Handlinger og vaner

Blog opslag

6 sep, 2022

Problemet

Der var engang et bjerg. Fra toppen af bjerget udsprang en flod, og hver vinter faldt sneen på bjerget. Når det blev forår, smeltede sneen og løb ud i floden.

For foden af bjerget var en frodig dal, og der lå flere landsbyer langs med floden. Hvert forår fik alt smeltevandet floden til at gå over sine bredder.

Det betød, at hvert forår måtte landsbyboerne bygge diger, så smeltevandet ikke løb ind og oversvømmede deres huse og ødelagde deres afgrøder.

Løsningen?

Efter de havde gjort det i mange år, var der en dag et kvikt, ungt hoved, som spurgte: “Hvorfor tager vi ikke bare op til flodens udspring og prøver at lede en del af vandet væk, så vi ikke bliver oversvømmet hvert år?”

De ældste landsbyboere kiggede på ham, først med lidt undren, og så rystede de på hovedet og grinede af ham.

“Jamen, det kan vi da ikke. Nu har vi gjort sådan altid, og så kan man ikke pludselig lave det om! Det er sådan vi plejer at gøre, og det virker. Tænk hvis alt vandet forsvinder, så dør vi jo”, sagde en af dem, og de andre nikkede.

“Men hvorfor ikke prøve noget andet? Tænk hvis vi slap vi for at bygge diger hvert år, så kunne vi spare en masse tid og kræfter. Vi skal bare have noget af floden til at dreje fra oppe ved udspringet, så kan det lykkes.”

Ingen ville høre på ham, bortset fra et par andre unge. Sammen drog de til nabolandsbyerne, som havde de samme problemer. Her mødte de andre ældre, som synes at det var noget pjat. Men der var også andre unge, som synes det var en god ide. Sammen drog de op til toppen af bjerget. Her lykkedes det for dem at bygge en konstruktion, som ledte en del af floden en anden vej ned ad bjerget.

Det betød, at de slap for at bygge diger fremover. Ikke nok med det, der kom flere grønne arealer, da de afledte bifloder nu gav vand til endnu mere jord.

Og nu til dig…

Og nu skal du bruge din fantasi – forestil dig, at digerne er dine handlinger og vaner, floden er dine følelser og sneen er dine tanker. Kan du se hvordan dine tanker (sneen) påvirker dine følelser (floden), som igen påvirker dine handlinger, der giver dig dine vaner (at bygge diger)?

Og hvad foretrækker du? At skulle bygge diger og hele tiden kæmpe med de dårlige vaner – eller vil du sørge for, at floden ikke løber over sine bredder ved at aflede floden? Dit valg <3

Hvis du arbejder med dine tanker og følelser, er det meget lettere at ændre dine handlinger og dermed få bedre vaner.

I næste måneds blogindlæg vil jeg gå dybere ind omkring det at arbejde med sine tanker – eller sneen 😉 – som jo påvirker vores følelser, for når vi arbejder med både vores tanker og følelser, vil det være meget lettere at få sunde vaner, som vi også kan fastholde.

PS – er du interesseret i at få kickstartet dine vaneændringer, så skynd dig ind og hent mit gratis 7 dages kursus, Kickstart dit vægttab, så du kan blive babyklar, her. Det koster kun din mailadresse, og tilbuddet er kun åbent i en begrænset periode.

Kærlig hilsen Pia

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!