Hvorfor kan vi ikke få børn naturligt?

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

18 mar, 2018

Hejsa med jer

Mit dilemma går på at vi ikke ved hvorfor vi ikke kan få børn naturligt.

Vi har været igennem 4 fertilitetsbehandlinger, 3x insemination og 1x IVF, og det er heller ikke lykkes.

Lægerne kan ikke sige hvorfor.

Det kommer et tidspunkt hvor jeg næsten ønsker mig en sygdom eller tilstand – bare for at få en forklaring.

Uvisheden er pinefuld.

Jeg ved ikke om andre går igennem det samme. Det ville være rart at vide?

Venlig Hilsen Pernille

Kom gerne med dit input nedenfor.

Læs flere dilemmaer her

Dit dilemma på Fertilitetsliv.dk – læs mere her

6 Kommentarer

 1. Tom

  Hej vi oplevere det samme. Får besked om det ingen ting er galt. Har da også nogen gange ønsket en sygdom så man har noget og skylde grunden på. Er svært når man snakker med andre om det. For hvad siger man er grunden hvis der ikke er nogen grund
  Man får den typiske besked om det nok skal komme af venner og familie. (Bare slap af og ikke tænk på det)
  Og Det kan man ikke

  Svar
  • Pernille

   Ja. Skylden er det første alle spørger ind til, og siger “så lykkes det nok på et tidspunkt”, når der ingen årsag er. Men for os betyder det snarere, at tankerne er flygtige og negative “hvad hvis der ER noget galt, som de ikke har fundet ud af endnu?”, “så lykkes det måske aldrig”. Når der ingen årsag er, så er der heller ingen viden om ens chancer. Det er svært for folk, som ikke er i vores situation at forstå.

   Svar
 2. Malene

  Vi er et ung par på 26, vi har forsøgt at få et barn i 2 år nu. Der er absolut intet galt med nogen af os, min mand scorer endda meget højere end gennemsnittet med hans sædprøver. Igennem alle cyklusser har der ikke været Det mindste tegn på graviditet, hvor alle i vores omgangskreds trods alt har oplevet en BIO eller to. Det er forfærdeligt at sige men havde vi i det mindste set de to streger for så at miste så vidste vi da at noget virkede og at det forhåbentlig bare var et spørgsmål om tid. Lige nu virker det helt umuligt at det nogensinde skulle ske.. Det er så hamrende frustrerende at det ikke vil lykkes og så helt uden grund, og vi kan ikke forstå at der ikke er en grund. Vi er også der hvor vi ville ønske der var en sygdom bag, så kunne man jo i det mindste arbejde målrettet mod drømmen og have noget at skyde skylden på.
  Vi skal først nu igang med iui-h, da vi ikke har kunnet opgive drømmen om naturlig graviditet eftersom vi intet fejler. Vi krydser fingre for at det så lykkes med lægernes hjælp.

  Svar
 3. MI

  Min mand og jeg har været igennem mange forsøg, Vi har prøvet i 8 år. Vi fejler hellere ingenting, og efter alle de år lykkes det nu jeg er gravid så du/I må aldrig give op. Jeg ved hvor hårdt det er 8 år er mange år, Jeg så alle mine veninder, kollegaer blive gravide rundt om mig – og vi gik rundt uden at have fået en diagnose på hvorfor vi ikke kunne som andre blive naturlig gravid.

  Svar
 4. Trine

  Hej Pernille

  Min kæreste og jeg prøvede at blive gravide i 3 år. Efter 1 1/2 år kom vi i fertilitetsbehandling. Efter mange undersøgelser fik vi stemplet ufrivilligt barnløse uden årsag, denne besked var utrolig hård at sluge. Efter 5 IUI forsøg og 2 IVF forsøg lykkes det endelig for os at blive forældre 🙂 Bevar håbet og kæmp videre, håber inderligt at det vil lykkes for jer..

  Svar
 5. Emilie

  Hej Pernille

  Jeg kan fuldt ud sætte mig ind i jeres situation. Min kæreste og jeg har også fået ‘stemplet’ ufrivilligt barnløse. Vi har nu været igennem 5. iui uden held.. Vi er henvist til Ivf, men håber sådan det lykkes for os inden. Vi må holde modet oppe, som også andre skriver – selvom det er svært.
  Held og lykke til jer!

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!