Hvordan bliver jeg ægdonor?

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

24 sep, 2017

Du skal kontakte en fertilitetsklinik for at få tjekket dit helbred og få foretaget de lovpligtige blodprøver som HIV, Hepatitis og Syfilis.

Derudover er der en lægesamtale samt et spørgeskema og nogle papirer der skal udfyldes.

Hvordan foregår en ægdonation?

Du får først en mild hormonbehandling med medicin som du skal stikke dig selv med i maveskindet hver aften i ca. En uge. Undervejs skal du komme til en ultralydsskanning på klinikken så lægerne kan se hvordan dine æg udvikler sig. Hvis alt går som det skal vil æg blærerne ca. Efter en uge være blevet store nok og æggene er klar til at blive taget ud.

Inden æg udtagningen får du noget smertestillende medicin, og du får også lagt en god lokalbedøvelse. Du vil være godt smertedækket og du vil få mere smertestillende medicin undervejs hvis det er nødvendigt. Lægen suger herefter æggene ud af æggestokkene med en tynd nål gennem skeden.

Du vil kunne følge hele processen på en skærm, selve indgrebet tager ca. 5-10 minutter.

Er det farligt for min krop at donere æg?

Ægudtagningen er kun et lille nålestik, og det er derfor et meget sikkert indgreb. Der sker sjældent komplikationer, men du kan bløde lidt som ved en menstruation efter æggene er blevet taget ud, dette holder som regel hurtigt op igen. Nogle kvinder vil efterfølgende opleve smerter i underlivet og føle sig oppustet nogle dage, hvis det fortsætter så kontakt lægen for en sikkerhed skyld.

Hvem betaler min udgifter, når jeg er ægdonor?

Den. Først juli 2016 vedtog folketinget at honorere æg donere med 7000 kr. Per. Donation. Beløbet skal dække alle dine udgifter også transport, evt. fravær fra arbejdspladsen, og beløbet skal indberettes til Skat.

Kan jeg bestemme hvem der skal have mine æg?

Ja du kan godt ønske at donere til en bestemt kvinde. Du kan også vælge at donere æg til klinikken som så vil give æggene til en af de kvinder som står på venteliste til ægdonation.

Du bestemmer om modtageren eller barnet senere må få din identitet at vide.

Modtageren får altid informationer om din alder, hudfarve, hårfarve, øjenfarve, højde, vægt og blodtype.

Hvilke andre informationer du vil give videre, og hvornår de må udleveres, bestemmer du selv og aftaler det med fertilitetsklinikken.

Donation skal være frivilligt og må ikke gøres til genstand for handel.

Læs også vores dejlige donorhistorier her på Fertilitetsliv.dk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Podcast – lyt med

Podcast – lyt med

Vi har besøgt @venterummet for at lave et afsnit til deres podcast. ⁠ ⁠ "Hold nu op det var sjovt...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!