Hvem har brug for ægdonation?

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

23 sep, 2017

Mange danske kvinder har brug for donoræg, men der er mangel på donoræg. Hvad der sker med de kvinder som ikke kan få behandling i Danmark på grund af mangel på ægdonorer, vides ikke præcis. Men mange tager formentligt til udlandet, hvor det er nemmere at få donoræg, andre kvinder opgiver måske håbet om et barn.

Den. Første juli 2016 vedtog Folketinget en ændring af honoreringen til 7000 kr. Per donation.

Hvem har brug for donoræg?

Der kan være flere årsager til at kvinder ikke kan bruge deres egne æg, og derfor har brug for en donoræg. Nogle kvinder har alvorlige genetiske sygdomme, som de ikke ønsker at videre give til deres egne børn. Nogle kvinder går hurtigt i overgangsalderen og løber derfor hurtigt tør for æg.

Andre kvinder er måske kommet for sent i gang med projekt baby. Deres egne æg er måske derfor ikke gode nok, og æggene sætter sig derfor ikke fast i livmoderen, eller graviditeterne ender i en abort.

Disse kvinder kan derfor kun få børn ved hjælp af donoræg.

Ægdonation

Ved en ægdonation forærer en kvinde nogle af hendes ubefrugtede æg til en anden kvinde. Kvinder som modtager æggene får dem lagt op i livmoderen, efter de er blevet befrugtet.

Hvis ægget sætter sig fast vil kvinder gennemgå en normal graviditet og føde et barn, selvom ægget ikke er kvindens eget.

Hvem kan donere æg?

For at donere æg til en anden kvinde, skal du være sund og rask. Du må ikke være over 35 år gammel og der må ikke være alvorlige arvelige lidelser i din familie. Der må heller ikke være en øget risiko for dig selv i forbindelse med donationen, f.eks. svær overvægt, der øger risikoen for komplikationer.

1 Kommentar

  1. Christine

    Hej kontakt(inforhope11965@gmail.com) hvis du er interesseret i børneadoption, adopterede min mand og jeg herfra privat. Tak

    Christine

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Podcast – lyt med

Podcast – lyt med

Vi har besøgt @venterummet for at lave et afsnit til deres podcast. ⁠ ⁠ "Hold nu op det var sjovt...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!