Ingen skud i bøssen…

Blog opslag

Skrevet af Line og Mads

6 dec, 2017

Hoved fokus fra lægernes side var nu på Mads, grundet hans meget lave sædkvalitet og sygdomshistorik. Line, blev sat lidt på hylden da hendes blodprøver og underlivs undersøgelser var super fine, tænkte de ikke over at der kunne være nogle funktionsnedsættelser. Men det kommer vi ind på i næste indlæg.

Dette indlæg handler om hele udredningen af Mads som forløb fra december 2014 til august 2015.

Efter vores samtale på fertilitetsklinikken, blev Mads henvist til Rigshospitalets afdeling for vækst og reproduktion. Vi kom i december ind til den mest fantastiske læge, som var nede på jorden og var virkelig professionel samtidig. Han fortalte detaljeret hvad de undersøger og hvordan.

Mads blev undersøgt meget grundigt, der blev foretaget en måling af størrelsen på testiklerne, en normal størrelse på testikler er over 15 ml, det måler lægen ved at sætte en kæde med trækugler i forskellige størrelser op ved siden af Mads´ testikler – den kæde ligner lidt en bedekrans med meget store perler. Mads´ testikler måler 10 ml, som er under gennemsnittet, men lægen påpeger at det er meget normal, når en mands testikler ikke selv er faldet ned i barndommen, hvilket Mads fik hjælp til i de tidlige teenageår. Mads blev bedt om at hoste, mens lægen mærkede på hans testikler, det var som at være vidne til en session hos militæret. Derefter fik han ultralydsscannet testiklerne, for at se om der var en mulig indikation på, at Mads kunne udvikle testikelkræft. Ifølge scanningen kunne lægen ikke se, at der var en risiko for det, hvilket lettede en del. Testikelkræft havde kørt rundt i baghovedet siden den sidste samtale på fertilitetsklinikken.

Efter denne konsultation, var Mads i sædbanken af tre omgange, for at lave sædprøver, der skulle renses og i fryseren til vores kommende fertilitetsforløb.

Mads skal have foretaget en testikel biopsi, derfor er han ved at aflevere til sædbanken. I juni 2015, skal Mads have lavet den her biopsi, vi er til en forundersøgelsessamtale, nu er det anden gang Line, ser en læge stå og pille ved kærestens penis, det er lidt underligt. Vi får en dato for biopsien, og noget hårfjerningscreme med hjem, som skal smøres på testiklerne dagen inden operationen. Gæt hvem der skal smøre det på og fjerne hår på testiklerne, den fornøjelse får Line. Det var sku lidt underligt, godt nok er vi kærester, men det var alligevel meget intimt på en hel ny måde!

Dagen hvorpå biopsien skulle foretages, havde Line taget fri fra arbejde, så hun kunne være sammen med Mads hele dagen. Mads fik noget rigtig smart hospitalstøj på, jfr. Billedet. Efterfølgende blev han kaldt ind til hans biopsi, den foregik under lokalbedøvelse. Mads ligger sig op på briksen for får smurt noget på skridtet der ligner sovsekulør. Efterfølgende lagde kirurgen lokalbedøvelsen igennem testiklen og i lysken. Bagefter gik kirurgerne i gang med at skære og klippe i pung og testikler, en virkelig ubehagelig oplevelse, Mads fik snakket meget med sygeplejersken under operationen!!

Efterfølgende blev Mads lige tjekket efter og så tog vi hjem – Mads gik som en cool John Wayne. Hans testikler var helt sorte, blå, lilla, røde og gule samt kæmpe store. Lines funktion var at tjekke hvordan udviklingen var de efterfølgende dage – Line aka testikel inspector!

I august 2015, var vi inde på Riget og få svar på biopsien. Højre testikel har ingen funktion, venstre virker, men det er meget lidt, og der er intet forstadie til kræft. Vi var egentlig ikke overrasket over resultatet, nu havde vi jo også sæd i banken, så det skulle jo nok gå.

En månedstid senere startede vi op på det første ICSI forsøg, men det må i hører om næste gang.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!