Hvad er vigtigt at fokusere på når du har PCOS?

Blog opslag

23 apr, 2022

Jeg ser ofte at når kvinder får konstateret PCOS så hopper de ud i store drastiske forandringer i deres livsstil – det gjorde jeg også selv med især min kost.

Og det er klart, for når du ved at ’kost og træning’ kan gøre en forskel for om din drøm om at blive mor kan gå i opfyldelse, ja så tror jeg egentlig at det er en meget naturlig reaktion.
Problemet eller udfordringen ved de her store drastiske forandringer er, at når din livsstil bliver så forskelligt fra din normale liv og hverdag, så kan det blive urealistisk og virkelig svært for dig at holde. Og kan blive årsagen til dårlig samvittighed og skyld over ikke at gøre det godt nok. Hvilken kan være med til at mindske motivationen og i sidste ende gøre at du giver op. Og i det hele taget gøre din livskvalitet langt mindre.

Hvis du har været eller måske er der lige nu – så vid at du ikke er alene.
Jeg gav op. Jeg mistede overblikket, modet og motivationen.
Og det samme har så mange af de fantastiske kvinder der har været igennem mine forløb inden de starter hos mig.

Mange kommer og siger “Mie, du er min sidste mulige løsning ” 🥺Og det knuser mit hjerte hver gang.

Jeg vil anbefale dig, det samme som jeg hjælper dem med…
Nemlig at prøve en anden indgangs vinkel.
Prøv at fokusere på de små ting du kan gå ind og arbejde med i din hverdag, små nøje udvalgte vaner og mønstre. Det er nemlig ofte dem som kan skabe store de helt store resultater.

Jeg hører ofte mine klienter sige ting som “det føles jo ikke som om jeg har gjort noget” med et smil på læben.
Og det er simpelthen så skønt 🥰
Det siger de fordi vi går ind og skruer på nogle små steder i f.eks. deres kost, deres tanker omkring deres situation og deres mindset, samt gøre bevægelse til noget positivt, måske legende.  Alt sammen på en måde så det ikke føles uoverskueligt, svært eller uvant.

For sandheden er, at jo mere overskueligt og realistisk du gør det for dig selv, jo nemmere bliver det for dig at opnå det du ønsker.

Hvilke små vaner og mønstre du med fordel kan gå i gang med, er svært at dele i et blogindlæg fordi det er enormt individuelt hvor udfordringen ligger – det hjælper jeg dig med på mine mentorforløb eller F.eks. på mit miniforløb ”Kost og PCOS i en helt normal hverdag”.

Men steder jeg ser en stor effekt er f.eks.

  • Din måltidsfordeling
  • Implementere bevægelse, ved at have 1 dag om ugen til træning eller en gå tur hvis det er nemmere for dig at komme i gang med. – gør det til noget du synes er sjovt eller dejligt.
  • Skabe dig et overblik over dine yndlings grøntsager og købe dem ind
  • Stille grønt og frugt frem så det er let tilgængeligt
  • Lave madplan
  • Bruge 10 minutter om dagen på DIG

Og så er det vigtigt at huske på at med tålmodighed kommer du virkelig langt. Din krop har brug for kontinuerlighed. Den har brug for at du gør det samme igen og igen for at finde ud af at du gør det rigtige og for at kunne give dig de resultater du ønsker.

Derfor er det også vigtigt at de tiltag du laver for at mindske dine PCOS symptomer og øge dermed øge dine chancer for graviditet er realistiske for dig at få gjort. På den måde mindsker du nemlig de store udsving, opgivelsen, skyldfølelsen og alt det der følger med hos dig.
Og du vil i stedet stille og roligt opleve at du begynder at mærke en forskel, at symptomerne begynder og mindskes og du får det bedre i din krop.

– og det fortjener du! <3

Kærligst
Mie Kerstine
/ PCOS Mentor

Vil du høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig i dit arbejde med din PCOS og i din rejse mød din ønskede graviditet? Så kan du læse mere på min hjemmeside https://mie-kerstine.dk/Eller sende mig en  mail på mail@mie-kerstine.dk så kan vi altid tage en helt gratis og uforpligtende samtale omkring dig og din situation. 🙂

Annonce 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

PCOS strategi session

PCOS strategi session

Du gør alt hvad der står i din magt for at hjælpe din krop til mindskede symptomer. Til at hjælpe...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!