Hvordan håndtere jeg vægttabet denne gang

Blog opslag

Skrevet af Trine Jensen

18 jun, 2018

Nu vil jeg selvfølgelig ikke sidde her og promovere at man ”bare” skal tage medicin for at tabe sig. For det er bestemt ikke med min gode vilje at jeg skal tage medicin for og hjælpe med vægttabet. Men er man i fertilitetsverdenen så når man bare et punkt hvor man hopper med på alt! Og er villig til og udsætte sin krop for hvad som helst for at få den lille spire til at vokse!.

Ligeså stort et tabu selve fertilitets behandling kan være, ligeså tabu belagt er det at bruge ”snyde” midler til vægttab. Det er derfor aldrig nemt og skal fortælle at det er det der gør at man lige pludselig bare taber sig! I mit tilfælde er jeg bare pave stolt af at for en gangs skyld og kunne holde vægttabet J

Jeg fik som sagt Metformin, og har fået det lige fra starten da jeg blev henvist til fertilitetsklinikken(2016). Det fungerede egentlig nogenlunde. Det holdte sukkertrangen lidt på afstand og stabiliseret blodsukkeret lidt. Jeg har dog aldrig helt forstået meningen med det. Og har egentlig aldrig researchet den dybere mening med medicinen og PCO fordele.  Nok mest fordi jeg synes det hele var uoverskueligt og jeg kunne ikke rumme og skulle sætte mig ordentlig ind i tingene.

Jeg var helt tilfældig ved læge en dag i december 2017 med noget omgangs hoste og hun spurgte nysgerrigt ind til hvorfor jeg fik Metformin. Vi fik os en go snak omkring alt det her med at jeg var dødsens træt af at der aldrig skete noget med vægten,. Jeg har betalt utallige gange til forskellige kostvejledere, og ja! De hjælper da en og jeg har også lært utrolig meget ved alle mine forløb. Men det er som om jeg bare ikke har kunne fuldføre så snart man bliver ’sluppet fri’ efter diverse forløb.

Min læge forklarede vidt og bredt om det hersens nye medicin på markedet, og hun ville garantere mig at jeg denne gang ville lykkedes med at tabe mig.

Det der lykkedes for mig pt. Er slankemidlet, saxenda. Det er pisse dyrt og man kan få irriterende bivirkninger. Men for mig virker det. Jeg startede på det 26 december 2017. Og pr dags dato har jeg smidt 6,5kg på det, det er derfor jeg også har  fået grønt lys til at komme tilbage til fertilitetsklinikken. Hurraa!!

Jeg har egentlig ikke ændret det vilde i min kost. Jeg vil ikke gå dybere ind i selve medicinen, fordi det har jeg ikke gjort mig klog nok på, men det gør at man får en bedre mæthedsfornemmelse og derved også spiser mindre. Og det er jo en start. Jeg træner dog stadig lidt ved siden af, i form af spinning, svømning og lidt styrketræning, så det har selvfølgelig også haft en stor effekt på vægttabet.

Da min læge fortalte om Saxenda, var jeg vildt skeptisk og egentlig også en smule afvisende. Men jeg gjorde mit research og tjekkede op på det hele og så at folk havde stor gavn af det. Så jeg sprang ud i det og det har jeg ikke fortrudt siden. Det giver den vildeste motivation til at fortsætte at der sker små fremskridt hver uge og jeg håber inderligt det er medvirkende til at der kommer skub i tingene.

Jeg har haft første konsultation med klinikken og nu er jeg spændt på hvilken rejse vi skal på nu, da vi endelig er kommet et lille mikro skridt tættere på drømmen!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Handlinger og vaner

Handlinger og vaner

Problemet Der var engang et bjerg. Fra toppen af bjerget udsprang en flod, og hver vinter faldt...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!