Hvordan er jeg en god veninde til en ufrivillig barnløs?

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

9 maj, 2019

Jeg er gravid med termin i august, og er selvfølgelig mega glad for at stå i denne situation. Min mand og jeg var igennem to ufrivillige aborter før det lykkedes, men har aldrig været i behandling for barnløshed.

 

To af mine gode veninder har lige nu fået konstateret for tidlig overgangsalder, hvilket vil sige at den ene skal i gang med at blive gravid nu, hvis hun vil have børn naturligt, og den anden nok skal direkte i behandling.

 

Jeg er simpelthen så i tvivl om mange ting.. hvordan kan jeg hjælpe bedst muligt? Hvordan finder jeg information der kan være nyttig og brugbar. Jeg sad fx lige og læste en artikel herinde om at være mand i fertilitetsbehandling, men så blev jeg i tvivl om jeg kunne tillade mig at sende det til min veninde, hvis kæreste har det svært.

 

Har i nogle gode råd om dette, og eventuelt nogle gode indlæg i vil anbefale at jeg læser/læser sammen med mine veninder? Er jeg overhovedet velkommen til at hjælpe når jeg nu er gravid?

 

Jeg håber sådan i kan hjælpe.

Varme hilsner

Kamilla

6 Kommentarer

 1. Karin

  Lad være med at komme med “gode råd”. Vær lyttende, og spørg ind til hvordan din veninde har det, og vær den som måske ringer, og viser overskud, uden at være pågående;)

  Hvis din veninde ikke kan overskue aftaler, og aflyser, så tag det ikke for tungt. Det er mega hårdt at være sammen med evt. Andre gravide, når man selv kæmper.

  Læs evt. Pelle hvenegaards bog, kære Ukhona….det giver dig et indblik i de tænker mm. Behandling kan give;)

  Mvh karin

  Svar
  • Louise Lykke

   Hvor er du dog betænksom Bare det at du netop søger efter råd, fortæller at du er en god veninde.

   Det vigtigste er rumlighed og overbærenhed.

   Din lykke er lige nu deres sorg, som forhåbentlig ender lykkeligt❤️

   Svar
  • Kamilla

   Tusind tak for de gode råd Karin. Jeg har længe tænkt at læse Pelle’s bog, det vil jeg gøre.

   Svar
 2. Kamilla

  Kære Kamilla. Først -hvor lyder du bare som en mega omsorgsfuld og betænksom veninde ! Med det udgangspunkt kan du nok ikke gøre for ret meget forkert.
  Ift. does and donts, så kan jeg i første omgang anbefale en fin artikel som blogger Kathrine Rockpaperdresses skrev om lige præcis dit spørgsmål. I anden omgang vil jeg råde dig til at være nysgerrig på dine veninder. Der er ikke en fast facitliste, og det dine veninder har brug for kan ændre sig alt efter hvad tid det er på måneden, og hvor man står behandlingsmæssigt. Nogle gange har man brug for et medlidende blik, og andre gange gør det for ondt.
  En kæmpe ‘dont’ er klicheer som “det skal nok komme”, og “det skal nok ske for jer”.

  Svar
  • Kamilla

   Tusind tak for de gode råd Kamilla.. Det er så svært ikke at sige “jeg er sikker på det kommer til at ske”, “kan man ikke få doneret æg?”..

   Min første reaktion til den ene veninde var: “Men man kan stadig få doneret æg ikke?”.. Og jeg fik det mega skidt over den dumme kommentar bagefter. Hun ved jo godt alle de ting, og det der med at gå i løsningsmode er bare ikke altid det der hjælper..

   Tusind tak for hjælpen. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan og læser Rockpaperdresses’ artikel!

   Svar
 3. HeatherCOUME

  Одним из самых больших недостатков Skype когда-то давно был платный доступ к групповым видеозвонкам. Времена меняются. Читайте об этом подробнее на сайте slapk.ru

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!