Hvad skal der ske nu?

Blog opslag

Skrevet af Sasja S. Andreasen

20 aug, 2017

Hvad skal der ske nu? Da jeg fik taget blodprøven snakkede jeg med en sygeplejerske på Roskilde Sygehus om, at man nu kan få hurtigt svar på sine prøver på Sundhed.dk. Da fertilitetsklinikken havde sommerferie indtil den 3/8, kunne jeg ikke ringe til dem med mine mange spørgsmål. Jeg havde ikke fået svar på progesterontesten og ville godt have svar, nu når der ikke var nogen graviditet, hvad sagde mit tal? Er det ”forkert”? For lavt? Er det derfor der ingen graviditet er? Jeg gik ind og kiggede, da jeg kom hjem og der stod ”32”. Vi anede ikke, hvad det ville sige, så vi googlede det, og det så ud som om niveauet var normalt. Men jeg ville gerne have en bekræftelse fra en læge, så jeg ringede til Holbæk Sygehus’ gynækologiske afdeling. De kunne desværre ikke komme med noget konkret svar, men sygeplejersken var så sød at ringe tilbage senere på dagen, men havde ikke nogen yderligere forklaring. Progesteron forbereder kroppen til at blive gravid, så hvis jeg evt. ikke har nok af det kan jeg ikke blive gravid og skal have et tilskud. Men det ser ud til at alt er normalt på dette punkt.

Håb

Min mens var kommet og der var rigtig meget de første to dage, derefter blev det til pletblødning, igen… Men heldigvis stoppede det på dag 7. Yeay så kunne jeg endelig komme i den pool, der var, i det sommerhus, vi havde lejet i Jylland. Her var vi med Henriks 5 søskende, deres bedre halvdele og tre børn. En på 7 mdr., en på 2 og en på 4 år. Det var rigtig dejligt at være sammen med børnene og lære dem, at kende på en ny måde. Jeg kan godt lægge graviditetsplanerne lidt på afstand og fokusere på noget andet. Jeg tror på at vores tur nok snart skal komme. Nogle dage inden testdag, følte jeg dog, at jeg måtte lægge låg på alle de grupper jeg er medlem af på Facebook, som hele tiden poppede op på min skærm med notifikationer. Jeg havde og har ikke overskud til at se/læse om emnet. Det er først noget jeg lige er begyndt på igen, men vil helst kun læse om solstrålehistorierne. Det er en ambivalent følelse, jeg kan sagtens være sammen med mine nevøer og niecer uden af tænke på graviditet. Jeg har accepteret at sådan er det bare, og tror på at den næste IUI bliver endnu bedre. Jeg håber på, at vi kan spille på to eller flere heste denne gang, og jeg ved at lægerne nu ved, endnu mere om mig og hvor meget medicin jeg skal have.

På ferien fandt jeg ud af at min svigerinde, der også har PCO, skal i gang med deres tredje barn. Så sidst i august skal de i gang med ICSI. Og når lægerne kender ”opskriften” så går der ikke lang tid, før de bliver gravide. Deres nr. to blev de gravide med i første hug. Jeg er rigtig glad på deres vegne og håber så inderligt på, at vi kan blive gravide sammen

Drømme

Jeg legede lidt med tanken, om jeg måske kunne få ægløsning i denne cyklus. Men gider alligevel ikke at teste mere. Ved ikke om det fordi jeg på et eller andet plan ved, at ligegyldig hvilken test jeg tager, så er den altid negativ. Og ja, den var negativ eller ugyldig, der er altid kun én streg…

Samme dag, som jeg tog mig sammen til at teste, kom klinikken fra sommerferie, så jeg endelig kunne ringe høre, hvad vi nu gør. Hvordan kommer vi mon videre? Skal jeg igen tage p-piller i mange dage? Sygeplejersken sagde, at jeg skal ringe i uge 34, for skal se om, der kommer menstruation og fredag den 18., er der gået de fire uger. ”Det bliver du altså nødt til” sagde hun. Og fortalte, at jeg så skal scannes dagen efter jeg ringer, hvor de skal se om slimhinden selv er ude. Hvis ikke skal jeg have Provera, der udskiller den og derefter skal jeg på hormonerne igen. Jeg har det ok med at vente, da jeg gerne vil kunne ”feste” til min fødselsdag, som jeg holder den 19. Efter sådan en omgang, er det bare det jeg har lyst til, det er vigtigt at slappe af. Min svigerinde sagde også på min testdag, at hun altid tog et glas vin, da de fik negative resultater Det er rart at have noget at se frem til, så projektbaby ikke hænger over hovedet hele tiden. Har det også godt med at have en pause efter første IUI. Tror det bliver hårdt at skulle starte op lige, når man finder ud af, at man ikke er gravid. Men jeg glæder mig også til at komme i gang igen!

De satans symptomer

Ca. en uge efter jeg havde haft min mens, begyndte jeg at have brun pletblødning atter en gang. Hvor er det bare møg irriterende at skulle have bind på hele tiden. Jeg glemmer det sågar tit, når jeg har været i bad og så må jeg skifte trusser igen…! Arrrh Så belastende at skulle tjekke, hvad der er på papiret, hver gang man har været på toilettet. Er der nu noget eller ikke? Og hvordan ser det ud nu? Det er sgu heller ikke særlig rart at have sex, når man bløder Det stoppede i et par dage og er der nu on and off. Jeg ved aldrig hvornår, eller om det kommer igen… Skal altid lige have bind med i tasken… Bumser er der også kommet mange flere af. Og hårene gror lystigt. Har næsten skæg og må i gang med pincetten flere gange om ugen, og barberingen skal helst ske hver dag Glæder mig til meget til, at komme på hormoner igen og undgå de satans symptomer!

Tak, fordi I læser med❤

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Årsdag

Årsdag

Den 01.06.2021, har vi været kærester i 3 år. Jeg forbinder dagen med glæde for det meste, men det...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!