Infomøde på Herlev

Blog opslag

Skrevet af FruAxelgaard

9 maj, 2018

Den 19. april tog vi endelig første skridt mod IVF behandlingen og en lang ufrivillig pause på 9 mdr., fra vi afsluttede IUI forløbet er endelig ved at være ved vejs ende.

Inden man starter IVF behandling på Herlev Fertilitetsklinik, skal man igennem et obligatorisk infomøde, hvor man bliver introduceret til behandlingen, får sat ansigt på noget af personalet osv.

Den største overraskelse

Jeg har brugt den lange ventetid til at sætte mig godt ind i behandlingen, så derfor var der ikke så meget nyt i det praktiske. Den største overraskelse for mig var faktisk heller ikke at selve oplægget, men mere de andre deltagere i mødet.

Mødet blev holdt i det store auditorie på Herlev Hospital, men jeg tænkte alligevel kun at der nok kun kom 20-30 andre som skulle igennem behandlingen. Men der var faktisk sindssygt mange!

Jeg vil skyde på der nok nærmere var 75 ligesindede.

Jeg synes det er vildt at tænke på, at der er så mange som har brug for hjælp – specielt når man tænker på hvor mange der bliver siet fra ved IUI behandling eller som starter forløb i det private for at undgå ventetiden.

Alt fra bossen til bumsen

I den forbindelse overraskede det mig også hvor forskellige samfundslag, kulturer og udseende der var. Der var vitterligt personer fra alle klasser – lige fra parret i joggingbukser, til parret i arbejdstøj og til parret i fint jakkesæt. Kulturerne var også blandet fra 2/3 etniske danskere til kvinder i hijab og smukke frodige afrikanere.

Jeg ved ikke hvorfor det overraskede mig så meget, men af eller anden årsag havde jeg nok bildt mig selv ind at ufrivilligt barnløse var en lille minoritet bestående af etniske danskere i arbejderklassen.

Det møde fik mig endnu mere overbevist om hvor forbandet vigtigt det er at nedbryde det her tabu! Det er sgu ikke alle der kan blive gravide efter 3 mdr. uden prævention. Lige så at det findes i alle grupper af det danske samfund.

Der er jo en grund til at hver 10. barn i Danmark fødes som følge af fertilitetsbehandling. Det er sgu et større problem end mange går og tror!

Min mands største overraskelse

Vi fik vist forskellige film – både en animation af ægudtagningen, en film om hvordan ægget bliver befrugtet og deler sig osv. De film gjorde egentlig ikke det store ved min mand.

Men animationen af en TESA gjorde vildt indtryk! Noget af det første han sagde da vi kom ud var:

”Det får de simpelthen ikke lov til at gøre ved mig det der! De skal fandme ikke stikke en kanyle ind gennem mine nosser”!!!

Jeg lagde da godt mærke til, at han sad og vred sig lidt på stolen da filmen blev vist, men tænkte ikke videre over det.

Da jeg spurgte hvori forskellen lå på, at de skulle stikke en kanyle gennem hans testikel eller en kanyle gennem min skedevæg og ind til min æggestok, var svaret at forskellen lå i medicinen!

Når man er til ÆU, får man både morfin og lokalbedøvelse – til en TESA er det kun lokalbedøvelse.

Jeg kunne heldigvis trøste ham med at det ikke er nødvendigt for os, men at jeg da syntes det var sejt at de kunne hive friske sædceller ud på den måde.

Så kom lussingen til sidst

Mødet var færdigt, og alle deltagere gik mod elevatoren ved hovedindgangen. Gæt hvad der træder ud af elevatoren mens der er samlet de første 30 ufrivilligt barnløse?

  • Et par med deres lille nyfødte baby

Jeg lagde mærke til ansigtsudtrykkene i folks blikke, og det var tydeligt at se skuffelse og jalousi.

Det er det vi alle sammen vi ønsker. Det vi alle sammen går igennem et både fysisk og psykiske smertehelvede for at få. Men lige dér gjorde den sgu lidt ondt.

Nu er første skridt mod behandlingen taget. Nu krydser vi bare fingre for at den truende storkonflikt ikke bryder ud! Tidligere havde jeg en personlig interesse i konflikten – i og med jeg er i gang som social- og sundhedassistentelev, og vi jo har min mands søn der skal i børnehave, men for at være helt ærlig er jeg skide ligeglad med dem! Det vigtigste for mig er at undgå en lockout på sygehusene.

Hvis de ikke når til enighed inden 1. maj, vil lockouten starte den 12. maj – vi har første tid på Herlev den 16.

Jeg magter simpelthen ikke yderligere ventetid. Denne måned vil jeg ikke håbe på en graviditet – jeg håber i stedet på at lockouten ikke vil være endnu en forhindring på vores vej til ønskebarnet <3

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!