Hvornår anvendes TESA?

Blog opslag

Skrevet af Freya Fertility

17 nov, 2020

TESA (Testikulær Sædcelle Aspiration)

​TESA anvendes ved:
Mænd uden sædceller i sædprøven, men levende sædceller i testiklerne.

Steriliserede mænd. Testiklerne producerer fortsat sædceller – de kommer bare ikke ud i sædvæsken

TESA-behandling forudsætter, at der foretages IVF-behandling med ægudtagning på kvinden. TESA foretages normalt dagen før eller samme dag, som der foretages ægudtagning hos kvinden. Det antal sædceller, der kan opnås ved TESA, er altid ret lavt. Derfor foretages der altid microinsemination (ICSI), når sædcellerne skal befrugte æggene.

Sædcellerne udtages direkte fra en af testiklerne ved et lille indgreb i lokalbedøvelse. En tynd kanyle føres ind i testiklen og en smule af det sæddannende væv fra testiklen suges ud. I dette væv findes sædcellerne. Efter ca. 1 time kan du forlade klinikken. Hvis du ønsker det, giver vi også smertedækkende medicin på samme måde, som til ægudtagning. Der vil være ømhed i pungen i et par dage efter indgrebet.

Det kan ske, at der ikke fås sædceller ud ved TESA. I bør derfor inden TESA tage stilling til, hvad I vil gøre, hvis der ikke findes sædceller. Skal de udtagne æg befrugtes med donor-sæd eller skal de slet ikke anvendes?

Alternativt kan vi nedfryse ægcellerne uden befrugtning og opbevare dem til senere behandling.

Hos mindre end 1 % kan der kan opstå blodansamling i pungen eller betændelse. Symptomerne er smerter, hævelse og feber, og behandlingen er antibiotika.

Kontakt os eller vagtlæge, hvis der opstår problemer.

 

Annonce for Freya Fertility

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!