I fertilitetsbehandling

Blog opslag

Skrevet af Sasja S. Andreasen

27 jul, 2017

Endelig kom dagen, hvor vi skulle starte i fertilitetsbehandling, og måske snart kunne gå fra at være ufrivillige barnløse til gravide. Jeg havde fået fri fra min praktikplads i en vuggestue og min kæreste, Henrik arbejdede hjemme. Han skulle aflevere sædprøve og det var jo spændende i sig selv. Der var flere punkter han skulle følge, og i vores papirer stod der, at han skulle ringe til sygeplejersken dagen før, men da han ringede fortalte hun, at det havde han ikke behøvet, det var booket.

Vi skulle komme ml. 8 og 8.15 med sædprøven, og vi havde tid til samtale kl. 9.15 på Holbæk Sygehus, så afsted med os kl. 7.15, puha det var tidligt! Jeg kunne stadig se mande-lægen for mig og stod tidligt op for at gå i bad og vaske mig grundigt, jeg skulle jo scannes.

HUSK PAPIRENE

Det værste der kunne ske på dagen skete!! Vi misforstod hinanden og glemte nogle af papirerne, kun Henriks papirer kom med. Han havde sagt, at han kunne have papirerne i sin rygsæk, så jeg troede det var alle papirerne han tog med. Han havde sit at tænke på, så han havde glemt, at vi skulle have flere papirer med. Så vi blev sure på hinanden, og jeg tudede lidt og var bange for, at de ikke vil tage os ind til konsultation. Papirerne ligger online, så vi snakkede om, at få dem printet ud derhenne. Heldigvis havde de alle papirerne liggende, så vi kunne udfylde dem der. Puha det var lidt for meget af det gode!

DET ENDELIGE RESULTAT

Efter afleveringen af sædprøven har vi en time til vi skal til samtalen og vi finder en cafe på sygehuset. Henrik er meget nervøs for sædprøvens resultat og jeg er også blevet mere og mere nervøs. Da det blev tid ventede vi lidt i venteværelset og en meget smilende og sød dame kom og hentede os. Inde på stuen var der meget varmt, radiatoren var gået i stykker.

Lægen var meget sød, og hun gennemgik de spørgsmål vi havde svaret på og fortalte os, at de har en plan til os. Da vi kom til svaret på sædprøven, så hun lidt mærkelig ud i hovedet og vendte skærmen, så vi kan se. ”Du har 3 millioner sædceller pr. ml. og der skal være 5 mio., for at I kan blive insemineret, er jeg ret sikker på”. Boom, det ramte hårdt 🙁 Vi var helt slået ud. Hvad nu? Hvis vi ikke kan levere 5 mio. eller derover skal vi til reagensglas-forsøg, fortæller hun. Vi får 6 inseminations-forsøg fordi jeg har PCO og 3 reagensglas-forsøg.

INSEMINATION ELLER REAGENTS?

Min svigerinde synes vi skal gå til reagents-forsøg med det samme, og bagefter snakkede vi også om for og ulemper. Men vi håber vi kan blive insemineret. Jeg blev scannet og hun fortalte, at jeg har mange æg, så mange at hun ikke kunne tælle dem. Når jeg skal have hormoner for at stimulere æggene, skal vi passe på jeg ikke bliver overstimuleret, fik vi at vide. Derefter gik hun ud og for at høre om det virkelig er 5 mio. der skal til før vi kan blive insemineret. Og det var rigtigt nok.

Vi snakkede om, hvordan vi kan komme op på de 5 mio. eller derover. Grunden kan være at, Henrik har været syg i januar og så varme karbad. Vi går rigtig tit i karbad, og jeg har sagt, det nok ikke var godt. Min Henrik ville se det med sine egne øjne, før han ville stoppe med karbad, og det har han så nu, håber vi. Han er også begyndt på at tage en multivitamin.

Vi krydser så meget fingrer!! Vi skal komme tilbage den 23.05, øv det er der lidt langt tid til 🙁 Lægen sagde 4-6 uger, men der var først tid der. På grund af min uddannelse til pædagog, som jeg slutter med bacheloreksamen til januar, er det ok at vente, men havde ikke forventet den tidsramme…

Vi havde lagt planer om at tage på RosTorv og kigge på en jakke til Henrik, tage i Elgiganten og købe spisestuestole i ILVA. Vi nåede i Elgiganten, derefter kunne vi godt se, at vi slet ikke var i humør til andet end at tage hjem, selvom jeg rigtig gerne vil have de stole og tilbuddet sluttede snart 😉

VI GAV VORES VENNER OG FAMILIE BESKED

Vi begyndte, at skrive til en masse venner og familie. Det var svært, hvad skulle vi skrive? Der var mange der ventede på at høre, hvordan det var gået. Hvordan skulle vi formulere os. Vi googlede os frem til at sædkvaliteten var i den rigtig lave ende. 20 millioner sædceller pr. ml er normalt! Jeg får skrevet til mine veninder, at vi er rigtig kede af det, og håber på, at det kun er pga. sygdom/karbad. De er søde og krydser fingre for os. Er glad for at vi deler det med så mange.

Da vi kom hjem var vi så trætte oven på den dårlige nyhed og fordi vi havde været tidligt oppe. Det skulle lige fordøjes, og vi sov nogle timer. Derefter spiste vi noget frokost og tog i ILVA, i Waves, fandt en jakke og fik nogle lækre bagels. Godt jeg havde fået fri, havde slet ikke overskud til at tage på job, den dag.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Årsdag

Årsdag

Den 01.06.2021, har vi været kærester i 3 år. Jeg forbinder dagen med glæde for det meste, men det...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!