IUI-forsøget

Blog opslag

Skrevet af Sasja S. Andreasen

29 jul, 2017

Torsdag den 6/7 tog jeg på klinikken kl. 09.15 og kom ind med det samme. Jeg var lidt nervøs. Dagen inden var jeg blevet i tvivl om, hvad sygeplejersken havde sagt angående ægløsningssprøjten. Jeg kunne nemlig se i mine papirer, at den skulle tages kl. 22, 36-40 timer før IUI. Så jeg ringede til klinikken. De sagde, at jeg skulle scannes torsdag inden de tog en beslutning om IUI. Så blev jeg igen nervøs, tænk hvis ægget ikke vil være som det skulle være. Men det var så fint, så fint. 18,3 og slimhinden lige så. Havde taget ægløsningssprøjten med, som jeg mente hun havde sagt jeg skulle og en sygeplejerske, der var på oplæring på klinikken, gav mig den. Derefter fik jeg en masse information om IUI. Kunne ikke tro det og blev lidt rørt, da jeg så billedet af, hvordan det ville komme til at ske. Det skulle virkelig ske, nu troede jeg på det.

Da jeg kom hjem blev jeg igen i tvivl. Skulle jeg tage flere hormoner? Men synes ikke det kunne passe, så det var nok rigtig nok, at jeg ikke skulle gøre mere, da ægget jo var vokset til den størrelse det skulle 😉 Og i papirerne, stod der heller ikke noget om det. Det var helt vildt at tænke på, at i morgen skulle jeg have IUI og om 36-40 timer ville jeg få ægløsning. Noget jeg aldrig har fået før.

Den længe ventede dag

Fredag morgen kørte vi afsted og afleverede Henriks sæd lidt over 8. Bagefter ville vi have brunch. Jeg havde tjekket, at der var en café åben så tidligt om morgenen, men der havde vi ikke lyst til at side og kukkelure helt alene og på hjemmesiden kunne jeg heller ikke se, om de havde brunch. Så det blev MAC’en. Der sad vi næsten til de ringede. Sygeplejersken havde sagt, at vi ikke behøvede at vente til kl 11, som var officielt. Så de ville ringe, når de var klar. Jeg skulle have halv fyldt blære og det var svært for mig. Der stod i mine papirer, at man kunne tisse to timer inden og drikke en halv liter. Men jeg får altid hurtig fuld blære, så det endte med, at jeg gik på toilettet, da de ringede. Kunne nemlig ikke gå, og det ville ikke være så godt🙈

Men de ringede, mens jeg faktisk sidder på toilettet og jeg sagde, at vi ville komme så hurtigt som muligt😉På klinikken møder vi sygeplejersken og hun sagde, at vi kunne gå ned på stue 1😊 Der sidder vi og jeg er nervøs over iui og Henrik tænker på sin sædprøve. Sygeplejersken kommer ind efter 5 min, som føles som dobbelt så lang tid. Hun ser glad ud og siger, at det var en rigtig flot prøve på 20 mill. pr. ml. Vi bliver så lettet og hun kan heller ikke forstå det, i forhold til de gamle prøver, og vil vide, hvad vi har gjort. Det er vigtigt for dem at vide, så de evt. kan sige det videre til andre i samme situation. Så vi må igen fortælle om karbadet 😉

Endelig IUI

Havde hørt at iui kunne gøre ondt, men det gjorde det ikke, selvfølgelig kunne man mærke lidt ubehag, men det gjorde ikke ondt og det gik rigtig hurtigt. Jeg troede jeg skulle blive liggende lidt bagefter, men det behøvede jeg ikke sagde hun og det var heller ikke så sjovt, at ligge der, når man ingen bukser havde på. Bagefter talte vi lidt om blodprøver. Jeg skal have taget en blodprøve den 14/7, der vil vise mit progesteronniveau, hvis det er lavt kan jeg få det i tilskud, hvis jeg skal i en ny behandling (ved ikke så meget mere). Og så skal jeg selv tage en graviditetstest den 21/7, samt en blodprøve, som viser om jeg er gravid. Da klinikken har ferie til og med den 3/8, skal jeg have taget dem et andet sted i samme region. Det bliver Roskilde Sygehus, men det ville jeg nok have valgt alligevel, da det er tættere på os.

Så er det bare at vente, nu i 13 dage og se om vi er gravide😬 Vi blev anbefalet at have sex inden 10-12 timer efter IUI. Der er noget i den sæd, der ikke er oprenset, der også hjælper på befrugtningen. Og så er det jo altid godt at have sex før ægløsningen. Den ville komme, hvis alt går rigtig til, mellem kl. 22 og 03 i går nat. Jeg har mærket en stikkende fornemmelse i nat og i dag føles underlivet tungt, så vi krydser alt, hvad vi har og håber på at det er vores tur.

Tænker jeg vil skrive, hvis jeg får andre symptomer, ellers ses vi igen, når jeg enten er gravid eller til en ny behandling.

Tak fordi I læste med

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Årsdag

Årsdag

Den 01.06.2021, har vi været kærester i 3 år. Jeg forbinder dagen med glæde for det meste, men det...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!