Hallo 8. klasse

Blog opslag

Skrevet af Positive Mind

9 nov, 2023

Jeg tænkte at jeg ville lave en lille update over mit forløb hos min coach. Jeg tror mange af jer læste det her indlæg (link her),

En frihed. En lettelse. En lettelse af ENDELIG at lytte til sit hjerte og sin krop, for jeg har i alt hvor lang tid levet i mine tanker. Tanker der ikke fik mig nogen steder hen, men tanker der bare tog over mig og gjorde mig “blind”, hvis I forstår. Til det ekstreme, hvor ens tanker har taget så meget over, at man ikke lever. Måske I kan genkende følelsen? Følelsen af at køre bil og ikke vide, hvordan man er nået fra A til B? At stirre ud i luften og ikke NYDE luften, lytte til vinden og se naturens smukke farver og skabninger? Sådan havde jeg det til sidst. Jeg har også i ALT for lang tid ikke ville undersøge, hvad der egentlig var godt for mig – jeg kunne ikke overskue tanken. Alt det jeg gerne ville og alt det jeg drømte om at gøre for mig selv, men som aldrig skete.

1) Vejrtrækning
– Vigtigste faktor af dem alle. Jeg glemte at trække vejret – dybt ned i lungerne. Jeg trak vejret alt for hurtigt og kun oppe i brystet, så luften kom aldrig helt ned i lungerne. Det gav hjertebanken og mit hjerte kunne også til tider springe slag over. Det gjorde mig bange og jeg prøvede flere gange selv at tage dybe indåndinger, men det var som om at jeg bare ikke kunne. Jeg kunne ikke slappe ordentligt af i min krop og det gik også ud over min søvn.

2) Lydbog
– Jeg har LÆNGE gerne ville lytte til lydbog. Jeg har altid elsket at læse bøger, men efter vi fik Olivia har tiden til at tage en bog frem, som ikke er en børnebog, bare ikke været der. Derfor har jeg længe tænkt at lydbog kunne være noget for mig, men igen har jeg ikke kunne tage mig sammen til det. Igen – en så simpel lille ting kunne jeg ikke overskue. Patrick pressede mig også til tider, da han elsker det og lytter til mange forskellige bøger, der hjælper ham. Det var først til min session hos Charlotte at det gik op for mig – jeg kommer ikke til at gøre noget, før jeg er klar til det. Det blev jeg efter den session og første punkt i min notesbog hos hende hed “lydbog og podcast”. Jeg har nu lyttet til Journal 64 siden vi talte om det hos hende og jeg lytter til den lige inden jeg skal sove, hvilket har givet mig de bedste nætter!

3) Lukke ned kl. 21
– Hvis der er noget, der har været svært for mig, så har det været at jeg tjekker min Instagram og mail lige inden jeg skal sove. Det er faktisk noget at det dummeste man kan gøre, når det er ens arbejde. Hvad hvis der lå en dårlig mail i indbakken, ville man så sove godt? Hvad hvis der lå en god mail i indbakken, ville man så sove godt? Nej, for ens underbevidsthed kører derudaf med 120km/t og det var faktisk mit største problem, der jeg kom til Charlotte. Hvornår er jeg på arbejde og hvornår har jeg fri? For når jeg er på Instagram, så er jeg på arbejde også selvom jeg bare scroller rundt – det er mit arbejde og derfor kan min krop ikke slappe af, når jeg gerne vil. Derfor er jeg begyndt at lukke ned omkring kl 21 – nogle gange tidligere og andre gange senere, hvis jeg har en deadline. Det gjorde simpelthen alt for min søvn og samtidigt også min afhængighed af at tjekke de sociale medier konstant.

4) Meditation
– Jeg har enormt svært ved at trække vejret ordentligt. Jeg glemmer at tage dybe vejrtrækninger ind og ud gennem næsen, så luften får lov til at komme helt ned i lungerne, hvor det dårlige kan sidde, hvis det ikke får lov til at blive “renset ud”. Jeg tager mig selv i at tage korte vejrtrækninger som også nogle gange får mit hjerte til at springe slag over (ved ikke om det hænger sådan sammen, men sådan føles det i hvert fald). Så at meditere et par gange om ugen (eller flere) er også noget, der er vigtigt for mig at huske. Hvis jeg nu har en dårlig dag og er kort for hovedet, så kan jeg godt finde på at sige, “jeg smutter lige ovenpå i 10 minutter” og så hører jeg en meditation i ørerne og når jeg kommer ned igen, så har jeg mere overskud. Det hjælper virkelig meget og noget jeg kan anbefale. Man behøver jo ikke tage de lange meditationer, hvis man ikke har tid – men 10 minutter burde være muligt og gør en kæmpe forskel.

5) Komme fra hjertet
– Faktisk er det ikke et problem for mig at komme fra hjertet af, overhovedet. Men det er stadig et vigtigt punkt for mig, så jeg altid husker, hvor jeg gerne vil komme fra og at jeg altid er mig selv 100% i det jeg laver og i mennesker jeg møder.

6) PYT-knappen
– PYT-knappen kendte jeg ikke til før mit forløb hos Charlotte og helt klart en “mental knap”, jeg skal trykke på engang imellem og bare sige PYT. Især herhjemme, hvis man i et parforhold kan gå lidt skævt af hinanden (over småting), så blive bedre til at sige PYT indeni hovedet og ikke begynde at blæse det helt op og trække andre ting frem fra tidligere problemer. (Taler af erfaring) Haha

7) Gåture i skoven
– Jeg skal give mig selv plads og tid til at tage gåture – det behøver nødvendigvis ikke være i skoven, men det er der jeg elsker at gå. Nogen føler behovet til at gå ture langs vandet ved lyden af bølgerne – andre kan føle at lyden af hårde bølger kan være stressende eller forstyrrende og derfor kan en gåtur i skoven være det rette. Det valgte jeg, selvom jeg også elsker en gåtur på stranden, så er det faktisk skoven der fanger mig mere. Måske kan det også være efter humør og vejr.

8) Fjerne sorger på forskud
– Det her er nok en af mine svagheder. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg begyndte at tage sorger på forskud – måske der jeg mistede min far. Jeg blev ekstremt bange for at miste og jeg havde og har stadig en dårlig ting med at tro, at det værste sker. Hvis min mor har ringet et par gange, hvor jeg ikke har set den, så bliver jeg bekymret. Hvis jeg er skeptisk omkring noget, så tænker jeg også altid det værste før det bedste og dét især, har jeg skulle arbejde MEGET med. Det er jeg blevet meget bedre til – det tager tid, men jeg stopper op og tænker over det hver gang, for ikke at løbe afsted med de negative tanker.

9) Åbenhed
– Vær åben. Jeg er altid meget imødekommende og smilende – også til folk der kommer hen og hilser som jeg ikke kender. Det er sådan jeg er og altid vil være. Måske kan man på Instagram få et andet indtryk af mig (det arbejder jeg også på), men jeg er sgu meget sød, hvis jeg selv skal sige det og jeg har altid været smilende og imødekommende. Så åbenhed overfor andre mennesker er også et vigtigt punkt på min liste.

10) Ting under gulvtæppet
– Generelt det at proppe ting ind under gulvtæppet i forskellige sammenhænge er en DÅRLIG ting, men kan være en dårlig vane. Det er jeg blevet meget bedre til. Så i stedet for at proppe det ind under gulvtæppet, så tage problemerne/tankerne nu og her. Sig hvad der går dig på, hvad der gør dig ked af det eller blot hvad du tænker. Lad den ikke ligge, hvis det trykker. Det nytter ikke noget at gemme på det, for så at tage det frem på et andet tidspunkt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Den lange rejse

Den lange rejse

Det svære ved at være barnløs (når man ikke selv har et ønske om at være det) er uden tvivl, at...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!