kvinder
  • Pilates
  • Træningsvejledning – når du gerne vil være gravid eller styrke din sædkvalitet

Alle vores behandlingsmetoder vil vi gerne beskrive grundigere for jer, ligesom viden om cyklus, endometriose, PCOS, abort, sædkvalitet og meget andet vil blive vendt i kommende indlæg. Vi håber meget, at I har lyst til fortsat at læse med.

Husk på, at man altid kan få en gratis startsamtale hos os. Det giver dig mulighed for at få afklaring på, om et forløb hos os vil give mening for dig.

Tak fordi du læste med.

Du kan læse mere på vores hjemmeside her

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!