IUI, din gamle gavtyv! Så mødes vi igen

Blog opslag

Skrevet af Leah Rundblad

12 aug, 2017

Så er jeg klar med et nyt skriv. Denne gang med en status på vores fertilitetsbehandling, som har været på tvungen pause siden marts 2017. Tvungen pause? Og hvorfor så det? Jo, det skal jeg fortælle dig nu.

Med en ny henvisning i hånden

Blev vi afsluttet ved den praktiserende gynækolog efter 4 mislykkede IUI-forsøg og sendt videre til Fertilitetsenheden i Aalborg. Vi ventede 7 uger på at komme til forundersøgelse. Det var ikke længe og sikke dejligt det var. Sådan er det bestemt ikke i alle dele af landet. Ventetiden blev brugt på at læse om IVF. Jeg kan godt lide at vide på forhånd og ventetiden skulle jo bruges på noget.

Den første samtale på Fertilitetsenheden

Vendte op og ned på det hele. Eller nok ikke helt det hele, ej vent. Jo, faktisk DET HELE! Der blev stillet store og faktisk også alvorlige spørgsmålstegn til mit tidligere forløb med de 4 IUI-forsøg. ”Har du ikke fået lavet en passageundersøgelse? – Du godeste! Så ved man jo ikke, om IUI rent faktisk kan lykkes.”, ”Jamen fik du slet ikke menstruation mellem forsøgene? Heller ikke med Provera?”, ”Fik du kun hormoner ved det første forsøg? Hvorfor det?”, ”Fik du ægløsning sprøjte uden at blive scannet først? Var der så overhovedet æg?”, ”Hvorfor er der ikke blevet taget hånd om de her lave værdier i dine blodprøver? Du mangler jo kraftigt jern og D-vitamin. Det er altså et kriterie for kroppen, hvis den skal blive gravid”, ”Er du ikke blevet tilbudt Metformin eller anden hjælp til at styre din PCOS?”, ”Lod man bare dermoidcysten blive siddende? Jamen du har jo gået rundt med smerter?”.

Jeg svarede: ”Nej” eller ”Det ved jeg ikke” til samtlige af ovenstående spørgsmål. Jeg var rystet og så alligevel ikke helt. I de 7 ugers pause havde jeg gjort mig mine tanker om, at mit forløb nok ikke havde været gjort helt efter bogen. Det stak dog alligevel i hjertet med en enorm smerte, da lægen sagde: ”Ved du hvad, Leah? Det ser altså ikke ud til, at du overhovedet har haft en chance for at blive gravid i nogen af de 4 forsøg, som du har været igennem”. Av. Av. Av. Snøft. En tårer på kinden. Av igen og lidt mere av. Jeg vidste med det samme, at hun havde ret, men det var hårdt at høre det. Fertilitetsbehandling er det hårdeste shit og ingen gider gøre det, hvis det er udsigstløst fra starten af. Hvis det er komplet nytteløst. Av.

”Nu gør vi sådan her, Leah”

Vi var på Fertilitetsenheden et par timer den eftermiddag. Der skulle styr på tingene, for spildtid havde der jo tydeligvis været nok af. Sjældent har jeg oplevet en læge og en sygeplejerske, der SÅ oprigtigt ville mig det bedste. Den følelse kan jeg stadig varme mig på, selvom det skete tilbage i maj. Planen blev lagt. Jeg blev startet op i Metformin og vi snakkede kost og vægttab. Jeg blev sendt til egen læge til udredning for jern- og D-vitamin mangel. Denne udredning er jeg fortsat i gang med. Jeg fik tid til passageundersøgelse og jeg blev henvist til nærmere undersøgelse af den dermoidcyste, der sad og trykkede på den ene æggestok. Nu skete der noget. Noget jeg kunne bruge til noget, også selvom det ikke var et aktivt forsøg på at lave en baby.

Siden da

Har jeg tabt 8 kilo og Metformin har vist sig, at være det helt rigtige for mig og min krop kommer stille og roligt i bedre balance. Jeg har endda haft en naturlig blødning. Det er vildt. Jeg er i gang med at blive udredt for jern- og d-vitaminmangel. Jeg er blevet en dermoidcyste fattigere efter en vellykket operation. Jeg har fået lavet passageundersøgelse med et godt resultat. Fin passage i begge æggeledere. Jeg har holdt sommerferie og er nu SÅ klar til at komme i gang igen om få uger. I gang med et 5. IUI-forsøg og hvor er jeg bare lettet over, at det er dén beslutning, der er blevet taget. For det ér den rigtige. Jeg synes man skylder IUI en fair chance. En fair chance, hvor det udføres korrekt. Det er kun rimeligt. Jeg ser derfor ikke på næste forsøg som et 5. forsøg, selvom det jo er dét det er. Jeg ser det som et rigtigt forsøg og jeg er SÅ klar og jeg tror helt oprigtigt på, at det kan lykkes.

Dette er mit fertilitetsliv

Tak fordi du læste med

Leah Rundblad

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

PCOS strategi session

PCOS strategi session

Du gør alt hvad der står i din magt for at hjælpe din krop til mindskede symptomer. Til at hjælpe...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!